vineri, mai 31, 2024
AcasăJustițieBlebea, mare mahăr în TVR, trimis în judecată pentru un prejudiciu de...

Blebea, mare mahăr în TVR, trimis în judecată pentru un prejudiciu de 2,6 milioane euro la Realitatea TV

-

Cătălin Blebea, actualmente membru în Consiliul de Administrație a TVR, a fost trimis în judecată pentru un prejudiciu de 2,6 milioane de euro în dosarul Realitatea Media.

Procurorii DIICOT au făcut cercetarea penală, iar dosarul a ajuns la instanță.

Într-un comunicat, citat de News.ro, Gigel Știrbu, vicepreședinte PNL, îi cere lui Blebea să demisioneze din toate funcțiile, spunând că e inadmisibil ca o persoană acuzată de deturnare de fonduri să dețină o astfel de poziție.

„Este inadmisibil ca o astfel de persoană să facă parte din Consiliul de Administraţie al Televiziunii publice şi solicit de urgenţă demisia domnului Cătălin Blebea din toate funcţiile publice pe care le deţine în acest moment. Voi propune Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaţilor să ia în discuţie această situaţie de neacceptat din Consiliul de Administraţie al SRTV”, a declarat Gigel Știrbu.

- Advertisement -
Cătălin Blebea, fost director adjunct al Realitatea Media şi fost director la Global Video Media, „este acuzat de evaziune fiscală de peste 800.000 de euro şi de spălare de bani”, a mai scris Ştirbu. 

„În perioada 2006 şi 2008, pe când Realitatea TV îşi extindea reţeaua de staţii locale, ar fi încheiat mai multe contracte fictive pentru prestări servicii în domeniul audiovizualului şi aşa ar fi delapidat patrimoniul Realitatea Media şi Global Video Media cu 1,6 milioane de euro şi nu ar fi plătit TVA şi impozit pe profit de peste 800.000 de euro”, a adăugat Gigel Știrbu, care este președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților.

Cătălin Blebea este un fost jurnalist care a lucrat la Evenimentul zilei, Cotidianul și care, apoi, a deținut funcții administrative în diferite companii media. Blebea a fost multă vreme un colaborator apropiat al lui Sorin Ovidiu Vântu.

Acesta a ajuns membru al Consiliului de Administrație al TVR, fiind numit de Gabriel Oprea pe un loc ce-i revenea conform algoritmului politic UNPR și acolo a rămas.

Blebea a fost implicat în scandalul Gradea-Pătraru, realizatorul acuzând că acesta a făcut presiuni, cerându-i să-și cenzureze emisiune „Starea Nației”.

- Advertisement -

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

 

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. T.V.R., Televiziunea-NAȚIONALĂ/PUBLICĂ, este/RĂMÂNE, deee… TREIZECI-de-ANI (!!!), ooo… VETUSTĂ-RUȘINE (!), ooo… GROAPĂ-de-GUNOI, unnn… SANCTUAR-al-DINOZAURILOR-COMUNISTOIZI(-„în-VIU”), ooo… „GAURĂ-NEAGRĂ”-BUGETARĂ, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -