Premierul Florin Cîțu l-a numit miercuri în funcția de secretar general adjunct la Ministerul Justiției pe unul din produsele SRI pe care sistemul le plimbă la nesfârșit în diferse posturi de vârf și sinecuri politice. Dragoș Ionuț Bănescu (50 de ani), masterand la Academia SRI, fost șef prin diverse ministere și prin 17 Consilii de Administrație la diverse companii de stat, a fost numit la Justiție deși, potrivit CV-ului, nu are niciun fel de studii juridice, semnalează G4Media.ro.
Decizia lui Cîțu a fost publicată în Monitorul Oficial. Bănescu e mutat din postul de secretar general adjunct la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului pe funcția similară de la Ministerul Justiției!
Justiția a fost mărul discordiei între USR-PLUS și președintele Iohannis. Fostul ministru Stelian Ion a insistat să se desființeze Secția Specială, să fie angajați șefi la Parchete pe bază de concurs și intenționa să nu dea aviz pentru PNDL – 3, programul prin care li se alocă autorităților locale 10 miliarde de euro în următorii 7 ani, fără ca utilizarea banilor să fie monitorizată îndeaproape. Intențiile lui Stelian Ion au atras mânia lui Iohannis și a premierului Cîțu. Acesta din urmă l-a demis pe ministru pe 2 septembrie, declanșând criza politică în care ne aflăm și astăzi.
Omul pus la Justiției fără să aibă studii de drept i s-a aplicat, conform explicației din Monitorul Oficial, „mobilitatea în funcția publică“. Dragoș Ionuț Bănescu, absolvent al Academiei SRI, este, într-adevăr, unul din cei mai mobili funcționari de top ai României. Acesta a plutit peste toate guvernările, rămânând mereu în funcții de conducere indiferent cine s-a aflat la putere sau a câștigat alegerile.
Dragoș Bănescu a lucrat toată viața la stat. A început la Garda Financiară Brașov și, după ce a făcut două mastere în 5 luni, trecând și prin mâna SRI, a ajuns membru în 17 Consilii de Administrație ale unor companii de stat
Dragoș Bănescu a făcut ASE-ul și a lucrat toată viața la stat. A început la Garda Financiară Brașov, după care, în 2005, a făcut două mastere în doar 5 luni: unul în economie, care a durat 4 luni, și un altul la SNSPA (fosta Academie „Ștefan Gheorghiu“ pe vremea lui Ceaușescu) de o singură lună, conform CV-ului său! Cele două mastere de la București au fost terminate în timp ce Bănescu lucra în continuare la Brașov, la Garda Financiară.
În 2008 s-a înscris la un curs de perfecționare de la Facultatea de Drept a Universității Ovidius, din Constanța, cursul având ca temă „Statalitate și gândire de stat“.
Marea sa lansare către vârful administrației guvernamentale românești are loc în 2010, după ce se bagă la Academia SRI, unde în septembrie își ia masterul. În noiembrie mai face un pas major și absolvă cursul generalului Gabriel Oprea de la Colegiul Național de Apărare: „Securitate și Bună Guvernare”. Din acel moment, brusc, viața i se schimbă, iar Bănescu e numit membru în Consiliile de Administrație de la CEC Bank, Romatsa și Electrica SA.
A trecut 17 Consilii de Administrație ale companiilor de stat, unele dintre ele, strategice, de preferință în domeniul energiei, dar și altele extrem de importante:
- Romatsa
- CEC Bank
- Electrica S.A
- Romgaz
- Eximbank
- Electrica Muntenia Sud
- Hidroelectrica
- Consiliul Național de Integritate
- Transelectrica
- Administrația Apelor Române
- Romsilva
- Societatea Comercială de Tratament Balnear și Recuperarea Capacității de Muncă
- Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină
- Institutul Național de Cercetări Aerospațiale Electromecanica Ploiești
- Nuclearelectrica
- Loteria Română
- Institutul Național de Cercetări Aerospațiale.
Anul trecut, din funcțiile și posturile cumulate la diverse instituții ale statului român, Bănescu a strâns ban cu ban: peste 246.000 de lei.
Modelul funcționarului universal. Diploma SRI și garanția Gabriel Oprea i-au deschis lui Bănescu larg ușile spre vârful administrației guvernamentale în România
Varietatea posturilor pe care se plimbă acest om e năucitoare. A fost, în 2011 (guvernarea PDL), membru în Agenția Națională de Integritate. După căderea Guvernului și venirea PSD la putere, a fost avansat secretar general adjunct la Ministerul Muncii, cu Rovana Plumb la butoane. În 2015 a fost avansat secretar general.
Până în 2019 s-a mutat, ca secretar general sau secretar general adjunct, la Finanțe, Muncă, Păduri. A fost și inspector guvernamental la secretariatul general al Guvernului în 2019, iar în 2020 a ajuns secretar general adjunct la Ministerul Tineretului și Sporturilor! De acolo a fost mutat la Ministerul Economiei, iar acum, la Justiție.
Dar Dragoș Bănescu n-a ratat nici Loteria Română, Romsilva, Electrica, Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Transelectrica, Romgaz etc. – ca membru în Consiliul de Administrație.
Soția lui Dragoș Bănescu e și ea băgată tot la o companie de stat: „ofițer asistență rețea“ la CEC Brașov, de unde anul trecut a câștigat peste 70.000 de lei. CEC Bank este compania unde, în 2010, a fost numit soțul său membru în Consiliul de Administrație.
Revin specialiștii Doctori Docenți Savanți de Renume Mondial care au ridicat Romania pe cele mai înalte culmi de civilizație și progres 😂😂😂 De aici se vor descurca ei cu PNRR-ul 😂😂😂 Dormiți liniștiți …
NOII-SECURIȘTI (din S.R.I., S.I.E., „Doi-și-n-sfert” etc.) sunt… „SOLDAȚI-UNIVERSALI” (Sic!), ca-n filmele S.F.: totuși, pe o funcție atât de înaltă la Ministerul-Justiției… FĂRĂ STUDII-de-DREPT, pare CAM MULT, EXAGERAT, nuuuuuuuuuuuuuuu?!!!
Pe scurt, Grigore, e vorba de un simplu s(in)ecurist !
Probabil prin numirea d-lui Banescu (prieten PSD) tocmai la Justitie, Citu spera sa-si (mai) evite propria cadere, la votul motiunii. Stim ca Gabriel Oprea mai mereu a cazut in picioare, indiferent de culoarea guvernului. Legatura stransa de ”afaceri” dintre PSD si PNL, este vizibila de ani de zile. Ea insa mereu depinde de lacomia/problemele celor de la butoane. Nu m-as mira, Citu sa ramana premier, sau in scurt timp sa redevina, in caz ca trece motiunea. Depinde ce se negociaza in culise cu PSD.