Adrian Veștea, președintele CJ Brașov, sugerează că Rareș Bogdan l-a învins prin fraudă! Cifrele nu-i dau însă dreptate

2
1288
Adrian Veștea

Duminică, în bătălia pentru funcții de la Congresul PNL (ziua a doua), cele mai multe voturi, dintre candidații „taberei Orban”, le-a obținut Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov. Acesta a fost votat de 690 de delegați, dându-i mari emoții lui Rareș Bogdan, care în cele din urmă a câștigat funcția de prim-vicepreședinte (una dintre cele patru) cu 1.107 voturi.

La scurt timp după anunțarea rezultatelor, Adrian Veștea a postat un text acuzator pe Facebook. El dă de înțeles că a fost învins prin fraudă.

„Astăzi am văzut minunea ca aproximativ 1.200 de votanți să furnizeze fix 1.842 de voturi”, a scris Veștea. El se referă la faptul că în bătălia sa cu Rareș Bogdan au fost contabilizate 1.842 de voturi: 1.107 pentru Rareș Bogdan, 690 pentru adrian Veștea, 45 anulate.

Se pare, totuși, că Adrian Veștea face calcule greșite. În sală nu se aflau doar „aproximativ 1.200 de votanți”, dat fiind că, în aceeași perioadă, la aleberea celor 4 prim-vicepreședinți au fost înregistrate:

 • 1.855 de voturi la alegerea lui Iulian Dumitrescu ca prim-vicepreședinte (Dumitrescu – 1.620, anulate – 235)
 • 1.855 de voturi la alegerea lui Lucian Bode ca prim-vicepreședinte (Bode – 1.551, Virgil Guran – 284, anulate – 20)
 • 1.842 de voturi la alegerea lui Rareș Bogdan ca prim-vicepreședinte (Bogdan – 1.107, Adrian Veștea – 690, anulate – 45)
 • 1.820 de voturi la alegerea lui Gheorghe Flutur ca prim-vicepreședinte (Flutur – 1.674, Vlad Nistor – 125, anulate – 21).

Așadar, totalul voturilor exprimate a fost apropiat pentru toate cele patru votări, la prim-vicepreședinți. Nimic suspect, din acest punct de vedere, în privința disputei Rareș Bogdan – Adrian Veștea.

Precizare: Virgil Guran și Vlad Nistor s-au retras înaintea scrutinului, dar ei au primit ceva voturi, pentru că se aflau pe buletinele de vot.

Să aruncăm o privire și asupra voturilor exprimate la alegerea vicepreședinților:

 • 1.828 de voturi la alegerea vicepreședintelui Mircea Fechet, pe Mediu (Fechet – 1.363, Ion Iordache – 363, anulate – 102)
 • 1.826 de voturi la alegerea vicepreședintelui Robert Sighiartău, pe Politică externă (Sighiartău – 1.186, Siegfried Mureșan – 630, anulate – 10)
 • 1.816 voturi la alegerea vicepreședintelui Virgil Popescu, pe Economie (Popescu – 1.291, Alexandru Nazare – 525)
 • 1.783 de voturi la alegerea vicepreședintelui Alin Nica, pe Transporturi (Nica – 1.377, Antonel Tănase – 331, Mircea Toader – 75)
 • 1.781 de voturi la alegerea vicepreședintelui Florin Roman, pe Administrație (Roman – 1.336, Laurențiu Leoreanu – 445)
 • 1.749 de voturi pentru alegerea vicepreședintelui Alina Gorghiu, pe Drepturile omului (Gorghiu – 1.124, Violeta Alexandru – 625).

Așadar, și la alegerea vicepreședinților au votat între 1.749 și 1.828 de delegați, nicidecum 1.200.

Mesajul lui Adrian Veștea

„Astăzi, în a doua zi de Congres al PNL, am fost martorul unei minuni. Nu, nu este vorba despre biblica înmulțire a pâinilor și peștilor, dar seamănă. Am văzut minunea ca aproximativ 1.200 de votanți să furnizeze fix 1.842 de voturi.

Evident, faptul că un candidat la funcția de vicepreședinte a făcut parte și din echipa de numărare a voturilor este tot o minune. Cum zicea Iosif Vissarionovici, nu contează cine votează, contează cine numără voturile. Dictatorul a murit în 1953, dictonul a rămas, că de-aia e dicton.

Dar să trecem, că toate trec în viață. Importante nu sunt funcțiile pe care le deții, important este cum le folosești pentru a lăsa ceva bun în urma ta.

Bref, rezultatul votului de astăzi pentru funcția de prim-vicepreședinte al PNL pentru Comunicare şi Relaţii Internaţionale: Rareș Bogdan 1.107 voturi, Adrian Veștea 690 de voturi, 45 de voturi anulate.

Mult succes, Rareș Bogdan! Mult succes și celorlalți colegi aleși astăzi în forul de conducere al partidului!

Mulțumesc în mod special celor care, în cele două zile de Congres, dar și în campania internă, au ținut la ștaiful liberal și au avut un comportament demn de ceea ce înseamnă PNL în istoria României.

În ceea ce ne privește, noi, liberalii brașoveni, ne întoarcem la treabă. Treabă chibzuită. Pentru că asta așteaptă oamenii de la noi.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cum arată noua conducere a PNL. Au fost aleși toți oamenii lui Cîțu: Dan Vîlceanu (secretar general), Rareș Bogdan, Flutur, Bode, Iulian Dumitrescu (prim-vicepreședinți), Falcă, Vela, Sighiartău, Bușoi, Gorghiu, Florin Roman etc. (vicepreședinți)

* Cîțu spune că negociază „cu toate partidele”, inclusiv cu PSD și AUR! Ieri, la Congres, promisese exact pe dos

Orban către susținătoriii săi: „Iohannis și serviciile au distrus partidul” / „Fiți tari, nimic nu e definitiv!” / „Nu m-a bătut Cîțu”

Iohannis și Antena 3 au reușit: Cîțu e noul președinte al PNL (60,2%), Orban a fost învins (39,7%). PNL tocmai a intrat într-o fundătură

De ce a devenit Gâdea mare susținător al lui Cîțu

Stelian Ion: „Lupta lui Iohannis cu PSD-ismul a fost de fațadă. «Premierul de la Grivco» ne-a înșelat pe toți. E USL-ist pursânge și adevăratul artizan al USL 2.0”

Cumnatul lui Adrian Năstase, vizat de procurori în cazul falimentului City Insurance. Dan Odobescu împrumuta fictiv compania de asigurări și lua dobânzi reale de zeci de milioane de euro

Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

Avocata Șoșoacă a pierdut toate procesele de pandemie: nicio amendă anulată, nicio restricție blocată! Într-un caz s-a făcut de râs, greșind procedura

A murit, la 65 de ani, „revoluționarul” Alexandru Sassu, politician pe traseul FSN-PD-PSD, fost director al TVR și deputat cu 3 mandate

2 COMENTARII

 1. Păiii…, omul a spus că erau doar 1.200 de oameni prezenți, așadar:
  1. Ori au fost… TOATE votările FRAUDATE (adăugându-se FRAUDULOS peste 600 de voturi!!!)
  2. Ori au plecat din sală… DOAR la votul acela 600 de delegați care, așadar,… NU aveau cum să voteze!!!

  Oricum o întorci: toooot… FRAUDĂ A FOST LA VOTUL PENTRU RESPECTIVA FUNCȚIE, ADJUDECATĂ (Sic!) de de Rareș Bogdan!!!

  Repetăm: omul a constatat doar că în sală, la momentul votului pentru funcția pentru care candida el, NU ERAU DEC|T 1200 DE DELEGAȚI, DAR AU APĂRUT 1800 DE VOTURI!!!
  Cu ce a greșit el, când a spus ceea ce a spus???!!!

 2. Ar trebui specificat, în titlu, că este vorba despre cifrele… OFICIALE, comunicate chiar de către… organizatorii-votării, adică exaaaact de CEI… ACUZAȚI-de-FRAUDĂ!!!

  (ABIA-)AȘA AR FI CORECT TITLUL!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here