PSD, în afara Europei! Socialiştii din UE au „îngheţat relaţiile” cu Dragnea&co. De ce mai candidaţi, tovarăşi, pentru Parlamentul European?!

1
2266
Cătușe pentru infractor

E clar: atacul declanşat de puterea de la Bucureşti la statul de drept a epuizat răbdarea Europei! Avertismentele transmise lui Dragnea şi Tăriceanu de liderii principalelor grupuri politice europene s-au terminat. Au început acţiunile punitive ale UE faţă de PSD şi ALDE.

Președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Serghei Stanişev, a anunțat că grupul politic continental a „înghețat” relațiile cu Partidul Social Democrat din România până în momentul în care PSD îşi va reafirma atașamentul față de valorile statului de drept și va respecta recomandările Comisiei Europene.

Timmermans le-a spus de la obraz

De ce s-a dus Dragnea la Madrid și de ce n-a obținut nimic?Practic, prin decizia de azi, se confirmă avertismentul lansat la finele lunii februarie de Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene şi candidat al socialiştilor europeni la postul de viitor preşedinte al Comisiei.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a spus, în discursul susținut la Congresul Partidului Socialiștilor Europeni (PES), de la Madrid, că i-a transmis lui Liviu Dragnea că PSD trebuie să respecte valori fundamenta ca statul de drept, libertatea presei, lupta anticorupție, dacă vrea să facă parte din această familie politică europeană.

I-am spus ieri: Liviu, dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi valorile noastre fundamentale. Şi Liviu a spus că vor face acest lucru. Vom avea discuţii pe această temă în săptămânile viitoare. Nu putem face niciun compromis în acest domeniu. Aceasta este o linie roşie pentru mişcarea noastră, asta e o linie roșie pentru Europa.”, a afirmat Frans Timmermans.

Declarația dură a lui Timmermans, candidatul socialiștilor europeni la funcția de președinte al Comisiei Europene, a venit la o zi după ce Liviu Dragnea, președintele PSD, a exportat într-un discurs la Congresul Socialiștilor Europeni preocuparea pentru presupusele abuzuri din justiție, acuzând partidele de dreapta că ”au distrus Europa” prin intermediul instituțiilor de forță ale statului.

Azi însă, liderul Partidul Socialistilor Europeni a demonstrat că avertismentele lui Timmermans n-au fost vorbe-n vânt.

”Preţedintele PES ( Partidul Socialiştilor Europeni) dl. Serghei Stanişev a confirmat îngrijorările legate de respectarea regulilor statului de drept în România . El a informat Prim-Miniştrii, liderii de partide şi comisarii europeni că, până la momentul la care Guvernul României îşi reafirmă ataşamentul faţă de statul de drept şi urmează recomandările Comisiei Europene, conducerea PES consideră BLOCATE toate relaţiile cu PSD ; urmează ca discuţia oficială privind apartenenţa PSD la PES să aibă loc la următoarea reuniune a Prezidiului PES”, arată un comunicat al PES.

Mai mult, Stanișev arată în comunicatul citat că apartenența PSD la familia socialiștilor europeni va fi discutată în iunie, la viitoarea întâlnire a conducerii PSD.

Până în iunie, PES nu va mai organiza nici un eveniment împreună cu PSD, a mai anunțat Stanișev în comunicatul oficial postat pe site-ul PES.

Măsurile luate de PES la adresa PSD vin la scurt timp după ce PPE a suspendat FIDESZ, partidul premierului mahiar Viktor Orban, iar ALDE european a anunțat că va discuta o cerere de excludere a partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu.

 

1 COMENTARIU

  1. Ne-am convins de competenta acedtui guvern PSD. Și a propos cine decontează cheltuielile de deplasare a tovărășiei Vasilica Viorica DANCILA ? Dacă este din buzunarul vostru nici o problema dar dacă este din bugetul statului dați-va DEMISIA DE ONOARE DACĂ AVEȚI UN MINIM DE CARACTER!!!!!
    Afara cu toti incompetenții , agramații din România!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here