China zdrobește Hong Kong-ul: 500 de polițiști au dat buzna într-o redacție și au arestat conducerea ziarului. Acuzația: uneltire cu forțe străine împotriva securității naționale

3
1236
Polițiștii regimului comunist au dat buzna ca lăcustele în redacția ziarului din Hong Kong

Un nou episod în operațiunea dictaturii chineze de a supune total Hong Kong-ul, eliminând orice urmă de democrație. 500 de polițiști au descins joi la sediul ziarului „Apple Daily” din Hong Kong, unde au arestat conducerea redacției, sub acuzația de uneltire cu forțe străine împotriva securității naționale.

Jurnaliștii au fost controlați și împiedicați să se întoarcă la birou, computerele le-au fost examinate și confiscate, iar bunuri de peste două milioane de dolari ale companiei au fost puse sub sechestru, scrie CNN.

„Apple Daily” a anunțat joi că directorii Cheung Kim Hung și Chow Tat Kuen, împreună cu redactorul-șef Ryan Law, redactorul-șef adjunct și editorul online au fost arestați sub acuzația de uneltire cu forțe străine împotriva securității naționale. Este o acuzație introdusă anul trecut în lege, prin care sunt interzise răzvrătirea, secesiunea și subversiunea împotriva Beijingului.

Jurnalismul – „un instrument care pune în pericol securitatea națională”

„Este un caz de uneltire”, a declarat joi secretarul pentru Securitate din Hong Kong, John Lee, într-o conferință de presă. El a adăugat că acțiunea Poliției a fost îndreptată împotriva celor care folosesc jurnalismul ca pe „un instrument care pune în pericol securitatea națională”.

Un înalt responsabil al Poliției din Hong Kong, Steve Li, a spus că autoritățile au pus sechestru pe bunuri de 2,3 milioane de dolari. Acestea aparțin unor companii care dețin ziarul.

Publicația a transmis live pe Facebook intervenția Poliției, care cerea angajaților acte de identitate și-i împiedica să se întoarcă la birou.

Guvernul din Hong Kong a confirmat arestarea a cinci „directori ai companiei” sub suspiciunea de încălcare a legii securității naționale și a precizat că Poliția a avut mandat de percheziție, care le dă polițiștilor dreptul să confiște materiale jurnalistice.

După descinderea inițială, Steve Li a declarat că sediul „Apple Daily” este „scena crimei”, iar polițiștii au confiscat dispozitive electronice – telefoane mobile, computere, laptopuri.

Steven Li a mai precizat că poliția anchetează „Apple Daily” pentru tentative de „a unelti cu forțe străine și elemente externe pentru a pereclita securitatea națională”. Li a explicat că, începând din 2019, „Apple Daily” a publicat articole în care făcea apel la țări străine să sancționeze China și Hong Kong-ul.

Steve Li a îndemnat publicul să nu reposteze conținutul ziarului.

„Dacă nu aveți un motiv foarte bine întemeiat să distribuiți acest tip de articole, v-aș sfătui să n-o faceți”, a avertizat Li.

Polițiștii au fost aduși cu autobuzele

Libertatea presei s-a prăbușit în Hong Kong

Descinderea și arestările de joi sunt doar cele mai recente acțiuni împotriva ziarului care se poziționează împotriva polițicii Guvernului de la Beijing și care a devenit emblema libertății presei în Hong Kong.

Jimmy Lai, mogul media care a fondat ziarul „Apple Daily”, la rândul său simbol al tensiunilor orașului cu China, este pus deja sub acuzare pentru încălcarea legii securității naționale. El se află în închisoare pentru rolul pe care l-a avut în organizarea manifestațiilor „neautorizate” din 2019.

Steve Li susține că operațiunea de joi nu este împotriva presei, ci împotriva unei organizații media care a încălcat legea securității naționale.

„Vă rog să înțelegeți că acțiunile noastre nu vizează munca jurnalistică. Îi vizăm pe aceia care folosesc jurnalismul ca pe un instrument care pune în pericol securitatea națională”, a spus oficialul din Poliția fostei metropole administrate de Marea Britanie, revenită la China în 1997.

Un clasament mondial privind libertatea presei arată că mediul jurnalistic s-a deteriorat în Hong Kong. Potrivit organizației „Reporteri Fără Frontiere”, Hong Kong a coborât pe locul 80 (din 180) în privința libertății presei, față de locul 18 (din 138) pe care îl ocupa în 2002.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Olguța și Ciolacu au chemat-o pe Șoșoacă să susțină candidatul PSD la Primăria Filiași! Mesaj anti-justiție, anti-lege, pro-nepotism

Continuă batjocura: procurorul Giorgiana Hosu, fostă șefă a DIICOT, se pensionează la 48 de ani!

Urletele milițianului Coarnă (PSD) la adresa unui deputat USR-PLUS: „Opriți papagalul! E setat în prostie! Nu înțelege nimic!”

* Poliția Locală a fostului primar Tudorache (Sectorul 1), anchetată de DNA. Milioane pentru avocații lui Dragnea & Tudorache, din bani publici

PSD-istul Mutu a umplut de bani RTV și Antena 3, din bugetul Sectorului 6. Prețuri cămătărești: 2.000 € articolul, 5.000 € clipul video!

Mesaj AUR: „Îmi place Putin și nu-mi place UE. Uniunea Europeană este noua Uniune Sovietică, nu Rusia creștină”

Există un ziarist care în 2020 a donat PSD-ului 27.000 de euro și i-a împrumutat 90.000! Dar tot a ieșit pe plus: mai mult a luat decât a dat

Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

VIDEO. „Nu sunt ostatic, părinții mei sunt ostaticii!” Cum l-a zombificat tiranul Lukașenko pe jurnalistul capturat prin deturnarea unui avion

VIDEO. O bijuterie: cel mai „lung” gol din istoria Campionatului European. Programul de azi și mâine la Euro 2020

3 COMENTARII

  1. Si restul lumii, spre rusinea ei, se uita si nu face nimic contra celor care numai democratie nu au!!! E deja dictatura in Hong Kong, cu cei in uniforma punand pumnu-n gura celor care incearaca sa se opuna tavalugului comunist ! Ce rusine, un popor intreg in China este spalat pe creier si conducerea lor incearca sa convinga lumea ca la ei asta e democratie?!?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here