Acasă Justiție Aurul României, o strategie ieftină a lui Dragnea de a muta atenția...

Aurul României, o strategie ieftină a lui Dragnea de a muta atenția de la victoria lui Kovesi. A reușit?

La opt ore de la anunțarea de către Parlamentul European a victoriei lui Kovesi în procesul de numire a procurorului european, o informație dinspre Senatul României ajunge în redacțiile agențiilor de știri. Liviu Dragnea și Șerban Nicolae, senator PSD, au depus un proiect de lege prin care cer aducerea aurului din rezerva BNR în țară, acesta fiind depozitat la Londra.

Proiectul este scris la repezeală și nu merită niciun fel de atenție, în primul rând pentru că el nu reprezintă decât o nouă operațiune de comunicare de criză realizată de consultanții PSD, iar în al doilea rând, demersul nu are niciun fel de credibilitate.

Când asociezi numele lui Dragnea, un condamnat penal pentru furt de voturi, cu rezervele de aur ale României, orice om zdravăn la cap nu are cum să nu se gândească la ceva rău.

Explozia de simpatie în rândul opiniei publice la aflarea veștii că Laura Codruța Kovesi e foarte aproape de a fi numită în importanta poziție de procuror-șef european, a provocat o criză majoră în PSD, dar și o criză gravă pentru Liviu Dragnea.

Reprezentanții PSD din parlamentul european și propagandiștii de partid au dezvoltat o campanie negativă fără precedent în încercarea disperată de a opri numirea fostului șef DNA.

Atât Liviu Dragnea cât și Călin Popescu Tăriceanu nu au reușit să-și ascundă furia și dezamăgirea la aflarea veștii.

Aurul României, o strategie ieftină a lui Dragnea de a muta atenția de la victoria lui Kovesi. A reușit?

Pentru a stopa valul de simpatie pentru Kovesi și de dezaprobare pentru manevrele PSD, Liviu Dragnea și Șerban Nicolae, un apropiat al lui Cătălin Voicu, coordonatorul unei rețele de corupție din sistemul de justiție, au depus, în regim de urgență, un proiect de lege care pare că-i ia de proști pe români. Nici mai mult, nici mai puțin, vor să oblige BNR să transfere rezerva de aur a României de la Londra la București.

Această propunere legislativă nu are nicio noimă, în afară de aceea de a pune pe agenda publică un subiect care atrage atenția, fiind vorba de aurul României, cu scopul de a distrage atenția de la victoria doamnei Kovesi.

Pentru un editor dintr-o agenție de știri e practic imposibil să nu ia în seamă această informație despre aurul țării și s-o distribuie, pentru un editor dintr-o redacție de știri dintr-o televiziune e practic imposibil să nu o difuzeze. E vorba de interesul public și de respectul pentru profesie.

Ce trebuie să știe oamenii e că în acest caz, Liviu Dragnea și Șerban Nicolae au creat o falsă problemă, folosindu-se de pozițiile de puetere pe care le dețin, primul e președintele Camerei Deputaților, al doilea e senator PSD, pentru a deturna atenția opiniei publice. Acest mod de acțiune poartă denumirea de manipulare.

Un nebun aruncă o piatră în apă și zece înțelepți se chinuie s-o scoată

Liviu Dragnea și PSD folosesc o tehnică de manipulare care e ilustrată în cultura populară de proverbul: „un nebun aruncă o piatră în apă și zece înțelepți se chinuie s-o scoată”. Exact ce s-a întâmplat și în acest caz.

De la apariția știrii cu aurul, reprezentanți ai BNR, economiști și reprezentanți ai opoziției au făcut declarații publice pentru a explica de ce proiectul lui Dragnea și Nicolae e opera unor persoane ce și-au pierdut busola politică.

Florin Cîțu, economist și senator PNL, a declarat că: „… proiectul de lege este scris de doi oameni care nu au nicio legătură cu economia, unul dintre ei, Liviu Dragnea, care a mai propus TVA zero, de exemplu, neștiind că în UE nu poți să ai TVA zero. Proiectul de lege încalcă în primul rând Tratatul de Funcționare a UE semnat de România, articolul 130, care vorbește despre independența băncii centrale”, a declarat acesta la Radio France International.

Această strategie politică de a crea o problemă din nimic este folosită frecvent de reprezenții PSD pentru a genera o falsă dezbatere sau, mai mult, pentru a genera o criză pe care tot ei s-o rezolve.

Strategia are  scopul de a capta atenția publicului, atenție pe care sistemul de propagandă o folosește, apoi, pentru a atrage susținerea alegătorilor.

Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene, a fost ținta unei operațiuni de compromitere coordonată de Liviu Dragnea – Foto: Wikipedia

Liviu Dragnea și acțiunea de compromitere a lui Frans Timmermans

Cel mai recent exemplu de funcționare a acestei strategii este plângerea penală împotriva lui Frans Timmermans.

Crearea problemei. Reprezentanți ai propagandei PSD fac o plângere penală la secția de investigare a magistraților împotriva lui Augustin Lazăr, Frans Timmermans și a altor oficiali europeni.

„Prim-vicepresedintele Comisiei Europena Frans Timmermans si Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar vor trebui sa se prezinte la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) ca sa dea cu subsemnatul. Nu singuri, ci impreuna cu sefa reprezentantei Comisiei Europene in Romania Angela Cristea si comisarul european pe Justitie Vera Jourova”, se arată într-un comunicat publicat de Luju.ro, site-ul care a făcut plângerea.

Populariazarea problemei. Secția de investigare a magistraților dă un comunicat prin care anunță că s-a depus această plângere penală. Comunicatul e semnat de Adina Florea, procurorul lui Tudorel Toader, cea care o anchetează și pe Kovesi.

Folosirea problemei în interes propriu. O dată popularizat faptul că Timmermans va fi cercetat de procurorii români, Liviu Dragnea pleacă la congresul socialiștilor de la Madrid unde are un subiect de negociere cu liderul socialiștilor europeni care se pregătește de intrarea în campania electorală. Președintele PSD lasă să se înțeleagă că poate rezolva această problemă a domnului Timmermans  dacă acesta își schimbă atitudinea ostilă față de PSD.

Rezolvarea problemei. Liviu Dragnea se întoarce acasă și, la câteva zile, dă o declarație prin care anunță că respinge categoric ideea de a fi făcute plângeri penale unor oficiali europeni.

„Partidul Social Democrat se distanțează față de astfel de demersuri. Nu cred că trebuie să existe plângeri penale împotriva a doi comisari europeni sau a unor angajați ai instituțiilor europene. Noi, de principiu, ne opunem acestui sistem bazat pe plângeri penale. Asta vrem să schimbăm, să readucem normalitatea în societatea românească. De aceea sper ca subiectul să fie închis cât mai repede pentru a ne concentra pe ceea ce este cu adevărat important”, a declarat președintele PSD, citat de Digi 24.

Ce nu ia în calcul Liviu Dragnea când desenează strategii?

În acest fel, liderul PSD crede că l-a adus pe Timmermans în situația de a-i fi dator. Mai mult, prin această operațiune, Dragnea a urmărit să-i demonstreze cât de ușor poate „să compromită” un lider politic european prin controlul pe care-l are asupra sistemului de justiție.

Un singur lucru nu ia în calcul Liviu Dragnea, acela că gesturile și strategiile sale nu au efect pentru că el nu are niciun fel de credibilitate.

În afară de a provoca iritare la nivelul politicii europene și hohote de râs pe rețelele sociale, toată această strategie are efecte zero în ce privește îmbunătățirea imaginii sale și scoaterea PSD din criză.

CITEȘTE ȘI:

Kovesi, noul șef al Parchetului European: 10 efecte imediate pentru România

Război TOTAL justiţie-mafie! Secţia înfiinţată de clanurile PSD-ALDE, nou ATAC la Kovesi în ancheta cerută de Ghiţă. În replică, magistraţii cer desfiinţarea SSIJ şi nu renunţă la grevă

Victoria Codruței Kovesi este și a PNL, care a jucat formidabil la Bruxelles. Un rol important l-a avut și Monica Macovei

 

 

 

 

 

loading...

2 COMENTARII

 1. Aurul României nu este folosit de Banca Angliei în tranzacții internaționale sau bancare, acolo este doar păstrat. Nu produce profit, de aceea nu plătește dobândă.

  Orice persoana, dacă depune spre păstrare la BNR un lingou de 1 kg plătește pentru acest serviciu.
  Iar cine nu știe acest lucru este prost și nu are ce cauta in parlamentul României !!

  O parte din rezervele valutare și de aur ale oricărui stat sunt normal sun depozitate peste graniță, iar asta cu dublu scop:
  * Mai întâi, în caz ca un stat neprieten ne-ar ocupa peste noapte, sa nu ajungem in situația ca inamicul sa își însușească rezervele valutare și de aur ale României.
  *Apoi, numai asa, pentru împrumuturile de peste 1 000 000 000 de euro/lunar făcute de PSD pentru sinecuri, salarii babane si pensii speciale pentru pesedisti, statul roman poate obține dobânzi mai mici. Adica băncile creditoare ale statului roman vor sa știe ca rezerva valutara – ipoteca României – nu se afla in mâinile hrăpărețe ale lui lui Dragnea, Tăriceanu sau Ghiță.

  Dacă ne gândim că Parchetul General, DNA și DIICOT sunt deja sub ocupație social-nedemocrată, ca BNR este atacată la baionetă, că numărul jandarmilor va creste imediat cu 6300 de oameni, că s-a mărit la greu bugetul jandarmeriei și a fost înarmată pană-n molari cu arme letale, iar în același timp a fost mazilit experimentatul șef al statului major, generalul Ciucă, combatant în Afganistan, concomitent cu dinamitarea bugetelor serviciilor de informații – SRI si SIE, am putea trage concluzia ca scopul ar putea fi altul si ca se lucrează după un plan dinainte stabilit. Poate se gândesc, Doamne ferește, sa pună de un regim totalitar si sa izoleze Romania, caz in care, ca sa nu pățească precum Maduro, aduc rezervele de aur și valuta forte în tară, sa le aibă la îndemână!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările