Adolescenta Greta Thunberg, 16 ani, numită de TIME personalitatea anului 2019

3
419
Greta Thunberg
Greta Thunberg, o adolescentă care a captat atenția întregii lumi

Activista în vârstă de 16 ani a inspirat grevele din școli declanșate pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu modificările climatice.

Greta Thunberg a devenit figura centrală a mișcării tinerilor pentru protejarea planetei, atrăgând mulțimi mari prin aparițiile sale la proteste, prin discursuri și conferințele la care a participat în ultimul an și jumătate.

Redactorul-șef al revistei TIME Edward Felsenthal a spus că  Greta „a venit, practic, de nicăieri pentru a conduce o mișcare mondială”, confirmând că este cea mai tânără alegere a publicației pentru nominalizarea de „personalitate a anului”, anunță cotidianul britanic „Daily Mail”.

Coperta Time
Greta Thunberg, o adolescentă ce suferă de sindromul Asperger, devine personalitatea anului 2019, fiind cea mai importantă voce a generației sale

Acuzațiile făcute de Thunberg că liderii mondiali nu reușesc ceea ce reușesc generațiile mai tinere au făcut înconjurul lumii, inclusiv strigătul ei de disperare „Cum îndrăznești?” din discursul ținut la Adunarea Generală a ONU.

VIDEO. Discursul ținut de Greta Thunberg la ONU (subtitluri în limba engleză).

Pe lista scurtă din acest an în ce privește nominalizarea de „personalitate mondială a anului” au mai fost Donald Trump și Nancy Pelosi. Însă Greta Thunberg a fost numită „Person of the Year 2019” de către revista TIME, devenind cea mai tânără deținătoare a titlului din istorie.

Greta Thunberg este o adolescentă plină de energie care are un impact global asupra liderilor politici – unii o admiră, alții se tem de forța și influența ei care se bazează pe susținerea a milioane de adolescenți din întreaga lume, înarmați cu un smart-phone și care navighează natural pe rețelele sociale. Unei astfel de armate nu-i rezistă niciun lider.

Greta Thunberg a cucerit tânăra generație, fiind o adolescentă care suferă de sindromul Asperger, o formă de autism, devenind cea mai importantă voce a generației sale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Duduie depesedizarea: Orban a schimbat 20 de prefecți

* VIDEO. Consilierul lui Boris îi înjură pe reporteri, iar premierul se ascunde într-o cameră frigorifică

* Primari în două tururi. Dan Barna, după întâlnirea cu Iohannis, pune presiune pe Orban

* Brexit, ultimul sondaj înainte de alegeri. Căpcăunul Boris mai poate fi învins

* Secția Specială, tot mai aproape de cimitir! După retragerea Adinei Florea, CSM renunță să mai pună un șef

* De ce decizia lui Iohannis de retragere a medaliei lui Năstase e cea mai bună veste pentru România din 2019?

* Năstase, un penal afectat, îl amenință pe Iohannis cu procese dacă-i retrage decorația

* Arafat are avocat! PSD-istul Ciolacu încearcă să-l convingă să nu emigreze

3 COMENTARII

  1. Sindromul Asperger de care sufera e un fel de autism si nu-i pemite sa aibe empatie. Sindromul asta e recunoascut de familie si de ea si e diagnistic medical. Cu alte cuvinte nu poate intelege ceea ce simt alte persoane si nu se poate pune emotional in locul lor.
    Si atunci de unde atita empatie aratata? De unde atita suferinta pentru suferinta altora? Simplu, e teatru. Se vede ca e o buna actrita. Si joaca intr-o piesa de teatru. o farsa mondiala.

  2. Daca te uiti la stirile de pe ziaristii.com sunt foarte multe care vor sa fie PC. Foarte multe sunt propaganda despre clima, anti-Brexit, pro-emigratie, anti Trump …

    Ca sa luam un exemplu … daca Partidul lui Boris, in Anglia, castiga alegerile (si foarte probabil asa o sa fie), ce credeti ca o sa scrie. Eu cred ca iar o sa apara articole ca britanicii sunt prosti, ca nu stiu ce voteaza, ca nu a avut nu stiu ce procent si alte prostii, exact ca la referendum …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here