Centrala groazei. Ocupanții ruși au înființat o închisoare în buncărul centralei nucleare din Zaporojie, unde torturează și violează civili

0
703

Mercenarii putiniști din gruparea paramilitară privată PMC Wagner (fondată de Evgheni Prigozin, supranumit „bucătarul lui Putin”, și sprijinită financiar/logistic de puterea criminală de la Kremlin) au transformat centrala nucleară din regiunea Zaporojie într-un tărâm al groazei. Aceștia au înființat o închisoare în buncărul instalației situate în apropierea orașului Energodar, unde îi torturează și violează pe civili, în speță pe activiștii pro-ucraineni.

Ocupanții au denumit acel loc „Energetik”. Acest lucru a fost relatat pe pagina de Facebook a Eastern Human Right Group (Grupul Estic pentru Drepturile Omului). Se arată că această pușcărie, desprinsă parcă din filmele horror, funcționează și ca un lagăr de filtrare. Subiectul a fost dezvoltat de site-ul Obozrevatel.com.

„Aflând că printre prizonieri există o fată pe nume Mașa, au dus-o în camera alăturată și au violat-o mai mult de patru ore”

Activiștii pentru drepturile omului dezvăluie că singura oportunitate pe care o are o persoană răpită pentru a ieși de-acolo este răscumpărarea. În cazul militanților pro-ucraineni, ea își pierde valabilitatea.

Confirmarea autenticității ororilor din centrala capturată de ruși a venit din partea unui fost lucrător al stației, care a reușit să iasă din detenție. Acesta a declarat că invadatorii au reținut familii întregi de ucraineni.

Grupul Estic pentru Drepturile Omului, preluat de Obozrevatel.com: „FSB le permite ocupanților orice formă de tortură, justificând asta prin faptul că Haga îi așteaptă oricum pe toți, dacă aceștia vor pierde războiul. Dintre «wagneroviții» de la centrala nucleară Zaporojie, cei mai cruzi sunt sirienii și «kadîroviții» (cecenii loiali autoproclamatului președinte-marionetă Ramzan Kadîrov – n. red.). Aflând că printre prizonieri există o fată pe nume Mașa, au dus-o în camera alăturată și au violat-o mai mult de patru ore. Cinica explicație pentru această cruzime: «Mașa și-a trădat numele rusesc, asociindu-se cu ucrainenii»”.

Invadatorii îi amenință pe ucraineni cu „aruncatul în reactor” sau „dușuri radioactive”

Un alt element de tortură la „Energetik” – constată cei de la Grupul Estic pentru Drepturile Omului – îl reprezintă amenințările constante la adresa prizonierilor: „aruncatul în reactor”, „a face duș radioactiv”, „a-i face permanent cheli și fără dinți”.

Grupul a cerut Agenției Internaționale pentru Energie Atomică să monitorizeze întregul spațiu al centralei nucleare din Zaporojie, odată ce delegația va ajunge la locul faptei.

Grupul Estic pentru Drepturile Omului: „Considerăm că toată comisia Agenției Internaționale pentru Energie Atomică ar trebui să monitorizeze întreaga centrală nucleară Zaporojie și, de asemenea, să ia în delegație reprezentanți ai Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului, dar și ai Comitetului Internaționale al Crucii Roșii, pentru a opri tortura și maltratarea deținuților din închisoarea Energetik”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* A murit Mihail Gorbaciov, ultimul președinte al URSS, care a contribuit decisiv la încheierea Războiului Rece. Avea 91 de ani

* VIDEO. Contraofensiva ucraineană din Herson: recruții ruși din republicile autoproclamate au fugit! „Nu-i pot condamna. Astupăm găurile cu parașutiști”

* Experții militari ruși, terifiați de loviturile ucrainene cu sisteme HIMARS: „Sunt incredibil de precise. Singurul lucru care ne rămâne este să lipim trei icoane pe poartă”

* Partizanii ucraineni au spulberat un hotel din Melitopol, unde spionii ruși ai FSB se distraseră cu prostituatele locale. Cei scăpați teferi au fugit în pantaloni scurți

* „Săgețile” Rusiei s-au întâlnit la Măciuca: extremistul Simion a fost cununat religios de anarhistul Teodosie, „tămâiați” de propagandistul Ciutacu

* „Cârtițele” AUR din presă: Ciutacu, Turcescu, Dan Diaconescu. Cei trei au participat la paranghelia propagandistică a lui George Simion, susținută grețos de RTV

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* Cât câștigă pe an un șef la Poliția Locală Iași, pensionat la 46 de ani: 128.460 de lei pensie și 137.253 de lei salariu și sporuri de la Primărie

* Ruptură brutală între Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu! „Am spălat de păcate un mic monstru. Am greșit. I-am iertat toate mizeriile pe care mi le-a făcut de-a lungul anilor”

* Șoc la US Open: Simona Halep a fost eliminată în turul 1, de către o ucraineancă de 20 de ani, venită din calificări!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here