China respinge solicitarea OMS de a cerceta originea Covid. „Nu e necesară investirea de energii în această chestiune“

2
369
Institutul de Virologie din Wuhan, de unde se presupune că a scăpat virusul care face ravagii în lume

Regimul comunist de la Beijing a refuzat joi oficial cererea Organizației Mondiale a Sănătății de a demara o a doua investigație privind originile Covid, care să studieze inclusiv posibilitatea ca virusul să fi fost scăpat din laborator, anunță Reuters. Zeng Yixin, viceministru al Comisiei Naționale de Sănătate, a dat asigurări că virusul n-a scăpat din laborator și, deci, OMS nu trebuie să mai cheltuie energie cu investigarea acestei piste. Iar dacă vrea totuși s-o facă, să caute în alte țări.

Organizația Mondială a Sănătății a admis oficial, în urmă cu câteva săptămâni, că s-a grăbit anul trecut eliminând posibilitatea ca virusul să fi scăpat din laborator. Prin însuși președintele Tedros Adhanom Ghebreyesus, OMS a admis că această pistă este probabilă și a cerut Chinei să colaboreze mai bine, după ce astă-primăvară prima echipă de experți internaționali a fost obstrucționată și împiedicată să-și deruleze ancheta.

În faza a doua a cercetărilor, OMS propusese controale în laboratorul de virologie din Wuhan, dar și în piețele din oraș, solicitând furnizarea de informații brute, neprelucrate, precum și cooperarea autorităților chineze.

Chinezii cer lumii să-i creadă pe cuvânt: nu e nimic de găsit la Institutul de Virologie din Wuhan, așa că mai bine căutați în altă parte

Acum, răspunsul de la Beijing e unul sec: nu! Chinezii dau asigurări că la ei totul a fost OK și acuză o încercare de politizare a subiectului.

Zeng Yixin a contraatacat: „Nu vom accepta un astfel de plan de urmărire a originilor pentru că, în unele aspecte, ignoră bunul simţ şi sfidează ştiinţa“. Oficialul chinez și-a declarat surprinderea de a citi că OMS ia în calcul și ipoteza unei încălcări a protocolului unui laborator care să ducă la scăparea virusului.

El a adăugat: “Sperăm că OMS va revizui serios consideraţiile şi sugestiile făcute de experţii chinezi, că va trata cu adevărat urmărirea originii virusului de la baza Covid-19 ca o chestiune ştiinţifică şi va scăpa e intervenţia politică“.

Timp de un an, OMS a refuzat ipoteza unei scăpări a virusului din laborator în ciuda faptului că rapoarte ale serviciilor secrete indicau această posibilitate, iar oamenii de știință exprimau îndoieli tot mai mari față de originea naturală a pandemiei. Pentru acest lucru, șeful OMS a fost acuzat că face jocurile Chinei, iar fostul președinte american Donald Trump a retras chiar țara sa din organizație, despre care a spus că e controlată de Beijing.

Schimbarea direcției la OMS a dus și la creșterea agresivității din partea Chinei. Autoritățile refuză lămurirea definitivă a originii virusului, dând asigurări că nu e nimic de găsit și supralicitează, cerând să fie cercetate laboratoarele din alte țări. Liang Wannian, șeful delegației chineze la OMS, a anunțat lumea să nu mai caute la Wuhan, că e pierdere de vreme: „Credem că o scăpare din laborator este extrem de improbabilă şi nu este necesară investirea unei mai mari energii în această chestiune“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DNA i-a băgat frica în oase! După 3 luni de tergiversări, Piedone a demolat chioșcurile de la metrou Izvor imediat ce s-a aflat că i-a cerut cotă-parte baronului Rădoi ca să nu le dărâme

Filiera din justiție care l-a scos pe Dragnea din pușcărie. Rolul judecătoarei anti-#Rezist de la Giurgiu, anchetată de DNA după ce l-a eliberat din arest pe Sile Cămătaru

* Semnatara documentului anti-Orban trimis din Cancelaria premierului Cîțu este Mioara Costin, care lucrează la Guvern de 3 luni. Ea l-a înlocuit pe Andi Manciu la șefia Grupului de Comunicare Strategică

* Previziuni electorale 2024: Emil Boc câștigă turul 1 la prezidențiale și intră în finală cu candidatul USR-PLUS. PSD se scindează

Un extremist AUR face lista „trădătorilor nenorociți” care o susțin pe Clotilde Armand. Sunt amenințați și „cei din justiție și structurile de stat”

* VIDEO. Roșca Stănescu către PSD-iști: “Hai, ieșiți la drumul mare!“. Eliberarea lui Dragnea le dă curaj borfașilor

* Radu Moraru, amendat pentru fantasmele cu teste anti-Covid prin „bețișoare băgate în fund”. „Vor să ia teste din anus. E sodomizare!”

* Moartea subită a jurnalistului Mihai Dolinschi. A fost găsit „într-un lac de sânge”, la 29 de ani

* Florin Călinescu se desparte de „actualul management” al Pro TV. Renunță și la „Românii au talent”. Continuă doar la Partidul Verzilor, pentru că are de luptat cu „câteva personaje mondiale” și cu „câțiva de pe aici”!

* VIDEO. Bătaie în direct, la TV, între politicieni din Moldova. Fostul adjunct al ministrului de Interne a rămas lat

2 COMENTARII

  1. Stiu ei de ce nu lasa sa se apropie nimeni de zona de interes, treaba e ca deja lumea stie ca de fapt de acolo a pornit dezastrul care a omorat milioane de oameni nevinovati, astia-s mai rau ca Hitler!!!!

  2. Nici dracul nu crede poveștile chinezești! Îi trădează mai ales reacția, își cunosc foarte bine vinovăția în ceea ce privește apariția Covidului 19 și nu vor ca altcineva să le demonstreze asta. Pe de altă parte, în orbirea lor, liderii chinezi ne cred proști pe toți dacă vin cu astfel de „argumente”. Momentan, China este pe cai mari cu avansul tehnologic (realizare ce provine din furturi ordinare de tehnologie din Vest și spionaj), dar își va rupe gâtul. Asta pățesc toate țările cu ambiții globale și pofta de a controla întreaga planetă. Cine nu învață nimic din istorie, este obligat s-o repete. Asta va păți și China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here