Aici găsiți toate cărțile lui Grigore Cartianu!

14
2130

Cărțile din seria de autor Grigore Cartianu, vândute până acum în aproape 400.000 de exemplare, nu se mai găsesc în librării.

Dacă doriți să le aveți, trimiteți un mesaj la adresa de e-mail: [email protected]. Le veți primi în câteva zile, prin poștă sau curier, cu autograful autorului.

Cărțile din seria de autor Grigore Cartianu

* „Sfârșitul Ceaușeștilor” – vol. 1 din trilogia “Misterele Revoluției”. Este povestea tragică și grotescă a unui cuplu dictatorial care se credea nemuritor. O carte de mare impact în România, cu vânzări de 150.000 de exemplare. Publicată în tiraje de mii de exemplare în Italia și Brazilia; în curs de publicare în alte țări europene.

* „Crimele Revoluției” – vol. 2 din trilogia “Misterele Revoluției”. Un volum de investigație care a schimbat profund percepția românilor despre evenimentele din decembrie 1989. O decriptare a diversiunilor FSN-iste, majoritatea televizate, care au dus la asasinarea a 957 de oameni. Și o concluzie crudă: cei care pozau în salvatori erau, de fapt, ucigași cu sânge rece, executanți și beneficiari ai unui plan sovietic insuportabil de cinic.

* „Teroriștii printre noi” – vol. 3 din trilogia “Misterele Revoluției”. Revoluția tragică și comică la Sfântu Gheorghe, Brașov, Focșani, Buzău, Galați, Brăila, Constanța, Craiova, Ploiești sau Mizil. O colecție de întâmplări atent investigate, care descriu atmosfera suprarealistă în care oameni nevinovați au fost împușcați, înjunghiați sau linșați.

* „Cartea Revoluției” – o ediție enciclopedică, tipărită în condiții de lux, care strânge între copertele sale cele trei volume din seria “Misterele Revoluției”. Lucrarea, o adevărată bijuterie, conține peste 300 de imagini istorice sau inedite.

* „Jurnalul unui puci ratat” – relatarea la cald a crizei politice din vara anului 2012. Volumul cuprinde editorialele scrise de autor zi de zi, timp de trei luni, și publicate în ziarul “Adevărul”, pe care-l conducea în calitate de redactor-șef. O carte-document.

*„Miracolul din noiembrie” (în colaborare cu Laurențiu Ciocăzanu) – fabuloasa poveste a zilei de 16 noiembrie 2014, în care Diaspora română, solidarizată prin Facebook, a obținut o victorie eroică. Volumul scoate la lumină destine luminoase și povești emoționante, oferind explicații convingătoare pentru o surpriză colosală.

* “600.000” – povestea fenomenului #Rezist, cea mai amplă mișcare de rezistență civică din istoria României. O carte-manifest, scrisă la temperatura înaltă a evenimentelor trăite pe viu. Un pamflet usturător la adresa celor care, prin ordonanțe de urgență și legi ticăloase, încearcă să impună tirania hoției. Un elogiu adus celor peste 600.000 de români care au înfruntat gerul iernii pentru a-și salva justiția și țara.

* „10 august” (în colaborare cu Laurențiu Ciocăzanu) – odiseea zilei în care, pentru prima dată după teroarea lui Ceaușescu și după crimele lui Iliescu, românii au simțit pe pielea lor ce înseamnă barbaria de partid și de stat. Infractorul Dragnea și clica sa de iresponsabili au arătat că sunt gata să însângereze Piața Victoriei pentru a putea prăda țara în voie. Voința de fier a zeci de mii de oameni a salvat cursul european al României, pe care borfașii voiau s-o deturneze spre Rusia lui Putin sau Turcia lui Erdogan.

* „Hagi” – povestea vieții celui mai mare fotbalist din istoria României: Gheorghe Hagi. Un volum temeinic documentat, fără egal în privința bogăției de informații. O lectură alertă, care reface saga balcanică a comunităților de aromâni din Grecia și Bulgaria, în vremuri tragice. În 500 de pagini palpitante, autorul urmărește evoluția lui Hagi, ca om și ca sportiv, de la naștere (1965) până la retragerea de pe gazon (2001). Este o lucrare ajunsă la ediția a V-a, ilustrată.

* “Hora de la miezul nopții” – inegalabila aventură fotbalistică de la World Cup USA 1994. Cea mai frumoasă saga a Generației de Aur. Volumul, bogat ilustrat, are prefața semnată de Ioan Chirilă, iar postfața – de Cristian Țopescu și Octavian Vintilă.

* „Moartea Ceaușeștilor. Trei zile până la Crăciun” – film pe DVD. Este reconstituirea, sub forma unei docu-drama, a ultimelor trei zile din viața cuplului ceaușist: 22-25 decembrie 1989. Regizorul Radu Gabrea a produs un video-document istoric, bazat pe scenariul lui Grigore Cartianu și inspirat de volumul “Sfârșitul Ceaușeștilor”. Filmul are 90 de minute și este prezentat în șase limbi: română, engleză, franceză, germană, spaniolă și italiană.

14 COMENTARII

  1. Ai ramas acelasi mare investigator Mincinos?iti aduci aminte cand mi-ai spus sa-ti trimit 10 intrebari,iar raspunsul sa fie verificat de tine si-l vei publica ..sti bine ca nu am fost de acord cu minciuna..Crezi ca acum iti cunosti bine colaboratorii?te unde ai tu probele ca eu amplecat cu banii lui Ceausescu in America.Sa sti ca banii se mai fac si pe minciuna,dar iti promit ca voi scri cu titlul.Un jurnalist investigato,un mare mincinos,

    • Domnule Decă, ați „înviaț”? Poate acum sunteți de acord să vorbiți, tăcerea nu e o virtute în asemenea situații. Dvs. deja ați emis o minciună, chiar și în numai trei rânduri scrise agramat (jenant pentru un medic): eu n-am scris nicăieri că ați plecat cu banii lui Ceaușescu, asta a fost (și este și azi) o bănuială a celor cu care v-ați intersectat pe traseul fugii lui Ceaușescu și care au văzut că v-a răms un colet în portbagaj. Ei au emis acele păreri încă din 1990, de când au început să dea declarații. De ce nu vreți să vorbiți? De exemplu, puteți spune ce se afla în cel colet. Poate că erau merinde și haine de schimb, poate altceva… Aveți o vârstă, eu cred că e o obligație în fața lui Dumnezeu și a poporului român să mărturisiți înainte de a pleca într-o lumea mai dreaptă. Trebuie să vorbiți. De aceea vă fac încă o dată propunerea de a răspunde la 10 întrebări, poate chiar mai multe. Dacă nu vreți să-mi răspundeți mie, găsiți o altă cale de a mărturisi, să nu rămână pete negre și suspiciuni într-o secvență din istoria noastră! Dacă n-o faceți, veți purta în veșnicie un mare păcat. Dumnezeu să vă dea sănătate și să vă ajute să luați decizia corectă! (Grigore Cartianu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here