AUR și UDMR – tăcere adâncă după invazia rusească. PSD e paralizat, Ciolacu s-a blocat 12 ore și apoi a bălmăjit ceva. Doar PNL și USR au condamnat ferm agresiunea

5
4637
Așa arătau marți dimineață, aproape de ora 10.00, conturile oficiale de Facebook ale lui George Simion (AUR) și PSD. Nicio vorbă despre agresiunea Rusiei asupra Ucrainei

Dintre cele 5 partide existente în Parlamentul României, doar PNL și USR au condamnat ferm, luni seară, invadarea Ucrainei de către Rusia. AUR și UDMR păstrează o tăcere adâncă, iar PSD a părut paralizat ore bune, prima reacție venind abia marți dimineața și doar pe contul personal de Facebook al lui Marcel Ciolacu!

Primele reacții oficiale ale clasei politice de la vârful țării noastre le-au aparținut președintelui Klaus Iohannis și premierului Nicolae Ciucă (PNL), aceștia condamnând clar agresiunea rusă încă de luni seara.

Iohannis a solicitat și impunerea unor sancțiuni dure împotriva Rusiei. Pe contul oficial de Facebook al PNL au fost postate atât declarația purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, cât și cea a președintelui Klaus Iohannis. Șeful statului a subliniat că așa-zisele republici recunoscute de Rusia sunt de fapt teritorii ucraniene, că asistăm la o încălcare brutală a dreptului internațional și a suveranității teritoriale a Ucrainei, iar Rusia amenință pacea și securitatea globale. Iohannis a cerut o reacție din partea comunității internaționale, care trebuie să sancționeze iresponsabilitatea Rusiei.

Aceeași atitudine au avut-o Cătălin Drulă și Dacian Cioloș, actualul și, respectiv, fostul președintele USR. De asemenea, pe contul oficial al partidului este preluată declarația lui Cătălin Drulă, care spune clar că Putin este un lider autoritar care încearcă să schimbe granițele Europei prin forță și cere aplicarea unor sancțiuni dure. Drulă menționează că e datoria României să fie solidară cu Ucraina.

PSD pare paralizat, lui Ciolacu i-au trebuit 10 ore ca să-și revină și să încerce o postare pe tema agresiunii rusești

În acest timp, PSD pare paralizat. Pe contul oficial de Facebook, partidul continuă „lupta” sa glorioasă și neînduplecată cu facturile la energie și cu starea de alertă, PSD clamând că aceasta „trebuie să înceteze” – de parcă social-democrații ar fi în opoziție. Mână marți dimineața, niciun cuvințel nu fusese suflat despre criza din Ucraina.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-a blocat și el, inițial, vreme de ore bune, părând că nu știe ce reacție să aibă ca să nu-și supere electoratul hrănit de atâția ani cu teorii conspiraționiste și narative ale propagandei rusești despre suveranism, anti-UE, anti-americane și anti-NATO.

În cele din urmă, Ciolacu a postat câteva rânduri marți dimineață, la ora 8.58, la peste 12 ore după declanșarea crizei. Liderul PSD evită să condamne explicit Rusia, spunând că acest stat încalcă prin mișcările sale „violente” dreptul internațional și constată că agresiunea din Ucraina va duce la întărirea „flancului estic”, fără să spună al cui. Apoi mai observă, neutru, că decizia „irațională” a Rusiei „va crea un front comun al NATO și UE”. În partea a doua a declarației, Ciolacu spune că România este solidară cu Ucraina, că este la adăpost sub umbrela NATO și că va ajuta refugiații, rămânând solidară cu deciziile majore „ale cluburilor din care facem parte”.

AUR-iștilor le-a mâncat pisica limba pe tema invaziei rusești. Simion cheamă la mitinguri contra Ocultei mondiale, Târziu cere revenirea la prețurile stabilite de stat, ca-n comunism

Dacă la Ciolacu se poate spune totuși că a existat o reacție, chiar dacă târzie și destul de ezitantă, în schimb la AUR este tăcere adâncă. Pe conturile liderilor săi, George Simion și Claudiu Târziu, nu se suflă nimic despre atacul Rusiei.

Pe contul lui Claudiu Târziu, ultima postare e de luni seara și se referă la „vicleșugul PSD-PNL”. Târziu vorbește acolo despre revenirea la sistemul comunist, cu prețuri stabilite de stat, ca fiind singura salvare a României.

La George Simion, ultima postare este de luni, 17.48, și cheamă oamenii la „protestul de duminică”, un nou miting prin care AUR „luptă” cu “Oculta mondială”.

UDMR nu a avut, de asemenea, nicio reacție până marți dimineața – nici oficial, nici neoficial.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rusia a declanșat practic invazia Ucrainei! Putin recunoaște independența regiunilor Donețk și Lugansk, pe care acum are „datoria” să le „salveze din ghearele Kiev-ului”

* VIDEO. Gafă sau scenariu? Scena istorică de la Kremlin care arată că Rusia a decis nu doar independența, ci și ANEXAREA regiunilor ucrainene Donețk și Lugansk

Adevărata față a armatei lui Putin: soldații ruși dorm în condiții inumane, fac chetă pentru mâncare, iar solda e de 23 de euro pe lună! Localnicii îi ajută de milă

* Enorma hoție a PSD-istului Băluță: a supraevaluat ilegal veniturile Primăriei cu 17 milioane de euro, pentru putea cheltui „fără număr”!

Robert Negoiță, dosar penal cu prejudiciu de 130 de milioane de euro! DNA anchetează contractul cu firma de salubritate a lui Silviu Prigoană

* Prim-vicepreședintele ASF a câștigat anul trecut un milion de lei!

Anunțul trist al lui Oreste: până în 2025 părăsește definitiv România. „Am sperat, dar în 2021 am înțeles că nu se poate. Am plâns…” / „Oamenii frumoși și liberi vor triumfa. Păcat că fără mine!”

Poștărița AUR, fostă candidată la Senat, face „dreptate pentru România”: a furat pensiile, alocațiile și ajutorul de handicap a 54 de consăteni!

* Nu vă grăbiți cu relaxarea! Varianta Omicron BA.2 va aduce un nou val de morți, probabil mai mare decât cel produs de Omicron BA.1

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (89) / TAB-ul, ultimul adăpost

5 COMENTARII

 1. Timp in care AUR pregateste demonstratii anti-Iohannis, iar secta lui Ciolos voteaza pedepsirea tarilor care nu stiu ce dracu’ ar trebui sa faca pt LGBTQ+. Inclusiv Romania si Polonia. Tari dIn „Linia Intai”.

  Si sa nu-mi povestiti ca Ciolos nu face jocul Rusiei cu santajul lui ORDINAR.

  Alesii nostri in prag de razboi asta voteaza. Pacat de munca lui Ghinea.

  Dacian Cioloș (PUS), Dragos Pîslaru (PLUS), Ramona Strugariu (PLUS), Dragoș Tudorache (PLUS), Nicolae Ștefănuță (USR), Alin Mituță (PLUS).

  Daca vreti speranta, faceti curat in USR, terminati cu prostia Iohannis tradator, refaceti puntile cu PNL, strangeti randurile. Vin vremuri grele.

 2. Și Occidentul e deocamdată ambiguu, sunt interese economice în joc. Aseară la 23.30, pe TF1-LCI tv, era la Paris o veselie inimaginabilă, chiar derapaje de admirație pentru autocratul și kaghebistul Putin, întretăiate însă cu observații că a ținut un discurs paranoiac. Tonul bășcăliei îl dădea invitatul Dimitri de Kochko cofondator al Uniunii Rusofonilor din Franța. În schimb, pe același canal, filosoful Bernard Henri-Lévy a vorbit abia azi-dimineață, la oră de minimă audiență, 9.30, mereu bruscat, despre onoarea occidentală pierdută nesprijinind încă din 2014 Ucraina. Nu te poți opri să nu te gândești la momentul întoarcerii lui Daladier de la München în 30 septembrie 1938, după sacrificarea Cehoslovaciei c-așa a voit Hitler, și la atmosfera de ebreitate occidentală așa cum a descris-o Ilya Ehrenburg în Oameni, ani, viață.

  • Daaa, si Ilya Ehrenburg se ocupa sa instige Armata Rosie sa violeze orice femeie iesita in cale. Propagandist josnic, unul din autorii ideii de viol de massa in scopuri „patriotice”.

   Apararea civilizatiei nu mai este in sarcina Frantei de pe vremea Capitularii de la Sedan. Si aici nu vorbim de Armata Franceza, vorbim de infectia de stanga ce distruge una dintre cele mai marete natiuni ale lumii.

 3. Marius Dorin Lulea finantatorul AUR are afaceri cu Federatia Rusa. Cel mai probabil asa vin banii legal pentru partid, mascati pentru a nu fi o sponsorizare directa a unei miscari de destabilizare a Romaniei. Este regretabil ca serviciile de informatii lasa aceasta grupare extremisa sa se desfasoare, iar aproape 500.000 de romani au votat o mizerie rusofila, fiind mintiti practic si inselati de o grupare care a are drept scop scoaterea Romaniei de sub influenta UE si NATO, si incatusarea iar la Maica Rusia. Destul am avut 45 de ani de dictatura comunista, apoi neo-comunism. Nu uitati ca in 28.12.1989, Ion Iliescu si-a dat cuvantul la Ambasada Rusiei ca Romania nu va avea un traseu catre o democratie europeana si va ramane in sfera de influenta a URSS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here