AUR-istul care a vandalizat mașinile de la Parlament e agent vamal la Galați. A venit „înarmat” cu un briceag, seringi, mască de gaze și o stație de emisie-recepție

3
15715
"Provocatorul infiltrat" ca să compromită mitingul, după cum au pretins liderii AUR, este de fapt un simpatizant autentic al extremiștilor care a venit din provincie echipat cu mască de gaze, briceag, seringi și o stație de emisie-recepție. Rămâne de văzut cu cine ținea acesta legătura. Captură foto: Antena 3

Un agent vamal de 50 de ani, din Galați, este autorul vandalizării celor 4 mașini – dintre care două ale unor ambasade străine – în timpul mitingului organizat marți de AUR la Parlament, împotriva certificatului verde. Bărbatul, pe nume Gheorghe Florin Aurelian, a venit cu grupul AUR de la Constanța, în dimineața zilei de 21 decembrie, special pregătit pentru lupta cu Oculta Mondială, echipat cu obiecte cel puțin curioase pentru un participant la un miting obișnuit. A fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi un judecător va decide dacă va fi arestat preventiv,

Poliția și jandarmii l-au identificat pe „provocatorul infiltrat” – așa cum susținuseră inițial liderii AUR, George Simion și Claudiu Târziu, care sperau probabil că nu se va reuși prinderea făptașului – și l-au dus la Secția 16 de Poliție, acolo unde acesta a fost asistat, pe parcursul audierilor, de un avocat.

La percheziție, bărbatului din Galați i s-au găsit în rucsac mască de gaze militară, două cartușe filtrante, un briceag, seringi și o stație de emisie-recepție. Este angajat la stat – controlor vamal la Direcția Regională Vamală Galați.

Inițial, bărbatul a negat că i-ar aparține obiectele găsite în rucsacul aflat asupra sa, moment în care – spun sursele Antenei 3 – procurorul l-a întrebat ale cui sunt, dacă nu ale sale.

Individul a fost ridicat de pe Bulevardul Libertății, foarte aproape de locul unde s-au produs incidentele. După audieri, a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi va fi dus în fața unui judecător, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cursul manifestației la care AUR a adus din provincie autocare cu oameni pregătiți să lupte cu Oculta Mondială, au fost vandalizate cu vopsea și 4 mașini. Două aparțineau unor reprezentanțe diplomatice străine la București: cea americană și cea japoneză. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a negat vehement că ar fi reală informația, dar la scurt timp după declarațiile inepte ale sale a venit confirmarea oficială de la Ambasada SUA: mașina era a diplomatului american care, în lipsa unui ambasador, conduce Ambasada.

Conform unui comunicat al Ministerului de Interne, 14 persoane din 6 organizații autointitulate civice și dintr-un grup parlamentar (AUR) „s-au erijat în organizatori ai manifestării publice neautorizate, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 140.000 de lei”. Alți 167 de oameni participanți la mitingul de marți au fost identificați, iar 58 s-au ales cu amenzi în valoare de 34.300 de lei.

Comunicatul Ministerului de Interne (marți seara)

„Patru autovehicule fac obiectul verificărilor, în ceea ce privește săvârșirea infracțiunii de distrugere, iar doi dintre proprietarii autovehiculelor au depus plângere prealabilă, conform prevederilor legale în vigoare.

La acest moment, la sediul unei secții de poliție din Capitală, se află, la audieri, un bărbat, de 50 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de distrugere, asupra celor 4 autovehicule, prin pulverizarea cu vopsea.

Cel în cauză a fost depistat de jandarmi, pe Bulevardul Libertății, din municipiul București, iar în urma controlului corporal și al bagajelor, asupra acestuia au fost găsite mai multe obiecte cu valoare probatorie în cauză, printre care o mască de gaze militară, două cartușe filtrante, un briceag multifuncțional, seringi sigilate, precum și o stație de emisie-recepție.

Față de bărbat, se efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 372 din Noul Cod Penal, respectiv «Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase».

În paralel, cu privire la evenimentul de astăzi, sunt cercetate alte două infracțiuni, respectiv tulburarea ordinii și liniștii publice și violarea sediului profesional.

Până în prezent, din verificările efectuate, a reieșit că 14 persoane, din cadrul a 6 organizații, autointitulate civice, respectiv din cadrul unui grup parlamentar, s-au erijat în organizatori ai manifestării publice neautorizate, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 140.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

De asemenea, au fost identificate alte 167 de persoane participante la manifestarea publică și s-au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.300 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, Legii nr. 60/1991 și Legii nr. 61/1991.

Activitățile de identificare și sancționare a participanților continuă.

Menționăm că pentru clarificarea tuturor aspectelor referitoare la evenimentul în cauză, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a dispus Corpului de Control al M.A.I. să efectueze, de urgență, verificări cu privire la modul de organizare a dispozitivului care a acționat, astăzi, în timpul manifestării publice neautorizate, de la Palatul Parlamentului.

Precizăm, totodată, că datele sunt în dinamică, urmând ca la finalizarea tuturor verificărilor, rezultatele finale și măsurile dispuse să fie făcute publice.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Mineriada lui Simion. Protestatarii AUR au luat cu asalt Parlamentul. Sute de oameni au pătruns în curte și au vandalizat mașini. SPP a blocat ușile

* Nemernicia propagandiștilor PSD: îi compară pe huliganii AUR cu protestatarii anticorupție din 10 august

* Tensiuni majore în PNL. Cîțu: Premierul Ciucă să dea explicații în partid despre buget. S-a cedat iar în fața PSD, adoptându-se măsuri sociale prin sacrificarea investițiilor

* VIDEO. Sorin Grindeanu nu poate arăta cartea pe care ar fi scris-o împreună cu tatăl său! El se ascunde în spatele unei înșelătorii pe care a făcut-o în 2017. Dezvăluirile vin de la soțul lui Clotilde Armand, matematician de elită

* Parlamentul ca o mahala: grobianul PSD-ist Solomon l-a lovit pe istericul AUR-ist Ciubuc: „Prostule, hai, pleacă!”. Plus cotocodăcelile Șoșoacei: „Criminalilor! Îmi băgați soțul la pușcărie!”

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Guvernul dă liber la cheltuieli de lux pe bani publici, în instituții conduse de „oamenii lui Dragnea”! Ordonanță de urgență: pot fi cumpărate limuzine fără limită de preț

* La doar 36 de ani, liderul deputaților PSD are împrumuturi acordate de 800.000 lei. Alfred Simonis a primit cadouri de 135.000 euro

* Români nevaccinați îi scuipă și înjură pe medici la intrarea în țară. „Carantinăm autocare întregi. 100% nevaccinați. Prognostic trist pentru ce va fi din ianuarie în România”

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (33) / Moartea bate la ușă

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here