Ciolacu: „Sunt ferm convins că şi Cîţu va înţelege că nu poate fi premier după ce a fost demis“. PSD și PNL merg la Cotroceni cu propriile propuneri de premieri

0
0
Ciolacu merge miercuri seară la Cotroceni să bată palma cu președintele Iohannis asupra Guvernului PSD-PNL

PSD și PNL au negociat degeaba, până la urmă: fiecare dintre cele două partide va merge la Cotroceni, la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, cu propria propunere de premier. În ultimele zile, discuțiile pentru formarea noului Guvern PSD-PNL-UDMR au trenat pentru că social-democrații nu voiau să-l accepte pe Cîțu ca șef al Executivului, în timp ce acesta din urmă refuza altă variantă.

În cele din urmă, conducerea PSD s-a întrunit în ședință miercuri la prânz și a stabilit că nu va prezenta o propunere comună cu PNL în fața lui Iohannis, așa cum ceruse șeful statului. PSD îl va propune pe propriul președinte, Marcel Ciolacu, și va reclama dreptul de a da premierul, atât timp cât a câștigat alegerile din 6 decembrie 2020 (a fost partidul cu cel mai mare scor – 29,2%).

PNL hotărâse, cu o seară înainte, că unica propunere de premier a acestui partid va fi Florin Cîțu, șeful liberalilor.

Deși părea greu de crezut că se poate întâmpla așa ceva, comportamentul lui Florin Cîțu le-a dat prilejul PSD-iștilor să pozeze în oameni echilibrați și responsabili.

Marcel Ciolacu și-a trăit clipa de glorie miercuri dimineața, rostind din vârful buzelor: „Cel mai important este să nu construim ceva neținând cont de voința românilor, ci numai de interesul personal. Vă amintesc că PSD a câștigat alegerile. Dacă vom ține cont de voința românilor, sunt ferm convins că vom avea o coaliție funcțională și un Guvern al României. Categoric, PSD va avea propria nominalizare de premier, pentru că avem o rotație. Din moment ce PSD a câștigat alegerile, e normal să solicităm să avem prima nominalizare. Există negocieri, ca să nu iasă nimeni păcălit. Sunt ferm convins că şi domnul Cîţu va înţelege că nu poate să vină în acest moment premierul României, după ce a fost demis“.

Întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis, pe de o parte, și delegațiile PSD și PNL, pe de altă parte, ar urma să aibă loc miercuri seara, la Palatul Cotroceni.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Cîțu a manevrat ședința PNL astfel încât el să rămână singura propunere de „premier-rotativă”. Partidul i-a retezat compromisul cu Ciolacu la „primul schimb”. Situația generală s-a complicat

* Culisele ședinței PNL: Cîțu ar fi amenințat că blochează negocierile cu PSD dacă nu rămâne singura propunere pentru postul de premier

* Durerosul mesaj de renunțare al Oanei Pellea. „Votul meu a fost trădat și batjocorit de domnul Iohannis. Speranța mea a obosit”

* Concediat pentru că-și teroriza elevii cu propagandă antivaccinistă, un profesor amenință cu Șoșoacă. „Marș afarăăăăă! Nu ai ce căutaaaaaa!” / „Doar un telefon am de dat și declanșez uraganul”

* Mii de certificate false eliberate de centrul de vaccinare din Vama Petea! Pseudo-vaccinații au recunoscut când au ajuns la spital

* Gică Popescu: „Nu m-am uitat la meci, m-am uitat la Formula 1. Ăștia de la FRF au luat-o razna rău de tot!” Concluzia campaniei ratate pentru CM 2022

* Revoluția votului în Bulgaria: a câștigat partidul anticorupție înființat recent de doi absolvenți Harvard

* Povestea ultimului soldat al “Armatei uitate” a Africii. A fost capturat de bătrânii satului şi trimis la război. “Mi s-au spart timpanele, dar am rămas în viaţă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here