Brazilia: oamenii ex-preşedintelui întemnițat au câştigat 34 de milioane de euro la loterie!

2
600

Obosiți de veștile proaste din ultimii ani, mai mulți membri ai Partidului Muncitorilor (PT), formaţiunea fostului președinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva – aflat în închisoare după o condamnare de opt ani pentru corupție – au găsit un motiv neaşteptat de bucurie.

Un grup de chelneri, șoferi, agenți de pază, asistenți administrativi, secretari, consilieri tehnici și recepționari, care lucrează în biroul grupării de stânga din Parlamentul din capitala Brasilia, au câștigat unul dintre cele mai mari premii ale loteriei naționale. Mega-Sena, un joc de noroc foarte popular printre brazilieni, le-a adus respectivilor nu mai puţin de 34 de milioane de euro.

49 de persoane au rămas să împartă această sumă incredibilă, pentru care au plătit aproximativ 2,2 euro în total, pentru a participa la un pariu comun (rezultă o contribuţie de aproape 45.000 de euro de fiecare, deci e de presupus că respectivii nu au cotizat cu o sumă atât de mare din buzunarul propriu, ci au jucat şi în numele altora). Astfel, fiecăruia dintre participanţi îi revine un câştig de 694.000 de euro, o sumă fabuloasă oriunde în lume.

„Încă nu-mi vine cred,” a spus joi unul dintre câștigători, care a preferat să rămână anonim și a plecat la muncă. „Vin la muncă în continuare, pentru că asta știu să fac. Deocamdată, cred că nu voi părăsi postul”, a spus el.

Acest descendent al unei familii din regiunea nord-estă braziliană, una dintre cele mai sărace din țară, locuiește în capitala Brasilia, încă din urmă cu mai bine de două decenii. Încă nu a îndrăznit să le spună rudelor sale, care locuiesc în statul Bahia. „Vreau să o ajut pe mama mea, care este o persoană săracă. Mi-e teamă să-i dau şi un cartof, dacă îi spun că am dat lovitura la loterie”, a explicat el.

Grupul de câștigători pariază în fiecare săptămână. În acest ultim joc cu premii foarte mari, unii au cumpărat mai multe bilete, alţii au împărţit între ei costul biletelor, dar mulţi nici nu au jucat fie pentru că nu erau prezenți sau că nu aveau bani. Printre ei, patru chelneriţe din aparatul grupului social-democrat din Parlament, care nu au reușit să strângă banii pentru a paria. Tristețea lor nu a durat mult. Noii milionari au decis să împartă premiul şi cu ele.

Miercuri seară, în timp ce știrile au început să circule în Parlament, au existat reacții pe internet și provocări de la tribună. Unii s-au întrebat, în glumă, dacă președintele Jair Bolsonaro ar semna cecul celor 120 de milioane de premii pentru angajații principalului partid de opoziție.

Ministrul Educației, Abraham Weintraub, i-a atacat câştigători, pe Twitter: „Un grup din Partidul Muncitorilor devine milionar fără a fura. Felicitări! Acum puteți să vă opriţi din a-l mai apăra pe Lula (n.r. – fostul preşedinte, aflat la închisoare pentru corupţie)”, a reprodus un ziar afirmaţiile ministrului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cazul care amorsează bomba Brexit: Thomas Cook, cel mai mare faliment din istoria turismului. Londra pregăteşte cel mai mare „plan de salvare aeriană” de la al Doilea Război Mondial!

* UE confirmă urgia Brexit. Cine îl mai opreşte pe Boris Johnson? Semne tot mai proaste pentru economia britanică, îngrijorări la Bruxelles

* „Acum ori niciodată! Timpul discuţiilor s-a încheiat, următorii 5 ani sunt decisivi pentru omenire”

* Calvarul Brexit: foame pe bune la orizont? Guvernul cere supermaket-urilor „să se pregătească” pentru a preveni o criză de alimente proaspete

* „Nu mai negaţi că Pământul moare!” Merkel bagă 40 de miliarde de euro în Revoluţia Verde. Proteste masive în toată lumea pentru salvarea planetei de la sufocare

* Cazul Kovesi. CTP, atac furibund la Tăriceanu: „Acest porc mistreţ solemn al politicii, Motocicleanu, Răzgândeanu…”

Potop de felicitări pe pagina de Facebook a Vioricăi Dăncilă… pentru Kovesi! E festival!

Nu a învins Codruța Kovesi: am învins eu, ai învins tu, a învins România! Ne-am câștigat speranța de a avea o țară în care să ne întoarcem

Alice Iacobescu a plecat de la Digi 24 pentru că nu a vrut să fie „mai înțelegătoare” cu oamenii Puterii

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here