BREXIT. UE dă o nouă şansă Marii Britanii. O va arunca Boris Johnson la coş?

2
3827

Liderii Uniunii Europene sunt de acord cu amânarea retragerii Marii Britanii din blocul comunitar, afirmă un oficial de la Bruxelles citat de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.

Liderii celor 27 de state europene au exprimat susţinere pentru o nouă amânare a Brexit după data de 31 octombrie, dar nu au stabilit încă pentru cât timp, fiind purtate discuţii la nivel de ambasadori.

„Toţi au convenit asupra necesităţii unei amânări, pentru evitarea producerii unui Brexit fără acord. Durata amânării face obiectul discuţiilor care continuă”, a declarat un oficial UE citat de AFP şi Le Figaro.

Tusk a pledat pentru înţelegere

Donald Tusk

Donald Tusk, preşedintele în funcţie al Consiliului European, a anunţat în cursul nopţii de marţi spre miercuri, în contextul impasului politic din Marea Britanie, că le va recomanda liderilor Uniunii Europene să aprobe cererea Guvernului Boris Johnson de amânare a Brexit.

„Ca urmare a deciziei premierului Boris Johnson de a întrerupe procedura de ratificare a Acordului de retragere din UE şi pentru a evita producerea unui Brexit fără acord, le voi recomanda liderilor celor 27 de state UE să accepte solicitarea de prelungire a negocierilor. În acest sens, voi propune o procedură scrisă”, a declarat Donald Tusk, via Twitter.

Premierul Boris Johnson a trimis sâmbătă o scrisoare formală prin care solicită amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

UE a luat în considerare scrisoarea nesemnată de Boris Johnson

Oficiali guvernamentali de la Londra au declarat pentru BBC News că Boris Johnson a refuzat să semneze scrisoarea formală şi a argumentat că el consideră o greşeală decizia Camerei Comunelor de a amâna producerea Brexit, notează Mediafax.

Cu toate acestea, liderii de la Bruxelles n-au ţinut cont că scrisoarea nu a fost semnată de premierul britanic şi au anunţat că, pentru UE, scrisoarea rămâne validă.

Prin urmare, vor da curs cererii parlamentarilor britanici, impuse lui Boris Johnson prin scrisoare, de a nu lua o decizie privind o dată a rupturii oficiale a Marii Britanii de Europa unită.

Potrivit Sky News, Guvernul britanic a cerut amânarea Brexit până pe 31 ianuarie 2020, dar Boris Johnson a transmis încă o scrisoare în care îndeamnă Bruxelles-ul să nu accepte nicio amânare, în cadrul planului său de a-i convinge pe membrii Camerei Comunelor să aprobe urgent Acordul de retragere din UE.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

2 COMENTARII

  1. Chiar… NU (!) se intelege NIMIC (!) din ceea ce se intampla CU-ADEVARAT (!) in Marea Britanie ????!!!!!???

    Boris Johnson (un tip care este descris ca fiind… in-fel-si-chip – Sic ! –, dar este… ABSOLVENT deee… ETON si deeee… OXFORD !) a negociat siii… OBTINUT (!) un NOU (FOARTE AVANTAJOS pentru… britanici !) acord cu U.E., in privinta „BREXIT”-ului, dar… SOCIALISTII(-!)-britanici (Partidul LABURIST) seee… opun (NU „Brexit”-ului ca-atare, ciii… NOULUI acord !), prin… AMANAREA (!) discutarii si VALIDARII in Parlament a acestui NOU (!) acord !

    ASTA ESTE situatia actuala, in U.K. !!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here