Baronul Ionel Arsene s-a predat la Bari, în sudul Italiei – raiul infractorilor. PSD-istul are șanse mari să scape de extrădare, la fel ca alți fugari „de lux”

2
249
Marcel Ciolacu și baronii PSD din Moldova. Ionel „Ciorăpel“ Arsene este al treilea din stânga, lângă Paul Stănescu

Baronul PSD al județului Neamț, celebrul Ionel „Ciorăpel“ Arsene, s-a predat luni în Italia, unde fugise înainte ca să fie condamnat definitiv, în România, la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție. El urmează astfel traseul multor altor infractori cu gulere albe din țara noastră, care s-au refugiat în peninsulă, împreună cu averile furate, atunci când au fost prinși și condamnați în România.

La fel ca alți fugri celebri, precum Alina Bica (fosta șefă a DIICOT) și Daniel Dragomir (fost ofițer SRI, condamnat pentru corupție), Ionel Arsene s-a predat la Bari, în sudul Italiei, acolo unde Justiția este foarte prietenoasă cu infractorii bogați.

Ionel Arsene a plecat din țară pe 4 martie, cu avionul, de la Otopeni la Roma, exact înainte ca instanța Curții de Apel Brașov să pronunțe sentința definitivă a unui proces care durase deja 5 ani. Împotriva lui nu se luase măsura interdicției de a părăsi România.

Ionel Arsene, supranumit și „baronul Ciorăpel“, este unul dintre „stâlpii“ PSD. A fost în cercul de intimi ai lui Liviu Dragnea când acesta stăpânea România și ajunsese să dețină o putere foarte mare, pe care o folosea în scopuri tulburi.

În 2019 fost acuzat că și-a numit oamenii la Agenția Națională pentru Resurse Minerale, punând astfel mâna pe afacerile cu materiale de construcții din Moldova. Prin interpuși, „Ciorăpel“ Arsene ar fi obținut licențele pentru exploatarea balastrierelor din această provincie (zone din albiile râurilor de unde se scoate pietrișul care se folosește la construirea drumurilor).

Același Ionel Arsene l-a impus în Guvernul PSD, la un moment dat, pe celebrul Dănuț Andrușcă la Ministerul Economiei. Tot el l-a pus pe Gigi Dragomir la Agenția pentru Resurse Minerale, de și pe Răzvan Cuc ca ministru al Transporturilor.

Boala numirii oamenilor săi de încredere în funcții cu răspundere ridicată a generat tragedii și dezastre pe moșia lui Arsene – care era președintele Consiliului Județean Neamț. În noiembrie 2020, după ce un incendiu devastator a ucis 10 pacienți și a adus în stare gravă alți 7 la Spitalul Județean din Piatra Neamț, s-a aflat că Arsene îl pusese manager pe Lucian Micu, fost primar al orașului Roman. Într-un singur an, baronul PSD schimbase 8 manageri la spitalul din Piatra Neamț!

Anul trecut, un pod din județul Neamț s-a prăbușit din senin, la numai câteva luni după ce fusese reabilitat. La redeschiderea podului din Luțca, baronul Arsene ținuse o cuvântare pe parcursul căreia spusese că „vă garantez că zeci de ani nu vor fi probleme“. Reparațiile capitale ale podului, executate de o firmă de casă de-a lui Arsene, costaseră bugetul județului 8,3 milioane de lei (peste 1,6 milioane de euro).

Ancheta a scos la iveală faptul că lucrarea fusese făcută de mântuială și în bătaie de joc, betonul de la picioarele podului fiind „înlocuit“ pe alocuri cu poliester.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Ciolacu minte ca o poștă sovietică: zice că PNRR e „secret”, deși atât el, cât și ceilalți PSD-iști l-au votat în Parlament! Documentul poate fi citit de oricine, oricând, pe site-ul ministerului

* Liberală din preajma lui Rareș Bogdan, atacuri violente la UE și propagandă rusească delirantă. „De ce nu mai sunt bani de pensii? Că se fac politici de diminuare a populației? Că se aruncă banii în farma și armament?”

* Șoșoacă, scelerată: „Am devenit ținta numărul 1 a criminalilor ucraineni. Vor să mă elimine fizic”. Putinista a fost declarată „amenințare la adresa securității naționale” a Ucrainei și supusă unui regim de sancțiuni

* A mai fugit un PSD-ist corupt: baronul de Neamț, Ionel Arsene, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență

* Record mondial: Guvernul lui Iohannis a ajuns la peste 200 de secretari de stat, de 5 ori mai mulți decât are Japonia! Grindeanu (PSD) are 9 secretari de stat, iar Boloș (PNL) – 7

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here