Cea mai mare catastrofă din ultimii 53 de ani pentru aviația rusă! „Într-o singură bătălie, sistemul ucrainean de rachete antiaeriene a distrus 4 vehicule de luptă rusești deodată!”

0
2528

La scurtă vreme de la prăbușirea celor două aparate de luptă putiniste în regiunea Briansk (un bombardier Su-34 și un elicopter Mi-8), eveniment care s-a produs sâmbătă, la nici 24 de ore de la accidentul aviatic din Crimeea, unde un alt elicopter Mi-8, a căzut din cer, expertul militar și jurnalistul Iuri Butusov a scris pe pagina sa de Facebook că a fost vorba despre o misiune executată perfect de armata ucraineană pe teritoriul Federației Ruse.

În cursul aceleiași zile, presa de propagandă și personalul militar de la Kremlin nu numai că au confirmat pierderea celor două aparate de zbor în regiunea Briansk, dar au subliniat că au fost de fapt patru! Două elicoptere Mi-8 și două avioane Suhoi – un Su-34 și un Su-35S.

În urma prăbușirilor, cel puțin 4 piloți și-au pierdut viața, dar personalul de bord pierdut e mai mare. Autoritățile statului agresor au introdus în regim de urgență un plan de interceptare în regiunea Briansk.

Analistul militar Iuri Butusov, editorul-șef al publicației Censor.net, este de părere că aeronavele și elicopterele inamice s-au făcut țăndări grație sistemului ucrainean de rachete antiaeriene. Conform acestuia, prețul unei aeronave Su-35S ajunge la 104 milioane de dolari SUA.

Aviația rusă a suferit ultima oară o astfel de catastrofă pe 30 iulie 1970. Adică, în urmă cu aproape 53 de ani!

Ziaristii.com vă prezintă opinia formulată de Iuri Butusov.

„Toate aceste ținte zburu la o înălțime considerabilă și au fost brusc distruse de rachete antiaeriene cu rază lungă de acțiune, înainte de a avea timp să efectueze o manevră antirachetă”

  • „Victorie istorică a Forțelor de Apărare Aeriană ale Forțelor Armate ale Ucrainei pe cerul deasupra Rusiei! Într-o singură bătălie, într-o ambuscadă strălucit organizată, sistemul ucrainean de rachete antiaeriene a distrus patru vehicule de luptă rusești deodată!”
  • „Cel mai recent avion de luptă rusesc Su-35S, bombardierul Su-34 și două elicoptere Mi-8 au fost doborâte! Judecând după videoclipul publicat, toate aceste ținte călătoreau la o înălțime considerabilă și au fost brusc distruse de rachete antiaeriene cu rază lungă de acțiune, înainte de a avea timp să efectueze o manevră antirachetă.”
  • „Rachetele au lovit avioanele și elicopterele rusești în partea botului, așa că rușii au răspândit informația că toate echipajele au fost distruse, nimeni nu a avut timp să sară afară după o lovitură puternică în zona cabinei.”
  • „Costul celui mai modern Su-35S rusesc, în baza contractului de export cu China, este de 104 milioane de dolari pentru o aeronavă. Astfel, la prețurile de export disponibile, a fost distrus în luptă echipament militar rusesc în valoare de peste 200 de milioane de dolari.”
  • „Au fost lichidați și piloții, a căror pregătire nu este doar costisitoare, ci necesită și mulți ani.”
  • „Ultima dată când aviația rusă a suferit astfel de pierderi într-o singură bătălie a fost pe 30 iulie 1970. La acel moment, forțele aeriene israeliene au desfășurat operațiunea Rimon-20, în timpul căreia într-o luptă au fost distruși 4 luptători ruși de pe MiG-21 în același timp, 3 piloți au fost eliminați și un alt MiG a fost avariat. Israelienii nu au avut pierderi la avioane și piloți, unul dintre luptătorii lor a fost și el rănit.”
  • „Acum, Forțele Armate și-au scris istoria lor unică în istoria lumii. Avioanele rusești au bombardat cu impunitate orașe, sate, poduri și alte obiecte civile ucrainene din nordul Ucrainei, teroriștii aerieni ruși au distrus totul fără rezistență, au atacat fără discriminare case pașnice, au ucis bătrâni și copii.”
  • „Dar acum a fost efectuat un contraatac cu succes, iar inamicul a fost lovit brusc în aer în regiunea Briansk. Acum, rușii și-au pierdut dominația în aer peste regiunea Briansk. Această bătălie va limita semnificativ acțiunile teroriste ale aviației ruse.”
  • „Salutare Ministerului Apărării al Federației Ruse și generalului Konoșenkov, care deja au «distrus complet apărarea antiaeriană ucraineană» de multe ori, și «soldaților» ruși idioți, care au amenințat timp de 15 luni cum «ne vor distruge și ucide stând pe scaune»! Glorie Ucrainei!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. „Ambuscada” pregătită Codruței Kovesi de slugile fugarului Ghiță: Simion o hăituiește pe stradă, Ciutacu pe TokTok, iar Ponta pe Facebook. Cascadă de minciuni, cu Ponta în rolul de mitoman-fără-egal

* VIDEO. Șoșoacă s-a isterizat ca o posedată, în Parlament, la auzul imnului european: „Fir-ar mama voastră a dracu’ de sclavi nenorociți! Omorâți cu toții ar trebui să fiți, împușcați în piață publică de trădători nenorociți!”

Rețeta Guvernului PSD-PNL pentru miliardele din PNRR: o parte „s-au pierdut”, o parte „s-au furat”! Kovesi: „În România avem trei anchete în desfășurare”

„Austeritatea” lui Ciolacu/Ciucă a început cu 60 de mașini cumpărate fără licitație de Budăi la Ministerul Muncii. Ghinea: „Trăim în Ferma Animalelor, unde porcii conduc”

* Austeritate doar pentru popor: șefimea din ministerul lui Burduja tocmai și-a cumpărat 6 iPhone 14 la 7.247 de lei bucata. Ciolacu anunțase că Guvernul „strânge cureaua“

Neamul bugetarilor PSD fericiți. Toată familia Daea lucrează la stat: nevasta, fiica, ginerele și nora sunt angajați la Ministerul Agriculturii, APIA și alte instituții subordonate

* EDITORIAL PAPAHAGI. România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here