vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăLumeaHalloween folosit de teroriști. Un bărbat "deghizat" în cavaler medieval a omorât...

Halloween folosit de teroriști. Un bărbat „deghizat” în cavaler medieval a omorât 2 oameni și a rănit alți 5

-

Un bărbat cu vârsta în jur de 25 de ani a folosit „deghizarea” de Halloween pentru a lansa un atac de tip terorist în Quebec City, oraș canadian de 542.000 de locuitori, capitala statului Quebec (stat francofon în care se află și Montreal).

Poliția din Quebec City l-a arestat pe atacator, după ce acesta a ucis doi oameni și a rănit alți cinci în noaptea de Halloween.

Anterior, poliția provinciei anunțase că este în căutarea unui bărbat îmbrăcat în haine medievale și înarmat cu o armă albă, ce a produs „victime multiple”.

Poliția nu a lămurit ce fel de armă albă a folosit „cavalerul morții”: cuțit, baionetă, sabie, lance sau alt obiect ascuțit ori tăietor.

- Advertisement -

Cei 5 răniți au fost duți la spital, dar încă nu există informații despre starea lor.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliției orașului Quebec, suspectul are aproximativ 25 de ani. Aceasta a confirmat că doi oameni au murit, iar 5 sunt răniți.

Autoritățile au cerut locuitorilor din zonă să rămână în case. Deocamdată nu este cunoscut motivul atacului.

- Advertisement -

VIDEO: Imagini din Quebec City după atac

https://www.youtube.com/watch?v=ICuTH71Sso4

Istorie și tradiții în Quebec City

Aflat aproape de gurile fluviului St. Laurent (Sfântul Laurențiu, care își adună apele din Marile Lacuri și se varsă în Oceanul Atlantic), Quebec City este un oraș cu o istorie bogată, reprezentativ pentru luptele dintre francezi și englezi pentru stăpânirea Americii, după descoperirea acestui continent de prima expediție a lui lui Cristofor Columb.

Urmare a acestei istorii bogate, în Quebec City există o cetate – Château Frontenac – extrem de atractivă pentru turiști, care deseori preferă să se pozeze în costume medievale, pe ziduri sau lângă tunuri. Această tradiție, a „cavalerilor medievali”, se regăsește și în noaptea de Halloween. Unora le mai dă și idei sinistre, cum s-a întâmplat și în cazul atacatorului de azi-noapte.

Ca și Montreal, Quebec City se află pe malurile fluviului St. Laurent, dar mai aproape de vărsarea în Atlantic

Conform Wikipedia.org, începuturile orașului Québec datează din secolul al XVII-lea. În 1608, francezii, sub conducerea lui Samuel de Champlain, au întemeiat o fabrică destinată negoțului cu blănuri și o cetate (pe locul căreia se ridică în prezent catedrala) pe stânca numită Cap Diamant. Între anii 1629 și 1632, Québec s-a regăsit pentru prima dată sub stăpânirea englezilor.

După recucerirea orașului, Champlain s-a îngrijit să întărească și mai mult fortificațiile și a ridicat fortul Château St-Louis pe o colină de piatră. Pe fundamentele acestuia a fost construit ulterior Château Frontenac, emblema actuală a orașului.

Negoțul cu blănuri, foarte profitabil, a contribuit la dezvoltarea rapidă a așezării de pe fluviul St. Laurent. Negustorii au prosperati la adăpostul fortului, instituțiile bisericești și regale și-au făcut apariția în oraș, iar Québec a devenit principalul centru al Noii Franțe.

Québecul, și mai ales stânca abruptă Cap Diamant (care se ridică deasupra vadului îngust al fluviului St. Laurent), beneficiază de o amplasare ideală din punct de vedere strategic. Aceste împrejurări au făcut ca orașul să capete, în scurt timp, supranumele de Gibraltarul Americii de Nord.

În 1660, Québecul a fost iarăși asediat de englezi, dar fără succes. A intrat în stăpânirea lor abia în 1759. Temându-se de posibile tentative de recucerire a orașului, englezii au extins fortificațiile, printre care și citadela (construită anterior de francezi, fără prea multă convingere) și zidurile de apărare.

Québecul a înflorit fără întârziere, ajungând una dintre principalele metropole ale continentului american și datorându-și avuția comerțului cu lemn, cereale și mai ales cu blănuri.

În 1867, Québecul a devenit capitala Canadei francofone, păstrându-și acest statut până în prezent.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -