luni, martie 4, 2024
AcasăOpiniiCampionul

Campionul

-

Când a plecat în Anglia, să muncească în construcții, Andrei Chipreanov era deja campion european la skandenberg. Încă un sportiv de mare valoare pe care România reușea să-l alunge.

Urcând pe schele, Andrei a lăsat în urmă Rădăuțiul natal și visul de a deveni campion mondial. Era căsătorit și aștepta un copil. Avea nevoie de stabilitate.

După patru ani, tânăra familie Chipreanov s-a întors acasă. Banii câștigați în Anglia au fost investiți într-o afacere care să asigure un trai modest, dar decent. Când Andrei făcuse pace cu ideea că skandenbergul e un capitol biografic încheiat, au apărut frații Spița – Sergiu, Tudor si Ion. Moral și material, ei i-au asigurat revenirea în skandenbergul național și mondial.

Talentul și potențialul genetic l-au readus pe Andrei pe podium. În scurt timp, campion național și european. Anul acesta, vicecampion mondial și campion european.

- Advertisement -

Revenirea sa în skandenbergul de elită e dramatică și spectaculoasă. Supranumele „Glonțul” l-a câștigat pentru că termină meciurile în sub o secundă. Munca asiduă și performanțele i-au adus o mașină Volvo nouă, primită direct de la Volvo România, a cărei imagine o reprezintă.

Casa familiei Chipreanov a devenit și sală de antrenamente. În fiecare sâmbătă, dragostea pentru skandenberg aduce împreună peste 30 de sportivi, membri ai Clubului “Bucovina Skandenberg”, fondat și condus de Andrei. Campionul bucovinean împarte cu alții cunoștințele sportive dobândite în ani. Anul acesta, armwrestlerii rădăuțeni au câștigat zeci de medalii.

Am asistat la un antrenament al Clubului “Bucovina Skandenberg”. E sâmbătă și băieții se adună. Unii sunt din Rădăuți, alții din Bacău, Suceava și Gura Humorului. Sunt elevi, studenți, antreprenori sau polițiști. Nu trăiesc din sport. Fiecare câștigă banii în altă parte, pentru a putea face skandenberg. Ajunși aici, mesele de antrenament se aranjează repede și se formează echipe de doi. E iarnă și lemnele trosnesc în soba mică din sală. După două ore, oglinda e aburită, iar armwrestlerii bucovineni, mulțumiți că s-a mai terminat un antrenament intens.

- Advertisement -

Anul viitor, Andrei Chipreanov se vede campion mondial. Are dorință, forță și determinare, premisele pentru a aduce în România Cupa Mondială la Skandenberg, iar nouă – un motiv de bucurie și mândrie.

DE ACELAȘI AUTOR:

* Spitalul în care viața pacientului se termină când i se termină și banii

* Trist și rușinos moment!

* Prizonierii propriilor crime

* O familie de ucraineni, în trenul de București

* Un caracter josnic

* Tatăl meu a murit

* Nunta lui Cherecheș. Etalarea obscenă a avuției și puterii în fața gloatei flămânde

* Patriarhul Kiril, păstorul ce-și mănâncă turma

* Cine moare pentru Rusia lui Putin?

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -