vineri, mai 24, 2024
AcasăAlegeri 2024"Candidatura lui Piedone pare să fie o mișcare de geniu, machiavelică, a...

„Candidatura lui Piedone pare să fie o mișcare de geniu, machiavelică, a lui Nicușor Dan”

-

Scriitorul și muzicianul Alex Tocilescu a făcut o analiză originală bătăliei pentru Primăria Capitalei. Concluzia sa: câștigă Nicușor Dan fără mari emoții. Un mare ajutor îi vine chiar de la principalul său contracandidat, Cristian Popescu Piedone, a cărui candidatură „pare să fie o mișcare de geniu, machiavelică, a lui Nicușor Dan”.

Alex Tocilescu (46 de ani), fiul regretatului regizor de teatru Alexandru Tocilescu (1946–2011), scrie cu mult șarm despre bătălia pentru funcția de primar general al Capitalei.

Interesant e cum îi prezintă scriitorul pe principalii trei candidați:

  • Nicușor Dan – „din partea partidelor OK (dar e independent)”;
  • Cătălin Cîrstoiu – „din partea PSDPNL” (scris așa, ca un partid comasat), „e fix genul ăla de manager de companie de stat șpăgar și nesimțit pe care oamenii îl miros de la o poștă”;
  • Cristian Popescu Piedone – „din partea lui însuși și a vechii Securități”.

Alex Tocilescu i-a caracterizat plastic și pe candidații care PSD și PNL care au fost dați la o parte ca să i se facă loc lui Cîrstoiu:

- Advertisement -
  • Gabriela Firea – „pare o vrăjitoare rea și învrăjbită aiurea”;
  • Sebastian Burduja – „are o față de om nașpa; slinos, fals, mincinos, nu poți candida așa, că primăria nu e ca locul în partid pe care poți să-l cumperi cu banii lui tata”.

Când a publicat analiza pe pagina sa de Facebook, Alex Tocilescu l-a luat în calcul și pe Cozmin Gușă, despre care se vorbea că va candida pentru AUR. Între timp, gogoașa Gușă s-a dezumflat.

Analiza lui Alex Tocilescu

„Io data trecută am prorocit că câștigă Nicușor Dan la Capitală și am zis și care o să fie strategia lui și a fost fix așa. Acum lumea mă întreabă ce se întâmplă de data asta, că le e frică că câștigă Piedone, așa că poftim:

Mbun, deci avem alegeri la Capitală și candidații sunt Nicușor Dan, din partea partidelor OK (dar e independent), doctorul Cîrstoiu din partea PSDPNL, probabil sau posibil Cozmin Gușă din partea AUR și Piedone din partea lui însuși și a vechii Securități.

- Advertisement -

Că o să câștige Nicușor Dan mi-e clar, și nu pentru că ăilalți candidați n-ar fi ridicoli (sunt), ci pentru că bucureștenii nu-s proști; știu că mulți dintre cei care mă citesc cred că bucureștenii sunt proști, dar nu sunt și nu o să fie, și o să-l aleagă pe Nicușor că li se pare că a avut un mandat OK, definit în principiu prin plata datoriilor istorice ale orașului și prin montarea de țevi. În plus, cred că le place că e un tip blajin și normal – asta s-a văzut când o parte din presă a pus o poză cu el în costum de baie la Năvodari și a scris «ia uite-l și pe slăbănogul ăsta ce costum de baie demodat are» și efectiv oameni din afara bulei i-au luat apărarea pe ideea «păi și eu am slipi d-ăștia de tată». Nicușor e simpatic și îl mai ajută și numele.

Dar nu victoria lui Nicușor mă miră, ci cum au reușit PSDPNL să găsească un candidat încă și mai prost decât Firea și Burduja la un loc; bun, pe Firea n-ar alege-o lumea că pare o vrăjitoare rea și învrăjbită aiurea și pe Burduja pentru că are o față de om nașpa; chiar sper să citească postarea asta și să realizeze acest lucru: că pare nașpa. Slinos, fals, mincinos, nu poți candida așa, că primăria nu e ca locul în partid pe care poți să-l cumperi cu banii lui tata; la primărie oamenii votează, și când văd fața aia, nu te pot vota. Adică simt o repulsie aproape genetică față de Burduja și haț, pun ștampila pe Nicușor.

Dar totuși băiatul Cîrstoiu e încă și mai oribil. Pentru că e fix genul ăla de manager de companie de stat șpăgar și nesimțit pe care oamenii îl miros de la o poștă. Și mai e și ofticos, că nu e obișnuit să-l conteste cineva, de-aia se și supără ca un copil la fiecare articol despre el care apare pe Hotnews și în care jurnaliștii mai găsesc un căcat pe care l-a făcut ăsta.

În fine, nu-l înțeleg însă nici pe Ciolacu, care i-a pus pe Firea și Burduja să fie managerii de campanie ai lui Cârstoiu – adică fix oamenii care-l urăsc cel mai mult, pentru că candidează în locul lor, au fost numiți să-l susțină. Inițial m-am gândit că Ciolacu a făcut asta pentru că știa că Cîrstoiu o să piardă și ar fi putut arunca vina pentru eșec în spinarea lui Firea. Dar pe de altă parte îmi zic că totuși o înfrângere rușinoasă la București (și va fi rușinoasă) dă atât de rău pentru întregul partid, încât chiar nu vrei să ai parte de ea. Așa că de ce e Cîrstoiu candidat? De cecandidatura lui pare să fie o mișcare de geniu, machiavelică, a lui Nicușor Dan sunt Firea și Burduja manageri de campanie? Răspunsul e unul singur: pentru că alții mai buni nu se găsesc în tot PSDPNL-ul. Și ăsta-i un semn foarte nasol pentru ei: măcar în trecut aveau oameni răi și ticăloși, dar cât de cât deștepți, măcar în sensul de street-smart. Ei bine, acum nu-i mai au nici pe ăia.

Așa, și acum la Piedone. Sincer, candidatura lui pare să fie o mișcare de geniu, machiavelică, a lui Nicușor Dan: ia un om detestat de o mare parte din populație și pune-l să participe împotriva ta la un vot public. Ce ar putea mobiliza mai bine electoratul plictisit sau chiar dezamăgit al lui Nicușor?

Despre Cozmin Gușă n-are rost să zic nimic, că nu contează.

Cam asta ar fi prorocirea mea și în principiu așa va fi. Pup, dormiți liniștiți, câștigă Nicușor cu 48%.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Dan e sigur castigator!
    Dar ce poate fi de inteles la Ciolacu, vreo gandire strategica sau miscarea bratelor de care se ajuta ca sa si sporeasca nr. de cuvinte din vocabular.

  2. Sa nu subestimam armata de lobotomizati pe care va reusi Piedone si toti functionarii publici din familia Piedone (sute) sa ii mobilizeze la vot. Sectorul 5 va vota in proportie de 80% Piedone si cred ca va fi cea mai mare prezenta la vot din Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -