Un protestatar AUR a pus zvastica nazistă pe steagul UE. S-a deschis dosar penal, se caută autorul infracțiunii

1
832

În cadrul asaltului de marți asupra Palatului Parlamentului, mnifestanții AUR conduși de George Simion au produs mai multe episoade infracționale. Printre acestea, desenarea unei zvastici naziste pe un steag al Uniunii Europene. Deputatul Alexandru Muraru (PNL) a sezisat Parchetul General și Poliția.

„Simbolul nazist folosit de unii manifestanți în cadrul protestului din fața Parlamentului României, la care au luat parte și demnitari ai grupului parlamentar AUR, reprezintă o infracțiune flagrantă care trebuie imediat investigată și sancționată ferm”, spune într-un comunicat deputatul Alexandru Muraru, președintele organizației județene PNL Iași, care este reprezentant al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei.

„Este inacceptabil pentru statul român să tolereze așa ceva și este, deopotrivă, insultător pentru memoria suferințelor celor care și-au pierdut viața în lagărele de concentrare ale Germaniei naziste și puținilor urmași ai acestora”, mai spune deputatul.

În opinia sa, fotografia cu zvastica desenată pe steagul UE de către un protestatar este „un semnal de instigare la violență și ură, care a prejudiciat grav imaginea României în cele mai cunoscute publicații din lume”.

„Asemenea acte de vandalism nu pot rămâne nepedepsite, motiv pentru care am sesizat organele de urmărire penală, respectiv Poliția Română și Procurorul General, pe numele făptașilor dar cu atât mai mult, al instigatorilor și principalilor responsabili pentru astfel de conduite publice care încalcă flagrant legea privind interzicerea organizațiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii şi omenirii”, arată deputatul într-un comunicat.

Muraru mai spune că „acest gest inacceptabil este o palmă dată memoriei milioanelor de victime ale regimului german nazist și nu poate fi decât o consecință a derapajelor unei formațiuni politice neolegionare, care a folosit tribuna Parlamentului ca portavoce a mesajelor admirative față de criminalii de război”.

„Expresiile extremiste ale unor reprezentanți în Parlamentul României sunt inacceptabile în fața opiniei publice, a persoanelor și organizațiilor care luptă pentru memoria victimelor Holocaustului. Acest comportament reprobabil din partea unor demnitari nu a făcut altceva decât să se materializeze în incidente publice de natură xenofobă”, continuă deputatul.

„Degradarea și tensionarea repetată a atmosferei din Parlament a creat acest context social, iar desenarea svasticii este o consecință directă a politicii partidului extremist AUR. Ascensiunea acestei formațiuni politice în Parlament a degradat încontinuu, masiv, discursul public și a reluat o amplă operațiune sistematică de punere în discuție a faptelor istorice din anii ’40, de elogiere a criminalilor de război, de relativizare a crimelor din timpul Holocaustului, de parodiere a simbolurilor memoriei victimelor Holocaustului. Toate acestea reprezintă o escaladare fără precedent după anii ’90”, a mai spus el.

Muraru adaugă: „Instituțiile abilitate trebuie să fie ferme și să lucreze de urgență cu celeritate în cercetarea și sancționarea unor astfel de fapte antisociale și ilegale, care produc grave prejudicii de imagine statului român. Orice întârziere este intolerabilă, pentru că poate însemna acceptare, nepăsare sau chiar încurajare prin pasivitate și neimplicare. Utilizarea simbolurilor naziste este o contestare și prejudiciere a valorilor europene, iar folosirea unor elemente de natură rasistă este inacceptabilă într-un stat modern precum România”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* AGENȚII HAOSULUI (1). Leșinata Revoluție Neofascistă. De ce au eșuat Batalioanele de Asalt ale AUR în tentativa de ocupare a Parlamentului

* AUR-istul care a vandalizat mașinile de la Parlament e agent vamal la Galați. A venit „înarmat” cu un briceag, seringi, mască de gaze și o stație de emisie-recepție

* VIDEO. Mineriada lui Simion. Protestatarii AUR au luat cu asalt Parlamentul. Sute de oameni au pătruns în curte și au vandalizat mașini. SPP a blocat ușile

* Incident diplomatic grav: huliganii de la protestul AUR au vandalizat mașinile ambasadorilor SUA și Japoniei. Ministrul Bode a mințit penibil

* Nemernicia propagandiștilor PSD: îi compară pe huliganii AUR cu protestatarii anticorupție din 10 august

* VIDEO. Sorin Grindeanu nu poate arăta cartea pe care ar fi scris-o împreună cu tatăl său! El se ascunde în spatele unei înșelătorii pe care a făcut-o în 2017. Dezvăluirile vin de la soțul lui Clotilde Armand, matematician de elită

* La doar 36 de ani, liderul deputaților PSD are împrumuturi acordate de 800.000 lei. Alfred Simonis a primit cadouri de 135.000 euro

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Patriarhul Constantinopolului despre alde ÎPS Teodosie: „Voci iresponsabile”, care „se înșală amarnic din cauza lipsei de iubire față de semeni”. „Papa ortodox” îndeamnă la vaccinare

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (36) / Moartea lui Milea

1 COMENTARIU

  1. Încercați vă rog o abordare jurnalistică. Faptele nelegale sau imorale despre care se vorbește nu au legătură cu Simion. Din nefericire astfel de legături se practică în toată lumea și s-au dovedit eficiente. Nu sunt membru AUR și nu-mi este simpatic acest partid, dar … Încă o dată: chiar dacă protestul a fost organizat de către cineva, fiecare participant răspunde individual de ce face sau nu face. Puteați menționa numele cuiva ca organizator, dacă făptașul a fost silit sau îndemnat să ….
    Vă mulțumesc pentru înțelegere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here