Acasă Politică "Alocațiile copiilor sunt în pericol! PSD nu vrea să dea ordonanță de...

„Alocațiile copiilor sunt în pericol! PSD nu vrea să dea ordonanță de urgență, să respecte decizia Parlamentului”

Deputatul Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, trage un semnal de alarmă: dacă Guvernul nu va da ordonanță de urgență cât mai rapid, copiii sub 18 anu nu vor primi alocații mărite de la 1 martie, ci abia după ce va fi promulgată Legea bugetului.

Sighiartău este autorul amendamentului prin care partidele de PNL, USR, PMP și UDMR au reușit să mărească alocațiile, în ciuda opoziție înverșunate a PSD-ALDE.

Conform respectivului amendament, alocațiile ar trebui să crească de la 1 martie (adică de astăzi) astfel:

  • de la 84 la 150 de lei – pentru copiii de 2-18 ani;
  • de la 200 la 300 de lei – pentru copiii de 0-2 ani.

Somația lui Robert Sighiartău

  • „Alocațiile copiilor sunt în pericol! Cu toate că în amendamentul PNL care a trecut de plenul Parlamentului se prevedea foarte clar că alocațiile copiilor se vor majora de la 1 martie 2019 și erau prevăzuți și banii pentru luna martie, actualul Guvern nu a dat ordonanța de urgență în care să se specifice foarte clar că aceste alocații pentru copii vor crește de la 1 martie. Acest lucru este extrem, extrem de urât, pentru că Dragnea și Dăncilă își bat joc de copii. Suntem în 1 martie, alocațiile s-au majorat conform plenului Parlamentului, datorită amendamentului PNL, iar ei nu au vrut să dea OUG în care să se specifice clar acest lucru”.
  • „Somez Guvernul României, somez conducerea PSD-ALDE să convoace de urgență o ședință de guvern, în care să dea ordonanța de urgență și să se specifice clar că alocația copiilor va crește de la 1 martie. Altfel, copiii nu-și vor primi alocația așa cum prevede amendamentul adoptat de plenul Parlamentului”.

CITIȚI ȘI:

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările