vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăNewsAstupaţi-vă urechile! Azi e ziua în care PSD-iştii citesc de la tribună...

Astupaţi-vă urechile! Azi e ziua în care PSD-iştii citesc de la tribună cea mai nesimţită moţiune de cenzură

-

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi citită, luni, 3 februarie, în Parlament. O zi pe care trebuie s-o uităm repede şi în care ar trebui să ne astupăm urechile, având în vedere nesimţirea supremă a gestului PSD – partidul care a iniţiat această acţiune de instabilitate politică la nici trei luni de când a fost debarcat de la putere.

PSD şi UDMR acuză Executivul, în textul moţiunii de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL- privatizarea democraţiei româneşti”, de încălcarea principiilor democratice, prin asumarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi.

- Advertisement -

Marcel Ciolacu (stânga), urmaşul lui Dragnea în aplicarea metodei (dezbină-i şi stăpâneşte”)

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a declarat, vineri seara, că parlamentarii formaţiunii care votează împotriva moţiunii de cenzură sau lipsesc nemotivat de la vot nu vor mai candida pe listele formaţiunii la alegeri. El a mai spus că, în prezent, moţiunea ar mai avea nevoie de un vot pentru a trece.

”Matematic avem 232 de voturi. Am luat o decizie. În cazul în care un parlamentar PSD nu votează moţiunea sau lipseste nemotivat în ziua în care va fi votul o perioadă, respectiv până după alegerile generale, va fi suspendat din PSDva fi suspendat din PSD. Cu alte cuvinte, nu va participa pe listele Partidului Social Democrat la viitoarele alegeri”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de Mediafax.

- Advertisement -

El a mai spus că în prezent moţiunea de cenzură este susţinută de trei formaţiuni, respectiv PSD, UDMR şi Forţa Naţională.

Va avea PSD 233 de voturi împotriva Guvernului Orban?

Înainte de depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban, configuraţia parlamentară arată astfel: Din totalul de 465 de parlamentari, 198 de parlamentari vin din partea PSD, PNL are 105 parlamentari, USR are 40, UDMR are 30 de parlamentari, iar Pro România şi PMP au 27, respectiv 19 parlamentari.

Kelemen Hunor, liderul UDMR

Totodată, ALDE are 19 parlamentari, grupul minorităţilor naţionale este format din 17 parlamentari, iar 13 parlamentari vin din partea independenţilor.
Astfel, de partea demersului de demitere a Guvernului Orban sunt angrenaţi 232 de parlamentari (de la PSD, UDMR şi din grupul Forţa Naţională, format din patru parlamentari, printre care Teodor Meleşcanu şi Graţiela Gavrilescu).

De asemenea, preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat că partidul său va aduce 30 de voturi în favoarea moţiunii de cenzură, ceea ce înseamnă că toţi parlamentarii UDMR vor vota demiterea Guvernului Orban.
Aşadar, matematic, barca PSD-UDMR mai are nevoie de un singur vot pentru a demite Guvernul Orban, vot care poate veni de la minorităţi, din partea independenţilor sau chiar din partea Pro România.

Premierul  nu se teme de moţiunea de cenzură

„Nu îmi este teamă de ei şi, indiferent, ce se va întâmpla în următoarea perioadă, noi avem un singur lucru de făcut, să răspundem aşteptărilor românilor, să ne ducem către fiecare român, să le arătăm visul nostru, credinţa noastră şi puterea de a le realiza, să reuşim în toate alegerile care vor urma, indiferent că sunt alegeri într-un tur, în două tururi, cu alegeri directe, cu alegeri indirecte, că o să fie parlamentare la termen sau anticipate, să câştigăm alegerile, pentru că doar astfel România poate să ajungă la realitatea pe care o visez eu şi o visaţi fiecare dintre voi”, a declarat duminică Ludovic Orban.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat, duminică, faptul că toţi parlamentarii PNL vor participa la votul moţiunii de cenzură şi vor vota împotrivă, la vedere.

Florin Roman a adăugat că doreşte să clarifice discuţiile despre un aşa-zis „blat”.
„Cu acest prilej sperăm că am clarificat pentru toată lumea orice discuţie despre bazaconia idee a <<blatului>>. Aşa ceva nu există decât în gândirea defectă a celor care s-au consacrat în politică prin inconsecvenţă şi declaraţii politice sforăitoare, dar care nu sunt capabili să pună pe picioare vreun proiect politic serios”, a explicat el.

La rândul său, preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, joi, că parlamentarii formaţiunii nu vor vota moţiunea de cenzură, pentru că ar înlesni întoarcerea PSD la putere. El a apreciat, referitor la textul moţiunii de cenzură, că social-democraţii au depăşit ”chiar şi limitele cele mai de jos ale bunului simţ”.

”Am spus deja că nu vom vota pentru nimic care să înlesnească întoarcerea PSD la putere. Pentru dezastrul din cei trei ani de guvernare Dragnea nota de plată nu a fost încă achitată. Nu pot însă să nu remarc faptul că textul moţiunii de cenzură depusă de PSD depăşeşte chiar şi limitele cele mai de jos ale bunului simţ. Disperat să îşi apere baronii locali partidul cu doi foşti preşedinţi trimişi la închisoare nu se jenează să folosească astăzi termeni ca <demnitate> şi <integritate> în funcţia publică”, a scris Barna pe Facebook.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. PSD a cheltuit 430.000 de euro, din bani publici, pentru mitingul împotriva justiției! Pe scenă au „behăit” Dragnea, Tăriceanu, Firea, Pleșoianu

2 COMENTARII

  1. Această gaszkă de curve și interlopi trădători (MUIE PSD !), ca de altfel și alte găști antiromânești (ALDE, UDMR … ), ar fi trebuit de mult interzise prin lege, precum PCR !!!

  2. Este cu adevărat cea mai nesimțită moțiune de cenzură, dar acesta este instrumentul democratic pe care PSD îl are la îndemână. Ne place sau nu ne place regulile democrației trebuiesc respectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -