Procurorul general al României Augustin Lazăr cere CSM să dispună verificări faţă de adjuncta Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SII), Adina Florea, pentru două presupuse abateri disciplinare, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.
SIIJ, denumită şi „SS”, a solicitat de 4 ori de la DNA dosarul Tel Drum privindu-l pe liderul PSD Liviu Dragnea. Ultima oară, Adina Florea a invocat faptul că îi trebuie dosarul pentru că ar fi „mijloc de probă” în soluţionarea dosarului nr. 1164/P/2018 de pe rolul SIIJ, deschis ca urmare a denunţului anonim formulat pe numele actorului din secolul XIX, Ştefan Iulian, cel care l-a jucat pe Ghiţă Pristanda în „O scrisoare pierdută”.
Potrivit surselor G4Media.ro, Adina Florea a deschis dosarul penal nr. 1164/P/2018 plecând de la un denunţ anonim formulat pe numele lui Ştefan Iulian. Este numele unei străzi din sectorul 1, din spatele Primăriei Sectorului 1 şi al unui actor celebru în Bucureşti la sfârşitul secolului XIX, pe vremea lui Caragiale.
Potrivit memorialistului Constantin Bacalbaşa în „Bucureştii de altadată”, „pe Iulian, mai ales, se întemeia Caragiale când îşi scria piesele”.
Ştefan Iulian a trăit între 1851 şi 1892 când a murit de tuberculoză. Era actor celebru de operetă şi comedie. I-a jucat pe Ghiţă Pristanda în „O scrisoare pierdută”, Nae Ipingescu în „O noapte furtunoasă” şi Iancu Pampon în „D-ale Carnavalului”.
Potrivit legii, denunţurile sunt „informe” dacă nu cuprind datele de identificare ale denunţătorului şi trebuie clasate.
Valeta unui mogul fugar
Parchetul General a decis miercuri, 13 martie, că dosarul TelDrum, pentru fraudarea fondurilor UE, pornit la iniţiativa DNA, urmează să fie instrumentat tot de procurorii anticorupție, și nu de Secția Specială pentru Investigarea Magistraților (SIIJ), denumită şi „SS”, care ceruse de PATRU ori să îi fie transferat.
„SS” a fost înfiinţată de clanurile penale, cu ajutorul ministrului Justiţiei Tudorel Toader, care au vrut să creeze astfel un instrument de terorizare a magistraţilor curaţi, interesaţi de lege, nu de politică. Au fost angajaţi în acest scop procurori subordonaţi politic, dispuşi să calce în picioare justiţia independentă, gen Adina Florea.
Şefa SS a recunoscut public că e „măciucă” politică
Imediat, această slugă a mafiei penale şi-a intrat în pâine şi a început anchetarea lui Kovesi la comanda fugarului Sebastian Ghiţă, care are mai multe dosare penale încă din vremea fostei şefe a DNA. Era de aşteptat ca Ghiţă, fugit în Serbia de unde ameninţă cu bătaia protestatarii #Rezist, să vrea „executarea” lui Kovesi. Ce nu a fost de aşteptat a fost să existe procurori dispuşi să ancheteze alţi procurori la solicitarea unui interlop fugit de justiţia ţării sale.
Dar n-a fost chiar aşa de greu ca ei să fie găsiţi. Adina Florea a lucrat mulţi ani în Constanţa şi n-a făcut niciun mare dosar de corupţie în judeţul în care mafia construia în paralel „Republica Mazăre”. Ea singură a recunoscut în faţa CSM că nu a fost niciodată independentă, adică avea profilul unui infiltrat al mafiei politice în sistemul judecătoresc.
Secţia sa, „SS”, nerecunoscută de nimeni, de la magistraţi la organisme europene, a încercat de PATRU ori să ia cu japca dosarul TelDrum, de la DNA, pornit la sesizarea OLAF. În joc e soarta lui Liviu Dragnea, cel care a scos o nulitate ca Adina Florea din Constanţa lui Mazăre şi a pus-o în fruntea acestei secţii anti-justiţie, anti-UE şi pro-corupţie.