În acte, Crimeea aparține și acum Ucrainei, printr-un decret și o lege adoptate în 1954 de conducerea URSS și prin modificări constituționale. Invadatorii putiniști plănuiesc anularea legii prin invocarea unor „probleme juridice”

1
11377

Chiar dacă ocupată abuziv de trupele putiniste, Crimeea se află oficial în Ucraina, nu în Federația Rusă. Decretul emis în 1954 de Prezidiul Sovietului Suprem al URSS, conform căruia peninsula a fost transferată către RSS Ucraineană, dăinuie și în zilele noastre! Este singurul act autentificat la cel mai înalt nivel unde se stipulează că întregul teritoriu de 27.000 de kilometri pătrați a trecut de la RSFS Rusă la RSS Ucraineană. Invocând „probleme juridice”, invadatorii putiniști vor să anuleze documentul emis în urmă cu 69 de ani.

Potrivit site-ului Obozrevatel.com, care citează o parte din mass-media rusă de propagandă, anularea deciziei de transfer a fost inițiată de așa-zisul „prezidiu al Parlamentului” din Crimeea ocupată, prin președintele său, Vladimir Konstantinov. Și toate astea se întâmplă la 9 ani de când tiranul Vladimir Putin a anexat oficial peninsula printr-un referendum fals și nerecunoscut de UE, SUA sau alte state democratice din lume.

Culmea penibilului, ocupanții „se plâng” de legea din 1954, deși ei au ridicat în slăvi, mai ales de la începutul invaziei, defuncta URSS și și-au manifestat nostalgia după ceea ce a fost în trecut când „erau un mare imperiu”. Acel decret a fost avizat chiar de premierul de atunci al URSS, Gheorgi Malenkov.

Chiar dacă acoliții lui Putin contestă transferul Crimeei către Ucraina, el s-a realizat în mod legal la 26 aprilie 1954, prin modificări aduse articolelor 22 și 23 din Constituția URSS. Iar diviziunea administativă a RSFS Rusă și a RSS Ucraineană s-a stabilit într-o nouă ediție.

Decretul din 19 februarie 1954 și legea din 26 aprilie 1954 au fost semnate inclusiv de președintele Prezidiului Suprem al URSS, Kliment Voroșilov. Mai mult, ca să nu existe neclarități, s-au adus modificări Constituțiilor republicane. Pe 2 iunie 1954, regiunea Crimeea a fost exclusă din articolul 14 al Constituției RSFS Ruse (legea de bază). Apoi, pe 17 iunie, regiunea Crimeea a fost inclusă în articolul 18 din Constituția RSS Ucrainene.

Obozrevatel.com: „Așa-zisul șef al Parlamentului din Crimeea, colaboratorul și trădătorul Vladimir Konstantinov, a spus că anularea deciziei din 1954 nu va dura mult. Invadatorii au venit deja cu «probleme juridice» imaginare pentru acest decret. «Procesul de transfer al Crimeei către RSS Ucraineană în 1954 nu a fost formalizat legal, încălcările comise sunt atât de flagrante, încât rațiunea pentru anularea deciziei nu va dura mult timp», îl citează propagandiștii pe Konstantinov”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. „Acesta este un război existențial pentru noi: dacă nu dispare Rusia, dispare Ucraina. Împreună nu putem supraviețui” / „Navalnîi ar ucide mai mulți ucraineni decât poate ucide Putin”

Epilogul manipulării Bâstroe: adâncimea canalului e perfect regulamentară, de 6-7 metri, arată măsurătorile oficiale făcute de români. Demisia, Grindeanu!

VIDEO. Șoșoacă s-a isterizat ca o posedată, în Parlament, la auzul imnului european: „Fir-ar mama voastră a dracu’ de sclavi nenorociți! Omorâți cu toții ar trebui să fiți, împușcați în piață publică de trădători nenorociți!”

Coaliția PSD-PNL face prăpăd: datoria externă a României a trecut de 700 de miliarde de lei, adică peste 50% din PIB-ul țării. Doar în acest an s-au împrumutat deja 40 de miliarde!

17 monitoare TV curbate ultraperformante, speciale pentru jocuri video, și 19 laptopuri de top – ultimele cumpărături ale ministerului lui Burduja. În total, 300.000 de lei + TVA

„Austeritatea” lui Ciolacu/Ciucă a început cu 60 de mașini cumpărate fără licitație de Budăi la Ministerul Muncii. Ghinea: „Trăim în Ferma Animalelor, unde porcii conduc”

Comportament tot mai bizar al lui Robert Negoiță. A fost prins conducând haotic pe contrasens, la câteva zile după ce plantase palmieri unde nu are voie. Nicușor Dan l-a lăsat fără palmieri, iar Poliția – fără permis

Neamul bugetarilor PSD fericiți. Toată familia Daea lucrează la stat: nevasta, fiica, ginerele și nora sunt angajați la Ministerul Agriculturii, APIA și alte instituții subordonate

EDITORIAL PAPAHAGI. România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

* Cum a devenit Bucureștiul capitala șahului mondial. Garry Kasparov, jucătorii de Top 10 și omul-cheie din spatele marelui turneu Superbet Chess Classic

1 COMENTARIU

  1. Adica o hatarare luata arbitrar de niste dictatori comunisti in frunte cu ucrainianul Hrusciov prevaleaza fata de vointa poporului exprimata printr-un referendum? Asa inteleg democratia tarile „democratice” din Vest? La fel au considerat si cand a fost vorba de Kosovo?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here