VIDEO. Americanii au testat laserul care distruge o aeronavă în zbor. Prima țintă: dronele iraniene care au făcut ravagii în Arabia Saudită

0
3990

O navă de război a SUA a testat cu succes o nouă armă laser de înaltă energie, ce poate distruge o aeronavă în timpul zborului, a anunțat Flota din Pacific a Marinei americane, citată de CNN.

Imaginile și clipurile video furnizate de Marina SUA arată nava USS Portland executând ”prima implementare la nivel de sistem a unui laser de înaltă energie cu mediu solid, pentru dezafectarea unei drone aeriene”, potrivit unui comunicat de presă.

Marina americană în acțiune

Imaginile prezintă raza laser emisă de pe puntea navei militare, iar scurte clipuri video arată drona arzând. Marina nu a dezvăluit locul unde a avut loc testul, precizând doar că a fost desfășurat în Pacific, pe 16 mai.

Puterea armei nu a fost nici ea precizată, dar un raport din 2018 al Institutului Internațional pentru Studii Strategice estima că arma laser va avea 150 de kilowați.

Obiectul zburător este pulverizat

Noul laser ar putea fi antidotul la dronele de atac ale Iranului, care anul trecut au distrus instalații petroliere în Arabia Saudită, aliat-cheie al SUA în lumea arabă.

Nave americane din Golful Persic ar putea distruge astfel de drone, în caz că Iranul ar mai încerca să atace ținte din Arabia Saudită.

VIDEO: Laserul în acțiune

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Lista celor 103 municipii cu zone metropolitane pe 30 km, în care nu e obligatorie declarația pe proprie răspundere

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here