A apărut Alianţa „2020 USR-PLUS”! Cioloş, cap de listă la europarlamentare şi aproape de candidat unic la prezidenţiale

0
4622
Dan Barna și Dacian Cioloș, la protestele pro-justiție

Liderii USR şi PLUS au anunţat în urmă cu câteva minute formarea Alianţei „2020 USR-PLUS„, pentru alegerile europarlamentare din luna mai, dar cu bătaie lungă şi pentru viitoarele alegeri prezidenţiale din iarnă, localele şi parlamentarele, din 2020.

„Este cea mai bună listă pe care a avut-o România la alegerile europarlamentare. În comparaţie cu cei care au făcut România de râs în Parlamentul European, lista noastră comună propune oameni pregătiţi.”, a declarat Dan Barna, liderul USR.

Lista alianţei „2020 USR-PLUS”, pentru alegerile europarlamentare, arată astfel:

1. Dacian Cioloș (PLUS)

2. Cristian Ghinea (USR)

3. Dragoș Pâslaru (PLUS)

4. Clotilde Armand (USR)

5. Dragoș Tudorache (PLUS).

6. Nicolae Ștefănuță (USR)

7. Vlad Marius Botoș (USR)

8. Ramona Strugariu (PLUS)

9. Vlad Gheorghe (USR)

10. Alin Mituță (PLUS)

Dacian Cioloş:

  • Vrem să preluăm guvernarea. Românii au acum o ofertă de vot puternică. Nu vrem doar să îndepărtăm de la putere un regim care duce România la faliment, ci şi să construim împreună o guvernare care să readucă România acolo unde îşi merită locul, în Uniunea Europeană.
  • După aceste alegeri europarlamentare va avea loc și o reconfigurare în Parlamentul European. De principiu, vom merge în această direcție și la prezidențiale, ne pregătim să avem candidați comuni și la locale. Orice opțiune e deschisă în momentul de față.
  • Noi avem un fost prim ministru, avem doi foști miniștri, oameni cu experiență, oameni noi, foarte mulți oameni noi care au candidat pentru prima dată.
  • Intenția noastră este să nu prezentăm doar o listă cu acești candidați, ci echipe. Eu candidez pentru prima dată, îmi asum această candidatură până la capăt. Avem foarte mulți tineri care abia s-au  implicat în politică de câteva luni.
  • Am vrut să dăm semnalul că obiectivul nostru este 2020 cu majoritatea politică pe care vrem să o oferim românilor. Pe buletinele de vot se vor regăsi și siglele celor două partide.

Dan Barna:

  • Votul majoritar dovedește că USR susține cu toată asumarea această alianță, o alianță a speranței.
  • Este cea mai bună listă pe care a avut-o România la alegerile europarlamentare. În comparaţie cu cei care au făcut România de râs în Parlamentul UE, lista noastră comună propune oameni pregătiţi.
  • Suntem deja la un 20% în opţiunile alegătorilor, din sondajele de acum. Cele două partide au șefi de campanie persoane foarte competente, vorbim de Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu.
  • Tocmai am votat o alianță pentru europarlamentare. Vom discuta după cum vom continua această colaborare. Există perspectiva unei forțe coerente şi pentru celelalte alegeri viitoare. (Notă: declaraţii culese cu ajutorul colegilor de la G4Media)

Lupta cu fake-news

Liderul USR Dan Barna a luptat azi din greu să demonteze atacurile privind „marile nemulţumiri din USR” legate de propunerea cu Dacian Cioloş locul 1 pe liste comune la alegerile europarlamentare.

„În variantele pe care le avem, Dacian Cioloș deschide lista, e primul la PLUS, deschide și la cea comună”, a declarat Dan Barna, liderul USR.

La rândul său, Cioloş a confirmat că ideea cu el cap de listă nici măcar nu le-a aparţinut lui sau colegilor din PLUS. „A fost solicitarea USR, sunt dispus să ies, nu țin cu orice preț, dar a fost solicitarea USR”, a declarat fostul premier tehnocrat.

Până acum, pe listele pentru europarlamentare ale celor două partide apar şi alte nume: Cristian Ghinea (USR), Dragoş Pâslaru (PLUS) şi Clotilde Armand (USR).

CITIŢI ŞI:

„Bun venit printre noi, Dacian Cioloş! Vrem unitate!”. PLUS şi USR, aliate şi la europarlamentare, şi în lupta cu fake-news

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here