VIDEO. Mineriada lui Simion. Protestatarii AUR au luat cu asalt Parlamentul. Sute de oameni au pătruns în curte și au vandalizat mașini. SPP a blocat ușile

2
4424

Participanții aduși de AUR la lupta cu Oculta Mondială și cu certificatul verde au luat cu asalt Parlamentul marți înaintea prânzului. Sute de oameni au năvălit în curtea Senatului, printr-o poartă care a fost ruptă, și au devastat mașini, au amenințat parlamentari și au lovit cu bețele de la steaguri o reporteră de la Antena 3.

Incitați de liderii AUR, manifestanții au forțat intrarea în Parlament pe la poarta dinspre Senat și au încercat, apoi, să pătrundă în clădire. SPP a blocat însă ușile de la intrare și tentativa a eșuat.

Mașina unui senator de la PSD a fost vandalizată de protestatarii intrați în parcare, aceștia aruncând cu vopsea pe vehicul. George Simion pretinde că de vină au fost însă ocupanții vehiculului, pentru că ar fi fost necuviincioși cu mulțimea.

Simpatizanții AUR, întărâtați chiar de liderii lor. Cu o zi înainte, parlamentarii formațiunii extremiste dăduseră tonul agresiunilor în plenul Parlamentului

Jandarmii au reacționat foarte moale și lent, lăsând oamenii să dea năvală la ușile Parlamentului. Mai mulți manifestanți, încurajați de pasivitatea forțelor de ordine, au încercat să escaladeze gardurile.

Alți activiști AUR, plasați la diversele intrări în Parlament, blochează mașinile parlamentarilor care vor să intre. Jandarmii s-au repliat după ruperea porții și au desfășurat un cordon pe scările clădirii, dar nu intervin pentru eliberarea căilor de acces, astfel că intrările sunt blocate.

O reporteră de la Antena 3 a fost bătută de participanții la miting cu cozile de la steaguri. O deputată PSD care trecea prin curte a fost arătată de George Simion mulțimii și interpelată de față cu manifestanții incitați, să nu voteze legea certificatului verde. Oamenii au început s-o huiduie.

Claudiu Târziu, co-președintele AUR, pretinde acum că totul n-a fost decât o înscenare, “o diversiune a autorităților ca să acuze AUR că ia cu asalt Parlamentul”.

Cu o zi în urmă, chiar senatorii și deputații AUR, în frunte cu Diana Șoșoacă, s-au manifestat însă foarte agresiv chiar în plenul Parlamentului, agresându-i pe ceilalți parlamentari și chiar amenințându-i cu bătaia. Reprezentanții AUR au umblat prin sală insultându-i, filmându-i și urmărindu-i pe ceilalți parlamentari, s-au așezat în fața prezidiului cu un banner uriaș și i-au împiedicat pe colegii lor să-și spună punctul de vedere și să propună amendamente pe alte legi care erau în dezbatere.

Comunicatele Jandarmeriei: se încearcă liniștirea situației fără a fi folosită forța, a fost suplimentat dispozitivul de ordine

Jandarmeria a trimis un comunicat oficial la ora 12.17.

În legătură cu pătrunderea unor persoane în curtea Palatului Parlamentului, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

La acest moment, prin echipele noastre de dialog, îndrumăm persoanele să părăsească zona exterioară a instituției.

Până în prezent, efectivele jandarmeriei nu au folosit forța sau mijloacele din dotare.

Facem apel către participanți să coopereze cu jandarmii, să respecte îndrumările acestora și să se îndrepte către ieșirea din curtea instituției, prin zona indicată de forțele de ordine“.

La ora 12.55, Jandarmeria a revenit cu un nou comunicat.

„În acest moment a fost suplimentat dispozitivul de ordine publică din zona Parlamentului, principalul obiectiv fiind asigurarea exercitarea dreptului la liberă exprimare în condiții de siguranță pentru toți particianții,prevenirea violențelor și escaladarea situației tensionate.

Jandarmeria face un apel la calm și solicită tuturor participanților să respecte recomandările forțelor de ordine și să nu se implice în niciun fel de acțiuni cu violență. De asemenea, dacă în zona protestului sunt manifestări ilegale (distrugere, vandalizare) solicităm participanților să se delimiteze rapid de aceste manifestări și să permită intervenția forțelor de ordine pentru oprirea acestor manifestări.

Reamintim că până acum nu a fost folosită forța și nici mijloacele de intervenție din dotare“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Incident diplomatic grav: huliganii de la protestul AUR au vandalizat mașinile ambasadorilor SUA și Japoniei. Ministrul Bode a mințit penibil

* AUR-istul care a vandalizat mașinile de la Parlament e agent vamal la Galați. A venit „înarmat” cu un briceag, seringi, mască de gaze și o stație de emisie-recepție

* Nemernicia propagandiștilor PSD: îi compară pe huliganii AUR cu protestatarii anticorupție din 10 august

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* VIDEO. Sorin Grindeanu nu poate arăta cartea pe care ar fi scris-o împreună cu tatăl său! El se ascunde în spatele unei înșelătorii pe care a făcut-o în 2017. Dezvăluirile vin de la soțul lui Clotilde Armand, matematician de elită

* Guvernul dă liber la cheltuieli de lux pe bani publici, în instituții conduse de „oamenii lui Dragnea”! Ordonanță de urgență: pot fi cumpărate limuzine fără limită de preț

* Planul diabolic al unui primar din partidul lui Ponta: incendierea propriei primării, ca să distrugă documente. Arestat preventiv pentru 30 de zile

* La doar 36 de ani, liderul deputaților PSD are împrumuturi acordate de 800.000 lei. Alfred Simonis a primit cadouri de 135.000 euro

* Români nevaccinați îi scuipă și înjură pe medici la intrarea în țară. „Carantinăm autocare întregi. 100% nevaccinați. Prognostic trist pentru ce va fi din ianuarie în România”

* SERIAL (31). Cum a fost spart mitingul lui Ceaușescu (VIDEO)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.