vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăNewsCasa de nebuni comuniști: Coreea de Nord și-a aruncat în aer sediul Biroului...

Casa de nebuni comuniști: Coreea de Nord și-a aruncat în aer sediul Biroului de legătură cu Coreea de Sud!

-

Coreea de Nord și-a aruncat în aer sediul Biroului de legătură cu Coreea de Sud situat la Kaesong, pe granița zonei demilitarizate, relatează BBC.

Clădirea pulverizată de Phenian fusese inaugurată în 2018 și avea scopul de a înlesni comunicarea între autoritățile regimului criminal de la Phenian și cele democratice de la Seul.

Coreea de Nord și-a aruncat în aer sediul biroului de legătură cu Coreea de Sud, „pentru a folosi imaginile în propaganda internă“

Incidentul apare la scurt timp după ce Coreea de Nord a amenințat din nou Coreea de Sud cu un atac militar. În weekend, Kim Yo Jong, sora dictatorului nord-coreean Kim Jong Un, anunțase că va demola Biroul de comunicații.

”Distrugerea violentă a sediului Biroului de legătură, la Kaesong, este o lovitură simbolică aplicată reconcilierii şi cooperării intercoreene. Este dificil să vedem cum poate un asemenea comportament ajuta regimul lui Kim să obţină ceea ce vrea de la lume, însă este clar că asemenea imagini vor fi folosite în propaganda internă”, a comentat un profesor specializat în relațiile dintre cele două țări de la Universitatea Ewha, din Seul.

- Advertisement -

Coreea de Nord amenință periodic Coreea de Sud că o va ataca. Nivelul de trai incomparabil mai ridicat în Sud și libertățile democratice de care se bucură cetățenii țării cu capitala la Seul reprezintă un magnet pentru sărmanii coreeni care trăiesc în teroarea regimului din Nord.

Numeroși refugiați reușesc să scape de opresiune și primesc azil în Sud. Unii dintre ei reușesc să difuzeze manifeste dincolo de graniță, iar regimul lui Kim-Jong-Un se inflamează.

Pentru a păstra tensiunea în rândurile propriei populații, Coreea de Nord provoacă incidente cu vecinii din Sud și, din când în când, se zburlește la Statele Unite sau alți “dușmani imperialiști”.

- Advertisement -

Între Coreea de Sud și Coreea de Nord este încă, tehnic vorbind, stare de război

În 1950, sprijinit cu tehnică de luptă și specialiști de către URSS, dictatorul nord-coreean Kim Ir Sen a invadat Coreea de Sud și a fost destul de aproape să o cucerească. ONU, condusă de forțele SUA, a întors însă soarta războiului și, la rândul său, a fost aproape de a ocupa Coreea de Nord.

În luptă a intervenit direct China, care a trimis sute de mii de soldați și a reușit să oprească ofensiva Națiunilor Unite. După trei ani de război, în 1953 s-a încheiat un armistițiu, care a fost menținut până astăzi. Cele două state sunt însă, tehnic vorbind, încă în război, pentru că un tratat de pace nu s-a semnat niciodată.

Evoluția celor două Corei, una comunistă (cea de Nord) și una democratică (cea din Sud), este emblematică pentru diferența între cele două modele de societăți.

Din cauza diferenței de nivel de trai, în ultima jumătate de secol nord-coreenii au rămas cu 7 centimetri mai mici, în medie, decât frații lor sud-coreeni

Coreea de Nord este una dintre cele mai înapoiate țări de pe glob. Nenumărați oameni au murit de foame într-un stat-lagăr, în care fiecare 5 cetățeni au în grijă unul, pe care sunt obligați să-l toarne dacă vorbește măcar de rău regimul sau pe șeful statului. Cine este bănuit de sentimente ostile puterii este deportat în lagăre de concentrare sau executat. Se trăiește într-o sărăcie lucie, care adesea degenerează în foamete cumplită.

Coreea de Sud a devenit, după depășirea dezastrului provocat de războiul civil, una dintre cele mai avansate și prospere țări ale lumii. Sistemul de educație este ultraperformant, țara produce tehnologie de vârf în domeniile comunicațiilor, electronicii, transportului naval și al industriei auto.

Pe parcursul ultimilor 50 de ani, din cauza diferenței de nivel de trai, coreenii care trăiesc în Sud au devenit, în medie, cu 7 centimetri mai înalți decât cei din Nord.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Afară cu șantajistul din PNL! Să candideze pentru PSD!

* Fostul șef al trupelor americane în Europa: „Rusia ar putea lansa o invazie în România sau în statele baltice“, pentru a testa reacția NATO

Cele 17 țări europene pentru care, din 15 iunie, se redeschid cursele aeriene, fără izolare sau carantină

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -