Acasă News „Bun venit printre noi, Dacian Cioloş! Vrem unitate!". PLUS şi USR, aliate...

„Bun venit printre noi, Dacian Cioloş! Vrem unitate!”. PLUS şi USR, aliate şi la europarlamentare, şi în lupta cu fake-news

UPDATE. Liderii USR şi PLUS, Dan Barna şi respectiv Dacian Cioloş, au anunţat acum câteva minute oficializarea alianţei celor două partide pentru alegerile europarlamentare din mai.

Nici n-au apucat bine să discute despre o posibilă alianţă cu bătaie lungă, PLUS-USR, că liderii celor două partide s-au lovit de eternele campanii negative impregnate cu „fake-news”. Ultima dintre ele: „propunerea cu Cioloş cap de listă comună la europarlamentare a stârnit revoltă în USR”. Evident că nu e nicio revoltă, dar campania negativă trebuie susţinută cumva.

De ce vorbim de un fake-news? Pentru exagerarea unor PRESUPUSE nemulţumiri, întrucât de moment nu există contestaţii semnificative. Desigur că orice proces de unificare politică sau de asociere în coaliţii ori alianţe presupune şi nemulţumiri. Ba chiar scandaluri, din câte ne arată istoria recentă (veziu cazul CDR, DA, USL etc.). Dar rezultatul final eclipsează pierderile calculabile de parcurs.

Liderul USR Dan Barna a luptat azi din greu să demonteze atacurile privind „marile nemulţumiri din USR” legate de propunerea cu Dacian Cioloş locul 1 pe liste comune la alegerile europarlamentare.

„În variantele pe care le avem, Dacian Cioloș deschide lista, e primul la PLUS, deschide și la cea comună”, a declarat Dan Barna, liderul USR.

La rândul său, Cioloş a confirmat că ideea cu el cap de listă nici măcar nu le-a aparţinut lui sau colegilor din PLUS. „A fost solicitarea USR, sunt dispus să ies, nu țin cu orice preț, dar a fost solicitarea USR”, a declarat fostul premier tehnocrat.

Până acum, pe listele pentru europarlamentare ale celor două partide apar şi alte nume: Cristian Ghinea (USR), Dragoş Pâslaru (PLUS) şi Clotilde Armand (USR).

Decizia finală va fi luată săptămâna viitoare. Negocierile sunt însă cu bătaie lungă, pentru că o colaborare între cele două formaţiuni ar putea fi şi la alegerile prezidenţiale de anul acesta, dar şi la alegerile parlamentare de anul viitor. Pentru Cotroceni, tot Dacian Cioloş este favoritul noii alianţe.

Între timp, tinerii politicieni din ambele partide au salutat mariajul PLUS-USR.

Bun venit printre noi, Dacian Cioloş! Vrem unitate! Începem cu alegerile europarlamentare. Acum doar discutăm. Acordul va fi comunicat oficial de către USR-PLUS”, a scris deputatul USR Iulian Bulai, pe Facebook.

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările