marți, mai 28, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaGeneral american despre ofensiva ucraineană: "Va merge încet, apoi va merge repede"

General american despre ofensiva ucraineană: „Va merge încet, apoi va merge repede”

-

Unul din avantajele taberei aflate în ofensivă este că poate alege momentul atacului, a explicat generalul american Mark Hertling, fost comandant al forțelor SUA în Europa, într-un text în care răspunde la întrebarea nerăbdătorilor privind „când va începe contraofensiva Ucrainei“. Acesta nu e un joc video, iar asamblarea și omogenizarea a 9 brigăzi ia timp, mai spune generalul, dând un exemplu din propria sa carieră.

Operațiunea de organizare a unui număr atât de mare de militari, care au fost instruiți în mai multe țări europene cu tipuri variate de armament, necesită un timp, spune Hertling. Dar – adaugă americanul – ucrainenii nu trebuie să se lase grăbiți, împinși de la spate de nerăbdarea unora dintre partenerii lor. Pentru a înainta repede, trebuie la început să înaintezi încet, adaugă Mark Hertling.

Interesantele cugetări ale veteranului, în textul de mai jos.

Mark Hertling: „Armata Ucrainei va ataca atunci când va fi pregătită, la momentul și locul sau locurile pe care le va alege și va avea succes în operațiunea sa de recâștigare a teritoriului suveran“

„Ieri, discutând despre viitoarea ofensivă ucraineană cu un grup de oficiali guvernamentali, unul dintre ei m-a întrebat «când va începe?».

- Advertisement -

I-am răspuns: «În atac, începe când comandantul consideră că este momentul potrivit… acesta este un avantaj al ofensivei».

Apoi am explicat RSOI.

RSOI înseamnă Recepție, Etapizare, Mișcare înainte și Integrare.

- Advertisement -

Atunci când unitățile intră într-o zonă de luptă, ele sunt «primite» în țară, «etapizate» pentru a înainta, apoi «mutate» în zona de luptă și apoi integrate într-o unitate mai mare.

Cum se leagă acest lucru de Ucraina, vă întrebați?

Amintiți-vă că armata ucraineană a primit tot felul de echipamente diferite din mai multe țări diferite și se antrenează în diferite zone de pregătire ale UE pentru a dobândi noi abilități cu aceste echipamente.

Unele antrenamente durează mai mult decât altele, în funcție de echipament.

Când se termină în, să zicem, Germania, Polonia, Estonia sau alte țări, ei călătoresc înapoi în Ucraina și sunt «primiți» & «pregătiți» cu alte tipuri de unități partenere.

Odată ce sunt toate împreună, ele «se deplasează» mai departe, mai aproape de liniile de front, & sunt «integrate» în unități și mai mari.

Acum, înmulțițiți acest lucru cu cele aproximativ 9 brigăzi – blindate, geniști, artilerie, logistică, personal & comandanți etc. (dintre care mulți se reunesc pentru prima dată) – și este ușor de înțeles de ce… durează atât de mult cât este nevoie.

Comandanții evaluează când sunt pregătiți.

Am auzit odată un sergent major spunând: «RSOI transformă grămezi de piese de puzzle în unități pregătite de luptă».

Exact.

Apropo, aceste «piese de puzzle» sunt puse laolaltă pe toată linia frontului de peste 400 km, în punctele din planul generalului ucrainean (Valerii Zalujnîi – n. red.).

Cu câteva zile în urmă, președintele ceh Pavel i-a spus public lui Zelenski «nu te lăsa împins, atacă atunci când ești pregătit».

Sunt sigur că și alții i-au spus același lucru generalului Zalujnîi, șeful armatei ucrainene.

Un mentor mi-a spus odată (în timp ce pregăteam o divizie pentru luptă) «mergi încet ca să mergi repede!».

Armata Ucrainei va ataca atunci când va fi pregătită, la momentul și locul (sau locurile) pe care le va alege & va avea succes în operațiunea sa de recâștigare a teritoriului suveran, trecerea la ofensivă necesită o pregătire, coordonare & sincronizare semnificativă.

Acesta nu este un joc video.

În 2007 am avut onoarea de a comanda Divizia 1 Blindată americană.

Am fost prima divizie «conectare și utilizare»… am fost desfășurați cu personalul diviziei noastre, dar toate brigăzile noastre de luptă proveneau din 7 divizii diferite din SUA & unitățile noastre de sprijin proveneau din 13 state diferite.

Executarea RSOI a fiecărei unități în timpul acestui «val» a fost esențială pentru ca forțele să ajungă în luptă.

Această execuție este ceea ce face acum armata ucraineană.

Cei care doresc ca ofensiva să înceapă trebuie să aibă răbdare.

Va merge încet, apoi va merge repede.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Austeritatea” lui Ciolacu/Ciucă a început cu 60 de mașini cumpărate fără licitație de Budăi la Ministerul Muncii. Ghinea: „Trăim în Ferma Animalelor, unde porcii conduc”

Rețeta Guvernului PSD-PNL pentru miliardele din PNRR: o parte „s-au pierdut”, o parte „s-au furat”! Kovesi: „În România avem trei anchete în desfășurare”

Neamul bugetarilor PSD fericiți. Toată familia Daea lucrează la stat: nevasta, fiica, ginerele și nora sunt angajați la Ministerul Agriculturii, APIA și alte instituții subordonate

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -