Ce condiții pune PSD ca să nu mai saboteze negocierile României cu UE pentru finanțarea infrastructurii: Guvernul „să-și ceară scuze în genunchi, pe trepte, la Kiseleff”

5
2715

PSD transmite că ar accepta să renunțe la sabotarea negocierilor duse de România cu UE privind finanțarea proiectelor de infrastructură din PNRR doar dacă actualii guvernanți “și-ar cere scuze în genunchi, pe trepte, la Kiseleff”, unde e sediul PSD.

Mesajul a fost transmis luni seara, după ce atât Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, cât și vicepremierul Dan Barna au atras atenția că PSD face eforturi să saboteze negocierile cu Comisia Europeană atât la Bruxelles, prin europarlamentarii săi, cât și în țară.

O parte a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – finanțare de 30 de miliarde de euro dinspre Uniunea Europeană – a fost deja acceptat de Comisia Europeană. Pentru o altă parte se poartă “negocieri dure”, după cum a spus Cristian Ghinea. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, este deja la Bruxelles, unde poartă discuții cu mai mulți comisari europeni.

În acest context, PSD a publicat un comunicat violent și arogant, în care anunță că-i așteaptă pe guvernanți în genunchi, pe trepte, la Kiseleff, dacă vor să înceteze campania de subminare a discuțiilor cu Comisia Europeană.

Social-democrații invocă un așa-zis plan pe care l-ar avea ei pentru România, uitând totuși să amintească de faptul că din precedentul lor plan, cu care au câștigat alegerile din 2016, n-au realizat absolut nimic. Cele 8 spitale regionale, sutele de kilometri de autostradă, miile de școli, grădinițe și creșe promise au rămas, toate, pe hârtie.

Comunicatul PSD

În ce condiții ar accepta să nu mai saboteze negocierile României cu Comisia Europeană în privința finanțării proiectelor de infrastructură

„Înainte de a cere ceva PSD, domnul Ghinea și toți «partenerii» din Coaliție ar trebui să își ceară scuze în genunchi pe trepte la Kiseleff pentru aroganța și prostia de care au dat dovadă.

Ați refuzat consensul politic, dialogul public și implicarea actorilor sociali – patronate, sindicate, societatea civilă. Ați refuzat să faceți un parteneriat onest cu autoritățile locale. Ați refuzat depolitizarea și transparența în alocarea fondurilor. Ați refuzat să veniți cu acest plan în Parlament.

Toate au fost cereri legitime pe care PSD le-a adresat acestei Coaliții.

În loc de rânjete superioare și autosuficiente, puteau măcar să răsfoiască viziunea PSD despre Planul Național de Redresare și Reziliență pe care specialiștii PSD au propus-o și pe care ei au ignorat-o.

PNRR nu e planul lui Ghinea și al Coaliției lor de loseri. PNRR este un plan național la care fiecare trebuie să își aducă contribuția pentru a ieși ceva bun.

Ghinea nu are decât o șansă să iasă din groapa în care s-a băgat singur: să vină cu PNRR-ul în Parlament sau să își dea demisia. Repede! Pentru că deja România riscă să nu aibă plan aprobat înainte de octombrie 2021, ceea ce face aproape imposibilă atingerea țintei de angajare a 70% din sume până la finalul anului 2022.

P. S.: Ghinea, pune mâna și citește viziunea PSD despre PNRR! Ia cu tine un pix și o foaie, arogantule!“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

România sparge celula GRU de la Ambasada Rusiei! Adjunctul atașatului militar, expulzat pentru spionaj și declarat persona non grata

„Cervele” rusofile s-au ales cu dosar penal pentru „lovire sau alte violențe”! Anarhistele PSD-isto-AUR-iste riscă pușcăria

Iată Mafia din Sănătate! În 10 ani, 7 mari infractori, susținuți de PSD sau PDL, au primit 25 de ani de pușcărie

Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Gheorghe Funar – printre foștii parlamentari care își vor pensiile speciale înapoi! Numărul celor care dau în judecată statul, ca să-și recupereze privilegiul, este de ordinul sutelor

Clotilde râde de ultima diversiune de la Ghiță TV: “Serviciile secrete franceze au provocat inundație unde au fost depozitați sacii cu voturi!“

FOTO. Zâmbetul luminos al doctoriței de 38 de ani care a murit de epuizare la Camera de Gardă

Reglare de conturi între „locotenenții” lui Ion Iliescu: Mironov îl alungă pe Gelu Voican Voiculescu de la șefia Institutului Revoluției!

PSD-istul Coarnă a pierdut procesul cu „polițistul #Rezist”! Minciunile împroșcate îl costă 5.000 de euro + 4.120 de lei

VIDEO. Teolog fanatic, anarhist: „Ne-au terfelit sfinții, ni L-au terfelit pe Hristos! Ordinarul ăla de vaccin nu mă interesează!”

Incredibilul Mircea Lucescu! La 75 de ani, câștigă titlul cu Dinamo Kiev, spulberându-și „creația braziliană” de la Șahtior Donețk

 

5 COMENTARII

  1. Groaznic. Astia sunt in stare sa piarda banii de la UE, impungandu-se unii pe altii ca berbecii…isi baga coada agentii pro-rusi (infiltrati in toate partidele)care nu vor ca proiectul UE in sine sa reuseasca!!! Altfel nu-mi explic atata prostie si incapatanare!

  2. URGET! Lege pentru sabotarea intereselor României, după ce n-au accesat fonduri europene cât timp au fost la putere acum mai și sabotează obținerea acestora, Locul lor e la ocnă, nici măcar la pușcărie în ce hal au dus și vor să ducă țara !!!

  3. Printr-o astfel de atitudine, într-un stat populat cu oameni majoritar… NORMALI (!), un partid ca P.S.D.-ul ȘI-AR FI BĂTUT DEFINITIV… ULTIMELE CUIE ÎN COȘCIUGUL-POLITIC!!!

    Repetăm/SUBLINIEM: într-o țară cu o majoritate a populației… NORMALĂ (!!!), daaaaaaaaaa?!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here