„Alocațiile copiilor sunt în pericol! PSD nu vrea să dea ordonanță de urgență, să respecte decizia Parlamentului”

1
1177
Robert Sighiartău

Deputatul Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, trage un semnal de alarmă: dacă Guvernul nu va da ordonanță de urgență cât mai rapid, copiii sub 18 anu nu vor primi alocații mărite de la 1 martie, ci abia după ce va fi promulgată Legea bugetului.

Sighiartău este autorul amendamentului prin care partidele de PNL, USR, PMP și UDMR au reușit să mărească alocațiile, în ciuda opoziție înverșunate a PSD-ALDE.

Conform respectivului amendament, alocațiile ar trebui să crească de la 1 martie (adică de astăzi) astfel:

  • de la 84 la 150 de lei – pentru copiii de 2-18 ani;
  • de la 200 la 300 de lei – pentru copiii de 0-2 ani.

Somația lui Robert Sighiartău

  • „Alocațiile copiilor sunt în pericol! Cu toate că în amendamentul PNL care a trecut de plenul Parlamentului se prevedea foarte clar că alocațiile copiilor se vor majora de la 1 martie 2019 și erau prevăzuți și banii pentru luna martie, actualul Guvern nu a dat ordonanța de urgență în care să se specifice foarte clar că aceste alocații pentru copii vor crește de la 1 martie. Acest lucru este extrem, extrem de urât, pentru că Dragnea și Dăncilă își bat joc de copii. Suntem în 1 martie, alocațiile s-au majorat conform plenului Parlamentului, datorită amendamentului PNL, iar ei nu au vrut să dea OUG în care să se specifice clar acest lucru”.
  • „Somez Guvernul României, somez conducerea PSD-ALDE să convoace de urgență o ședință de guvern, în care să dea ordonanța de urgență și să se specifice clar că alocația copiilor va crește de la 1 martie. Altfel, copiii nu-și vor primi alocația așa cum prevede amendamentul adoptat de plenul Parlamentului”.

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.