Cei mai rapizi 4 fotbaliști din lume au sub 25 de ani și origini africane. Doar Cristiano Ronaldo își face loc printre tineri

0
567

Jurnaliştii de la publicația spaniolă AS au întocmit un top al celor mai rapizi fotbalişti din lume în anul 2020, ierarhie preluată de Digisport.ro. Viteza este apanajul tinereții, dar starul portughez Cristiano Ronaldo sfidează trecerea anilor.

Spaniolii anunţă că toţi jucătorii din acest top au sub 25 de ani, cu excepţia unuia, care are 35. Este vorba despre Cristiano Ronaldo, care a atins o viteză de 34,6 km/h şi ocupă poziţia a 6-a în clasament.

Cei 4 africani de pe primele 4 locuri

Cel mai rapid fotbalist în 2020 este Alphonso Davies, canadian născut într-o tabără de refugiați din Ghana, din părinți liberieni. Fundașul stânga al lui Bayern München are 19 ani și a atins o viteză de 36,51 km/oră.

Pe podium mai urcă marocanul Achraf Hakimi (21 de ani), de la Inter Milano, şi spaniolul Adama Traoré Diarra (24 de ani, originar din Mali), care joacă în Anglia, la Wolverhampton.

Pe locul 4 se clasează francezul Kylian Mbappé (21 de ani) de la PSG. Tatăl lui Mbappé este de origine cameruneză, mama – algeriană, iar Kylian s-a născut în suburbiile Parisului.

Top 5 este completat de norvegianul Erling Haaland (20 de ani) de la Borussia Dortmund. Acesta este primul care nu are origini africane.

Alphonso Davies, aproape de Usain Bolt

Alphonso Davies (19 ani) a intrat în istoria Bundesligii pentru o performanță incredibilă reușită în partida dintre Werder Bremen și Bayern München, din luna iunie. Fotbalistul de 19 ani a reușit să sprinteze ca o veritabilă săgeată, atingând o viteză de 36,51 km/oră.

Este cel mai bun timp înregistrat în Bundesliga, de când sunt colectate date, adică din ediția 2013-2014. Cineva a scris că Davies ”e atât de rapid încât nici VAR-ul nu-l prinde” (VAR este sistemul de arbitraj video, aplicat în fotbal de puțin timp).

Alphonso Davies în tricoul roșu al lui Bayern

Recordul fabulos stabilit de Davies a înnebunit lumea de pe Twitter. Fanii l-au asemnănat cu legendarul atlet jamaican Usain Bolt, recordemnul mondial la suta de metri, care în 2009 sprinta, în medie, cu 37,58 km/oră.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Gol fabulos, de la 59 de metri, marcat de cel mai bun spaniol adus la Dinamo. A avut nevoie de 26 de minute

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here