Aurel Jean Andrei și Gheorghe Iancu sunt profesori la Facultatea de Drept a Universității București. Ei se află în prima linie a campaniei pro-penali și anti-justiție. Andrei face propagandă pe rețelele sociale, Iancu pe la posturile penalilor (Antena 3 și RTV).
Mai grav: cei doi încearcă să le bage în cap și studenților lor teoriile bolnave cu statul paralel și cu victimele inocente care gem prin pușcăriile patriei.
Explicația opțiunii lor e simplă: amândoi au pușcăria la ușă. Jean Andrei (soțul judecătoarei Laura Andrei, de la Curtea de Apel București) e un mai vechi penal, judecat de vreo 10 ani și condamnat recent pentru infracțiuni comise ca notar în dosarul plajelor furate de Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, Cristian Borcea, Dragoș Săvulescu.
Jean Andrei a luat doi ani de închisoare cu suspendare, deci este un infractor dovedit.
Gheorghe Iancu are soția în situație dificilă: soția sa, Mihaela Udrea, a fost săltată de procurorii DNA chiar din biroul său de director în Ministerul Sănătății. Doamna Udrea a fost prinsă în flagrant, luând șpagă pentru a aviza puncte de lucru farmaceutice. Soția lui Gheorghe Iancu a fost condamnată, în primă instanță, la 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare.
Judecătorului Cristi Danileț, fost membru al CSM, a publicat vineri, 8 februarie, un text în care dezvăluie mai multe despre notarul Jean Andrei, cel care predă la Facultatea de Drept.
Postarea lui Cristi Danileț
„Din condamnările de ieri rețin una referitoare la un cadru didactic la Facultatea de Drept de la Universitatea București: Jean Andrei.
Acest personaj a purtat un război personal cu Justiția română încă de când a început ancheta. Studenții săi au fost nevoiți la cursuri să îi asculte supărările, frustrările, jignirile la adresa magistraților. Unii magistrați, pe Facebook, am fost agresați în mod constant de acest personaj. Noi știam că a fost cercetat în cel puțin două dosare, știam de legăturile lui politice, dar am tăcut. Nu i-am răspuns niciodată la agresiunile publice, cel puțin nu în public și nu la același nivel.
Deși notar, deși cadru didactic de Drept, deși soț de judecătoare, etica lui profesională nu a avut vreo legătură cu minimul bun-simț cerut cuiva ce are aceste calități.
Acum justiția a triumfat. Hotărârea lui de condamnare este definitivă și spune adevărul. Sunt convins că respectul lui față de justiție nu va crește, chit că i s-au prescris o seamă de fapte (din cauză că procesul a durat prea mult, peste 10 ani), chit că a primit pedeapsă cu suspendare. Personajul este un infractor și probabil va poza în «victimă» a «statului paralel».
Dar s-a dovedit prin condamnarea sa că ceea ce a elucubrat în spațiul public a fost o minciună. Însă imaginea justiției, batjocorită ani de-a rândul de el, a avut de suferit.
Și nu este singurul cadru didactic care face asta. Mai sunt astfel de personaje care otrăvesc spațiul academic cu lupta lor personală cu sistemul în care an de an ajung oameni școliți chiar de ei.
Reforma învățământului juridic lipsește cu desăvârșire.”
Cati indivizi cu condamnari penale, chiar daca cu suspendare, sunt cadre universitare la „Drept”? Normal este sa zboare in secunda doi…