USR şi PLUS au câştigat deja alegerile

6
2898

2020 USR-PLUS„, alianţa formată azi între cele două tinere partide, este cea mai importantă ştire din România ultimilor ani. Poate de la anunţul privind candidatura lui Klaus Iohannis, din 2014, când toată lumea credea că va fi Crin Antonescu alesul PNL, n-a mai existat aşa ceva.

Liberalii au fost cei care au dat atunci cel mai tare „breaking news” din România politică. Azi, a venit rândul rivalilor lor din USR şi PLUS.

Dan Barna şi Dacian Cioloş au luat o decizie care va marca soarta României în toate alegerile care urmează, începând cu cele europarlamentare şi continuând cu alegerile prezidenţiale din iarna acestui an, plus localele şi legislativele de anul viitor.

Mai mult ca sigur că Dacian Cioloş va fi candidatul unic la alegerile prezidenţiale de anul viitor al alianţei „2020 USR-PLUS”.

Sondajele îl dau în continuă creştere şi nu-i exclus să intre în turul doi, umăr la umăr cu Klaus Iohannis, candidatul PNL.

Competiţia dintre cele trei partide, PNL pe de o parte, USR şi PLUS pe de alta, poate fi una benefică României, cu o condiţie: să nu devină una distructivă, aberantă, de interes stric de grup, cu spatele la România.

Dacă vor lăsa disputele la un nivel decent, firesc pentru o bătălie electorală lungă, PNL, USR şi PLUS vor avea numai de câştigat din concurenţa lor. Iar discursul trebuie să fie unul clar: „ce ne uneşte (îndepărtarea PSD şi ALDE) este mai important decât ce ne desparte (cine câştigă locul 1)”. Oricum, toate trei sunt „condamnate” să formeze împreună viitoarea guvernare, căci nu vor avea suficienţi parlamentari încât să formeze o majoritate pe cont propriu.

Chiar dacă noua alianţă 2020 USR-PLUS va câştiga alegerile parlamentare viitoare (eu aşa cred), va avea nevoie de PNL pentru a strânge peste 50% din numărul viitorilor parlamentari (fără a mai fi nevoie de UDMR).

Estimarea mea, azi şi fără accidente de parcurs, e că USR şi PLUS vor câştiga alegerile europarlamentare din mai. Iar dacă vor rezista împreună, şi-l vor avea pe Cioloş candidat unic la prezidenţiale, vor câştiga şi alegerile legislative din 2020.

Practic, USR şi PLUS au câştigat deja alegerile ce vin odată cu anunţul formării alianţei de azi.

De unde vine succesul anunţat? Din dorinţa disperată a majorităţii românilor de a vedea un front politic unit anti-PSD&ALDE. Actuala guvernare a făcut cel mai mare rău României, de la intrarea noastră în UE, în 2007. Ţara este la răscruce, între a continua pe drumul Occidentului sau a se întoarce în sărăcia lucie din vremurile iliesciano-feseniste.

În faţa acestui asalt bolşevic dirijat de Dragnea şi Tăriceanu, unitatea opoziţiei este vitală. Iar azi, USR şi PLUS au arătat că au înţeles să treacă peste orgolii personale şi de partid, când în joc e soarta libertăţii noastre dobândite cu sânge nevinovat, acum 29 de ani şi o lună.

CITIŢI ŞI:

A apărut Alianţa „2020 USR-PLUS”! Cioloş, cap de listă la europarlamentare şi aproape de candidat unic la prezidenţiale

„Bun venit printre noi, Dacian Cioloş! Vrem unitate!”. PLUS şi USR, aliate şi la europarlamentare, şi în lupta cu fake-news

6 COMENTARII

  1. Nici nu stiti cati oameni s-au transformat in copii idealisti sperand in aceasta alianta politica! Am suferit atat de mult din cauza calitatii proaste a politicienilor de dupa revolutie si a actiunilor lor egoiste si nepatriotice. Sper ca noua alianta sa fie constienta de suferintele oamenilor, sa se consulte cu ei si sa faca lucrurile necesare redresarii morale a tarii.

  2. M-am bucurat ca s-a realizat aceasta alianta, si eu consider ca este un lucru bun! Ramane de actualitate mai mult ca oricand sa aiba intelepciunea sa nu se atace intre ei, USR-PLUS si PNL, mai ales ca ordinul pe unitate in psd-draknea-alde este deja invrajbirea opozitiei.
    In consecinta, si pe dvs., d-le Ciocazanu, va rog sa nu-i mai vedeti ca „rivali” in lupta politica, deja PNL ieri a dat un semnal foarte clar in aceasta directie, astept aceeasi declaratie publica si din partea USR-PLUS. De ce nu ati dat stirea referitoare la conduita electorala pe care PNL a facut-o publica ieri? As fi vrut s-o vad si pe situl dvs.

    • Se intampla asta pentru ca singurul proiect de tara serios vine din aceasta zona. Asta nu este neaparat rau. Psd-ul a compromis social-democratia, mimand-o intr-un mod grotesc.Iar romanii doresc oameni noi in politica, nu vechile figuri perimate si jalnice, ale celor care cred ca sunt meniti sa ne conduca si de care, atat de mult, ne-am saturat in ultimii 30 de ani.

    • Stanga lui Ciolos nu are nicio legatura cu stanga lui Dragnea. USR si PLUS sunt singurele partide europene, restul (inclusiv PNL) sunt partide dambovitene. Odata ce ajungem in Paris, nu mai are importanta daca megem pe trotuarul din stanga sau cel din dreapta, suntem deja in Europa. Daca dvs considerati ca „trotuarul” din dreapta de pe Calea Victoriei este mai democrat sau mai pro-business decat trotuarul din stanga de pe Champs-Élysées va inselati amarnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here