Au stârnit AVALANŞA care îi va distruge! Plângeri pe bandă rulantă împotriva jandarmilor din 10 august

0
15208

Dezvăluirile făcute de însuşi fostul prim-ministru PSD, Mihai Tudose, care a recunoscut public că Liviu Dragnea a coordonat represiunea din 10 august, dar şi declaraţiile viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu (care a recunoscut că a minţit în faţa procurorilor, pentru binele PSD, şi a informat că două camioane cu pietre au fost descărcat aproape de Piaţa Victoriei cu o zi înainte de miting, special pentru a provoca jandarmii de către persoane violente aduse special printre manifestanţii paşnici) – sunt doar ultimele două mari bombe detonate în interiorul guvernului PSD-ALDE pe tema masacrului din vara anului trecut. Şi din acest motiv, mişcările civice au decis să calce acceleraţia protestelor faţă de un regim politic criminal, anti-european.

Mișcarea civică Declic anunță, într-un comunicat, că peste 4.200 de plângeri împotriva jandarmilor, acuzați de violențele din 10 august, au fost transmise pe adresele de mail ale celor mai importanți lideri ai UE, NATO și ONU prezenți în acest zile la Bucureși. Amintim că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg și înaltul reprezentant al UE, Federica Mogherini, se află joi la București iar săptămâna viitoare va avea loc la Palatul Parlamentului consiliul JAI (miniștri de justiție din țările UE), notează G4Media.

Redăm mai jos integral comunicatul Declic:

”Inbox-urile celor mai importanți lideri ai UE, NATO și ONU, prezenți zilele acestea în România, asaltate de peste 4200 de plângeri ale românilor împotriva jandarmilor. Cetățenii le solicită Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Federica Mogherini, și secretarului general adjunct al ONU, Jean-Pierre Lacroix, retragerea jandarmilor din misiunile externe, din cauza violențelor
exercitate asupra protestatarilor pașnici în 10 august 2018.

”Jandarmii au încălcat ghidul de bune practici pentru forțele de ordine al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care prevede că dispersarea unei manifestații este ultima soluție a autorităților. La protestul din 10 august, jandarmii au intervenit în forță, au folosit gaze lacrimogene, proiectile cu șrapnel și tunuri cu apă, fără să ia în calcul că expun mii de oameni de toate vârstele, pașnici, inclusiv copii, bătrâni și femei însărcinate care își exercitau dreptul democratic de a protesta”, se arată în scrisoarea trimisă prin e-mail de peste 4200 de români, la inițiativa comunității Declic.

Scrisoarea comunității Declic a fost transmisă către liderii UE, NATO, ONU, OSCE și Jandarmeria Europeană și poate fi accesată aici:

”Doamnă Mogherini, domnilor Lacroix și Stoltenberg, jandarmii care vă protejează zilele acestea în România sunt aceiași care, în 10 august 2018, au lovit și gazat fără menajamente femei însărcinate, copii și bătrâni care își exercitau pașnic dreptul democratic de a protesta. Nu le permiteți să aibă onoarea de a vă însoți și luați în calcul mesajul românilor care v-au scris și vă solicită retragerea jandarmilor din misiunile internaționale de menținere a păcii”, a declarat Roxana Pencea Brădățan, campaigner Declic.

Mesajele trimise prin e-mail vin după ce peste 80.000 de cetățeni au semnat petiția ”Jandarmeria e toxică. Cerem ajutorul ONU”, în care susțin inclusiv retragerea jandarmilor din misiunile internaționale NATO, UE, OSCE, după ce jandarmii au agresat, la protestul din 10 august 2018, mii de manifestanți pașnici.

În acest moment, în urma petiției inițiate de comunitatea Declic, Organizația Națiunilor Unite a demarat o anchetă și cere explicații statului român pentru violențele de la protestul diasporei. În luna martie este preconizată finalizarea anchetei ONU.”

CITIŢI ŞI:

Ziua pe care Dragnea n-o va uita niciodată

INCREDIBIL! Au adus două camioane cu pietre în Piaţa Victoriei înainte de mitingul din 10 august! L-au cumpărat pe procurorul militar?

Viceprimarul PSD al Capitalei: „Am mințit în ancheta despre 10 august”, pentru că „am tras pentru partid”!

Liviu Dragnea face pași înapoi pe toate fronturile. PSD se fisurează rapid!

Boicotat de televiziuni, Mihai Tudose răbufneşte: „E incalificabil să trimiți Jandarmeria să bată protestatari. E grav!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here