sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsBombă pe piața auto: Mitsubishi se retrage din Europa! Celebra companie japoneză...

Bombă pe piața auto: Mitsubishi se retrage din Europa! Celebra companie japoneză își vinde fabricile și nu va mai lansa modele noi, apoi va înceta și vânzarea autoturismelor

-

Ajuns într-o criză financiară teribilă, cu pierderi estimate de 3 miliarde de euro în 2020, unul dintre cei mai mari producători auto din Japonia, celebra companie Mitsubishi, a decis să se retragă din Europa.

Marca Mitsubishi era prezentă și pe piața românească încă din 2002, iar în Europa Occidentală pătrunsese acum circa 50 de ani, scrie site-ul Profit.ro.

Evacuarea Europei de către Mitsubishi este realmente șocantă.

Nici măcar SUV-ul Outlander nu era profitabil în Europa. Pierderile pentru 2020 sunt estimate la 3 miliarde de euro

Uniunea Europeană este regiunea cu cea mai mare putere de cumpărare din lume, o piață uriașă, de 450 de milioane de locuitori, și retragerea de aici nu poate fi decisă decât ca urmare a unor probleme cu adevărat foarte grave.

- Advertisement -

Mitsubishi este într-o alianță cu grupul franco-nipon Renaul-Nissan. Nissan are 34% din acțiunile companiei Mitsubishi, fiind principalul acționar.

Compania japoneză Mitsubishi a luat decizia de a se concentra pe piețele mai puțin competitive: Oceania, Asia de Sud, America de Sud, Africa, Orientul Mijlociu.

În Europa nu vor mai fi lansate modele noi, iar fabricile vor fi închise sau vândute. În primul trimestru din 2020, Mitsubishi a avut o scădere de 57% față de anul trecut. Cum în 2019 se înregistraseră deja pierderi de 200 de milioane de euro, situația a devenit în scurt timp catastrofală. Pierderile Mitsubishi pentru 2020, la nivel mondial, sunt estimate la circa 3 miliarde de euro, iar compania face acum eforturi să reducă impactul prin eficientizări și tăieri de costuri.

- Advertisement -

Nici măcar SUV-ul hibrid Outlander, vârful de lance al vânzărilor Mitsubishi, nu e rentabil în Europa, pentru că are consturi de marketing și de funcționare prea mari.

Așa s-a ajuns la decizia de a efectua o ieșire totală de pe piața europeană.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Știu ei ce știu…2023!!!… aleluia motoarelor termice… următoarea va fi Renault..,,!!!… divizia DACIA se va închide anul următor…. următoarea grupul WV… rămâne divizia electrice…!!!…. așa că adio mașini …se discută în cercurile înalte că toată producția de mașini să fie concentrată în câteva țări in lume… SUA, Germania, Franța,Marea Britanie, Japonia …… restul Market..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -