Ambasadoarea SUA, mesaj de susținere pentru regimul corupt de la București, în contextul războiului din Ucraina: „Suntem foarte mulțumiți de situația actuală și ne bucurăm să vedem stabilitate”

5
1256
Kathleen Kavalec și-a preluat postul de ambasadoare a SUA în România pe 14 februarie 2023

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la București, a dat un surprinzător mesaj de susținere totală a regimului Iohannis-PSD, în timpul unui interviu acordat publicației G4Media.ro. Reprezentanta Guvernului american s-a declarat „foarte mulțumită“ de situația actuală în România și de stabilitatea politică. Corupția și incompetența regimului PSD-PNL au băgat România în criză deși nu existau motive pentru așa ceva. Reformele sunt blocate, justiția e sub controlul mafiei, miliarde din PNRR sunt pe cale să fie pierdute, sindicatele ies în stradă, inflația este uriașă, bugetul a fost făcut greșit și acum deficitul e major, iar administrația colcăie de sute de mii de incompetenți băgați pe filieră politică. Cu toate acestea, ambasadoarea SUA se declară încântată, acordând prioritate poziționării corecte a României în politica externă, de partea democrațiilor și împotriva tiraniilor gen Rusia și China.

Kathleen Kavalec a spus că e important să fie stabilitate politică în România. „Din fericire, nu ne aflăm în mijlocul unei crize. Am văzut o mare stabilitate în Guvern în ultimele luni și am văzut capacitatea de a lua decizii și de a adopta o poziție clară în diferite probleme, inclusiv în ceea ce privește războiul din Ucraina. Deci, cred că apreciem poziția clară, în conformitate cu valorile occidentale și în concordanță cu apartenența României atât la UE, cât și la NATO și cu parteneriatul stategic cu Statele Unite. Așa că suntem, cred, foarte mulțumiți de situația actuală și ne bucurăm să vedem stabilitatea în politică“.

Din răspunsurile ambasadoarei pare destul de clar că SUA e interesată, în acest moment, doar de sprijinul pe care România îl acordă în războiul contra Ucrainei, renunțând la toate celelalte cerințe de democratizare a societății și de respectare a drepturilor omului pe care le-a avut în trecut. Pare un compromis cu regimul corupt al lui Klaus Iohannis, care și-a câștigat astfel libertatea de mișcare pe plan intern să subjuge justiția, să cotropească toate instituțiile și să jefuiască bugetul țării în folosul clientelei politice și al „categoriilor speciale”.

În ceea ce privește poziția regimului Iohannis „în conformitate cu valorile occidentale și în concordanță cu apartenența României atât la UE, cât și la NATO“, chiar pe 1 iunie 2023 se împlinește exact un an de când s-a descoperit că în Parlament fusese depus un proiect al legii securității naționale care transformat țara în republică a serviciilor secrete, după model rusesc. Ziaristii.com a scris pe larg despre subiect la acel moment. În urma scandalului public izbucnit, nimeni nu și-a mai asumat răspunderea pentru acel proiect de lege, așa că nici azi nu se știe oficial cine l-a făcut și cum a ajuns pe ordinea de zi. S-a aflat, totuși, pe surse, că proiectul de lege a venit direct de la Iohannis.

Scriitorul și politologul Stelian Tănase, apropiat de conducerea PNL, a spus încă de anul trecut, într-un interviu dat în emisiunea „Piața Victoriei“, de la Europa FM, că actuala coaliție PSD-PNL ar fi fost făcută la cererea aliaților din Occident: „(…) A fost o opțiune foarte proastă, trebuie să vă spun că au fost împinși de Iohannis. Iohannis le-a dictat mutarea asta, iar probabil că lui Iohannis – niște parteneri din Occident. Au spus să nu mai fie luptă politică. Ca și cum în Franța sau în Germania nu e luptă politică între stânga și dreapta. Oho! Ați văzut ce-a fost acum la Paris! Dar, nu, în România să fim uniți, că suntem niște tâmpiți, nu înțelegem ce înseamnă putere și opoziție, să fim toți într-o găleată! Iohannis a venit cu mesajul ăsta aici, le-a zis: «Gata, uniți-vă, facem treaba! PNRR-ul, să furăm banii împreună, nu?». Nu numai unii! Că, vă amintiți, asta era marea gelozie, numai despre asta se vorbea. Și este o foarte proastă mutare. PNL-ul n-are decât de pierdut. Mă gândesc: în campanie (electorală – n. red.) împotriva cui se vor îndrepta? Pentru că dacă spui ceva, că e proastă guvernarea, că e sărăcie, că nu avem căldură…“.

Efectul acestei coaliții toxice forjate de Iohannis în vara lui 2021 a fost nu doar trădarea promisiunilor făcute electoratului, înghețarea reformelor, corupția generalizată și târârea României într-o criză economică artificială, dar și favorizarea unei ascensiuni fulminate a partidului extremist AUR. Alianța PSD-PNL a secătuit bugetul țării și a sporit nemulțumirile în așa măsură, că extremiștii au ajuns – conform ultimelor sondaje reale – la peste 20%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Guvernul PSD-PNL trece la represalii: a modificat legea pe furiș, prin ordonanță de urgență, în a treia zi de grevă, astfel încât profesorilor să le fie afectată vechimea în muncă dacă participă la protest

* Iohannis mai dă o șansă PSD-ului: amână „rotativa“ guvernamentală pentru ca decontarea electorală a grevei profesorilor să nu cadă pe Ciolacu

* EDITORIAL CARTIANU. Tăiați, bă, pensiile speciale!

* Profesorii, îndemnați să condiționeze încetarea grevei de tăierea pensiilor speciale, a salariilor nesimțite la stat și concedierea clientelei politice

* ANALIZĂ. Cum i-a trecut României glonțul pe la ureche, sub Năstase, Ponta, Dragnea și Dăncilă. China, „cel mai neiertător creditor din lume“, distruge țările pe care le împrumută

* Olaianos și-a retras pe șest plângerea împotriva TVR, după ce făcuse tam-tam că a ratat deplasarea în Qatar și cerea 200.000 de euro!

* Lăsați de Farul fără titlu, ai lu’ Becali s-au dezintegrat: FCSB – Rapid 1-5. Bilanțul ultimelor 160 de minute din Superligă: 1-8!

5 COMENTARII

  1. Si totusi, „mareata” ambasadoare chiar are dreptate: este stabilitate! In hotie si prostie! Nu sunt revolte, mamaliga inca nu da in foc, asa ca americanii au toate motivele sa fie multumiti. Fiecare incearca sa-si faca treaba: o parte din presa incaseaza bani si tace sau se face ca nu vede bine ceea ce este strigator la cer, oamenii nu ies in strada (in afara de mitingurile hAur, dar si acolo sunt adusi in strada cu autocare), vine vara – bine-mi pare, vin concediile si, uite-asa, a mai trecut un an peste noi. In 2024 avem alegeri si iar o sa avem stabilitate. Multa stabilitate cu hAur si PSD la putere. Iar americanii vor fi extrem de fericiti.

  2. Cu o politiciană de o asemenea „amploare” nu-mi rămâne în minte decât dorința Sovietului Suprem: „Imperialist american cade-ți-ar bomba-n Ocean”!

  3. Perfect descrisa situatia din Romania: o stabilitate otravira, care nu construieste, ci sufoca.
    La adapostul acestei stabilitati se fura nu numai material, ci si democratia. Se accelereaza si se consolideaza impartirea cetatenilor in privilegiati si de rand. Se aduc modificari otravite in functionarea unor sectoare importante ale statului roman.
    Acea lege a securitatii, era ascunsa in parlament cu probabila intentie de a fi aprobata tacit. Legea Educatiei si Invatamantului, si ea daunatoare domeniului – s-au straduit sa o sustraga dezbaterii si cunoasterii publice… Si cate altele poate mai stau pitite…
    Cat despre d-na ambasadoare, ma dezamageste total. La inceput imi facuse o impresie buna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here