Arad – cel mai „incendiar” oraș din România. Trei mașini făcute scrum într-o săptămână, alte atacuri de tip sicilian

0
1084
Una dintre mașinile incendiate în octombrie 2019

Atacul mafiot de la Arad, în urma căruia omul de afaceri Ioan Crișan (66 de ani) a fost carbonizat în propria mașină – un Mercedes ultramodern -, a avut multe precedente în orașul din vestul țării. Aradul pare să fi devenit o mică Sicilie.

În urmă cu un an și jumătate, într-o singură săptămână din octombrie 2019, trei maşini au luat foc din senin în Arad. Primul autoturism aparţinea unui fost şef din Poliţia județeană. Au urmat anchete pe bandă rulantă, însă fără mare succes.

Surse din rândul anchetatorilor vorbeau atunci despre posibile răzbunări între traficanţii de ţigări, cel puţin în două dintre cazuri.

IPJ Arad comunica la vremea respectivă: „Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere. În cele două cazuri există un cerc de persoane bănuite”.

În cazul unui alt autoturism ars, care îi aparţinea fostului adjunct al IPJ Arad, pompierii au stabilit atunci că focul a pornit de la un scurtcircuit, însă proprietarul a cerut o contraexpertiză, pentru că avea bănuiala unui act provocat cu rea intenţie.

Mașini aruncate în aer, sechestrări de persoane sau crime între parteneri de afaceri au mai fost la Arad în ultimele două decenii. Acestea întregesc tabloul unui adevărat Vest Sălbatic, în care mafioții joască tare.

Moartea lui Ioan Crișan întregește acest tablou, făcând mai vizibil fenomenul infracțional din oraș, mai ales în zona oamenilor de afaceri.

Omul de afaceri Ioan Crișan a decedat sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 7.00. Mașina lui, un Mercedes, a explodat la scurt timp după pornire, în parcarea unui supermarket Profi din Arad.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Misterele atacului mafiot la Arad. Ioan Crișan creștea somn african și crocodili în 22 de bazine încălzite cu apă termală

* Cine este Ioan Crișan, arădeanul aruncat în aer cu mașină cu tot. Afacerile care i-ar fi putut aduce moartea

* VIDEO. Momentul în care mașina lui Ioan Crișan e aruncată în aer. Bombă puternică, precum cele folosite de mafioții italieni

* George Simion – acțiuni de aurolac politic, împotriva Constituției. Vrea „suspendarea președintelui Iohannis printr-un referendum național”, deși suspendarea o poate face doar Parlamentul! Prin „referendum național” se decide demiterea, nu suspendarea!

* Primăriile lui Negoiță și Piedone au blocat demolarea chioșcurilor ilegale de la metrou ale baronului Rădoi, în sectoarele 3 și 5

* Cadou la „aniversarea” a doi ani de pușcărie: Liviu Dragnea mai rămâne după gratii cel puțin trei luni! Până la 27 august nu mai are voie să depună cerere de eliberare

* Adrian Năstase recunoaște că doi securiști grei l-au sfătuit să-l aducă pe Cozmin Gușă în PSD: generalul Iulian Vlad și turnătorul Dan Voiculescu

* Metrul pătrat de gazon din Sectorul 6 s-a ieftinit de 5,5 ori după venirea lui Ciucu în locul lui Mutu la Primărie!

* Sinecură și pentru Carmen Dan: a fost angajată la Uniunea Notarilor Publici din România! Bani mulți, muncă puțină

* Revoluție în fotbal! Conform noii reguli adoptate de UEFA, vom avea mai multe meciuri cu prelungiri și penalty-uri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here