Augustin Lazăr joacă tare: va candida pentru un nou mandat de procuror general. Îl va propune Tudorel Toader?

1
3495
Augustin Lazăr și Tudorel Toader

Augustin Lazăr anunţă că îşi va depune candidatura pentru un nou mandat de procuror general al României, în contextul organizării, de către Ministerul Justiţiei, a concursului pentru numirea în această funcţie, chiar dacă Tudorel Toader a cerut revocarea lui. Mandatul lui Lazăr expiră pe 28 aprilie.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, aduce la cunoştinţa publicului faptul că îşi va depune candidatura în cadrul procedurii declanşate de ministrul justiţiei pentru selectarea procurorului în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, funcţie vacantă începând cu data de 28 aprilie 2019. Obţinerea unui nou mandat ar reprezenta posibilitatea continuării proiectelor iniţiate, a procesului de modernizare şi consolidare instituţională a Ministerului Public în scopul continuării obţinerii de rezultate pozitive în activitate, a reprezentării convingătoare a intereselor generale ale corpului social, apărării necondiţionate şi de calitate a ordinii de drept, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”, informează reprezentanţii Ministerului Public, printr-un comunicat de presă citat de Mediafax.

Toader nu se opune, dar la ce bun?

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat, pentru MEDIAFAX, după ce Augustin Lazăr a anunţat că va candida pentru un nou mandat de procuror general, că poate intra în cursa pentru această funcţie oricine îndeplineşte condiţiile legale.

„Poate să candideze oricine îndeplineşte condiţiile legale”, a spus ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, fără a însemna că îl va şi propune pentru un nou mandat pe Augustin Lazăr.

Dimpotrivă, sunt 9 şanse din 10  ca ministrul să nu ţină cont de dorinţa procurorului general de a obţine un nou mandat; PSD şi ALDE exact asta i-au cerut lui Toader – „mazilirea” lui Augustin Lazăr.

CITIŢI ŞI:

Cine-ţi mai ţine spatele, Daddy? Înalta Curte nu a mai amânat procesul, deşi Dragnea s-a internat în spital. O martoră a spus tot

Timmermans, mesaj dur pentru călăii democraţiei: Opriţi ordonanţa care îi scapă pe condamnaţii la Înalta Curte!

Kovesi, încă un meci jucat azi în lupta cu clanurile penale. NU cedează!

După ce „SS” a primit verde la CCR să sugrume justiţia, azi a început atacul la procurorul general. Tudorel a demarat schimbarea lui Lazăr după model Kovesi

20 martie ar putea fi ziua decisivă pentru Kovesi

Boala lui Dragnea: justițită acută. Doare când se apropie judecata

Canadianca noastră uimește Planeta Tenis! Bianca a câștigat finala și a mulțumit în limba română

Hoandră: „E multă prostie pe Facebook. Nu mai citesc nici ce apare în Occident”. Guşă: „Contează, din păcate…”.

Pleşu: „Gigi, Nelu sau Maricica apar la TV şi dau cu tunul în elite. E vremea mineriadei de hârtie”

Ea e PSD-ista mincinoasă ajunsă în Casa Poporului pentru a împrăştia mizerii peste popor. Cum a încercat Aida Căruceru să-l cucerească pe Dragnea cu un fake news anti-Iohannis

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here