joi, aprilie 25, 2024
AcasăJustițieSecția Specială, tot mai aproape de cimitir! După retragerea Adinei Florea, CSM...

Secția Specială, tot mai aproape de cimitir! După retragerea Adinei Florea, CSM renunță să mai pună un șef

-

Plenul CSM anunță că a închis procedura de numire a unui șef în fruntea Secției Speciale de investigare a magistraților în urma renunțării procurorului Adina Florea.

Această decizie vine după ce Lia Savonea, președinte CSM, a încercat în 6 adunări a consiliului să obțină numărul de voturi necesar pentru numirea Adinei Florea. Aceasta din urmă a fost susținută puternic de Liviu Dragnea și Tudorel Toader. A fost și propunerea ultimului pentru poziția de procuror-șef DNA, în locul Laurei Codruța Kovesi.

”Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de retragerea candidaturii depuse de doamna procuror ADINA FLOREA şi constată închisă procedura de ocupare a funcţiei de procuror şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie”, anunţă CSM, precizând că s-au înregistrat 14 voturi favorabile şi un vot nul, conform News.ro.

Adina Florea s-a retras din cursa pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie în condiţiile în care validarea rezultatelor concursului în urma căruia ea se situase pe primul loc a fost amânată de mai multe ori în CSM, dar şi în contextul în care 80,8% dintre magistraţi s-au pronunţat pentru desfiinţarea Secţiei speciale.

”Doamna procuror Adina Florea a formulat cerere de retragere a candidaturii din procedura numirii in funcţia de conducere din cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, ca urmare a concursului susţinut”, a precizat CSM în 5 decembrie.

- Advertisement -

Plenul CSM a avut de mai multe ori pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, la care Adina Florea s-a situat pe primul loc.

De cinci ori şedinţa s-a amânat din lipsă de cvorum, iar ultima dată votul a fost egal, subiectul urmând a fi reluat în altă seştinţă a Plenului. 

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România a anunţat, marţi seară, că a centralizat parţial voturile magistraţilor din adunările generale, iar rezultatele de până acum arată că 80,8% dintre magistraţi s-au pronunţat pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), 7,76% pentru menţinerea ei, iar 11.43% pentru amendarea normelor juridice care reglementează activitatea instituţiei.

Astfel, Secția Specială mai face un pas către desființarea ca instituție, una atât de controversată, prin care PSD urmărea să poată controla din nou întregul sistem de justiție.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* De ce decizia lui Iohannis de retragere a medaliei lui Năstase e cea mai bună veste pentru România din 2019?

* Năstase, un penal afectat, îl amenință pe Iohannis cu procese dacă-i retrage decorația

* Arafat are avocat! PSD-istul Ciolacu încearcă să-l convingă să nu emigreze

* Arafat amenință că pleacă din România! Vela de la Interne abia așteaptă: “nu e centrul universului”

* Tremură pantalonii pe Ciolacu în fața anticipatelor: „De ce să facem că nu e criză?”

* Schema de funcționare a Mafiei PSD în cazul Arad. Lista celor 15 „patrioți” înhățați de DNA. Cum recoltau șpaga, cum împărțeau funcțiile publice, cum îi concediau pe cei care criticau partidul

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Pentru mafiot Liviu Nicolae Dragnea.
    Secția Specială de Investigații CSM în Magistratură te-a condamnat la 4 ani de închisoare. Nu ai scultat de Ponta.
    Liviu Dragnea fiind mason trebuia să știe codurile din romanele conservatoare.

    Deci. Consiliul Superior al Magistraturii pune, impune și eliberează judecătorii și procurorii. Peste tot e Codul Penal al Prinei Republici a Romei. Nu se admit inovații care să denatureze judecățile.

    Dan Bucura jurnalist

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -