duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăLumeaPropunere-șoc a unui medic elvețian: "Negaționiștii să nu fie primiți în secțiile...

Propunere-șoc a unui medic elvețian: „Negaționiștii să nu fie primiți în secțiile de Terapie Intensivă!”

-

Un medic elvețian lansează o propunere extremă, pentru a atrage atenția asupra importanței respectării regulilor anti-pandemie. Ritmul de infectare este alarmant de mare, dar oamenii nu prea respectă recomandările Guvernului. De aceea, doctorul Oggier spune, exasperat: „Dacă spitalele sunt pline, cine neagă existența virusului nu va primi tratament”.

Provocarea vine din partea unui renumit medic din Elveția, Willy Oggier, care locuiește în orășelul Küssnacht (același în care trăiește și celebra artistă americană Tina Turner), aflat la periferia orașului Zürich.

Oggier a lansat această propunere în cel mai mare tabloid din Țara Cantoanelor, „Blick”, pentru a atrage atenția asupra pericolului pe care-l reprezintă negaționiștii/conspiraționiștii la adresa sistemului de sănătate, aflat sub presiunea tot mai mare a persoanelor care au nevoie de tratament pentru coronavirus.

Nu vrei să-ți pui mască? Nu păstrezi distanța recomandată de autorități? Te gândești că virusul nu există sau că este o simplă gripă de sezon? Ieși să protestezi în piață împotriva restricțiilor impuse de autorități? Înseamnă că ești un negaționist și – propune Oggier – nu ar trebui să ai dreptul la tratamentul necesar în secțiile de Terapie Intensivă, dacă spitalele sunt pline.

- Advertisement -

Conform cotidianului italian La Repubblica, propunerea medicului elvețian vine după ce Țara Cantoanelor a înregistrat o creștere alarmantă a numărului de persoane infectate cu coronavirus, dar populația pare să nu înțeleagă gravitatea situației. Deși raportul pozitivi/ teste a trecut de 25%, în marile orașe lumea continuă să dea năvală în principalele zone de distracție, având un comportament relaxat și iresponsabil.

Chiar dacă propunerea sa este extremă, anumite voci din lumea medicală, aflată sub presiune din cauza numărului mare de cazuri, tind să-i dea dreptate. Astfel, Christian Camponovo, directorul clinicii Moncucco din Lugano – unul dintre cele două spitale Covid din cantonul Ticinese -, declară pentru La Repubblica: „Cred că propunerea sa nu este complet greșită. Există o responsabilitate individuală, în care fiecare răspunde pentru ceea ce face, dar și o responsabilitate colectivă: aceea de a proteja structurile sanitare, de a evita suprapopularea secțiilor de Terapie Intensivă”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -