joi, noiembrie 21, 2024
AcasăNewsBilanțul pe care mafia PSD n-a vrut să-l auzi. Ce a spus...

Bilanțul pe care mafia PSD n-a vrut să-l auzi. Ce a spus Nicușor Dan în timp ce smardoiul trimis de Firea țipa și se strâmba

-

Circul incredibil făcut vineri dimineață de viceprimarul PSD al Bucureștiului, Aurelian Bădulescu, la ordinul primăriței Gabriela Firea, a avut scopul de a distrage atenția și de a acoperi bilanțul pe care candidatul opoziției, matematicianul Nicușor Dan, l-a făcut ultimilor 4 ani de administrație.

Pe parcursul celor aproximativ 20 de minute în care, pe marginea drumului din Prelungirea Ghencea, Nicușor Dan a încercat să-și spună punctul de vedere, omul trimis de Firea a țipat, s-a împins și s-a strâmbat aproape permanent, încercând să îl intimideze pe vorbitor.
În unele momente, ceea ce spunea Nicușor Dan aproape că nu se mai auzea din cauza țipetelor scoase de PSD-ist. Interesant este că tonalitatea și volumul bruiajului creșteau atunci când vorbitorul atingea subiecte sensibile.

De ce administrația Firea și PSD s-au temut atât de tare de ce urma să spună Nicușor Dan încât s-au pretat la metode folosite de Iliescu în anii ’90

Ziaristii.com a avut curiozitatea să vadă de ce administrația PSD și Gabriela Firea s-au temut atât de tare de lucrurile pe care urma să le spună Nicușor Dan, încât s-au dedat la asemenea acțiuni fără precedent în România ultimilor 30 de ani.

Pentru cititorii interesați, redăm mai jos discursul principalului opozant la administrația PSD pe care l-a avut Bucureștiul în ultimii 10 ani, Nicușor Dan. În condițiile în care tot restul presei din România fie a “ascuns” conferința contracandidatului Gabrielei Firea, fie a tratat subiectul în cheia unui banal scandal între doi politicieni, site-ul Ziaristii.com este singurul loc unde puteți citi ce a provocat, de fapt, reacția furibundă a PSD.

- Advertisement -

Ce a spus Nicușor Dan vineri, printre urletele PSD

„Azi se împlinesc 4 ani de la începutul celei mai dezastruoase administrații pe care a avut-o Bucureștiul în ultimii 30 de ani. Am ales să ne întâlnim în Prelungirea Ghencea pentru că este un loc emblematic pentru administrația Firea.

Ca locuitori ai acestui oraș, trăim o realitate absurdă.

Avem IT-iști care se bat de la egal la egal cu marile companii din lume, dar Primăria nu e în stare să sincronizeze două semafoare.

- Advertisement -

Construim inteligența artificială care eficientizează munca oamenilor de pe tot globul, dar Primaria nu știe cine are contract de gunoi și cine nu are.

Zona privată a Bucureștiului este demult în secolul XXI, dar Primăria este, ca administrație, undeva, în anii 1930, ca mentalitate în epoca fanariotă, iar ca nivel al comportamentului, după cum se vede (n.r. –  semn către viceprimarul Aurelian Bădulescu, care, aflat la o jumătate de metru, vocifera și se strâmba), în epoca primitivă.

Prin creativitatea, energia și hărnicia lor, bucureștenii produc peste media capitalelor europene. Condițiile lor de viață sunt însă mult sub medie. Și, din păcate, Bucureștiul sub administrația Firea a regresat la mulți dintre indicatorii care măsoară calitatea vieții.

În rezumat, am pierdut toți patru ani din viață și, împreună, 4 miliarde de euro.

Am avut, în schimb, un primar vesel. Cu microfonul în mână și preocupată de fel de fel de fel de probleme.

S-a luptat cu Balena albastră.

A plantat iarbă pe refugiile din stațiile de tramvai.

A avut grijă să fie doar cu echipa și cu camerele de filmat.

O singură dată s-a întâlnit față în față cu bucureștenii, în 2018, pe Arena Națională, și a fost huiduită copios.

O să iau pe rând principalele domenii de activitate.

Trafic

Dacă vă amintiți, doamna Firea ne-a promis, exact acum 4 ani, o revoluție în trafic. Indicele de congestie este mai rău decât la începutul mandatului. Bucureștenii stau 9 zile pe an blocați în trafic. Practic, petrec o vacanță blocați în mașini.

Sunem în toate topurile orașelor cu traficul sufocat, la concurență cu Mexico City, cu Istanbul, orașe cu 15-20 de milioane de locuitori.

Dau o singură cifră. Investițiile în infrastructura rutieră au fost, în perioada 2017-2019, de 250 milioane lei. Mai puțin de jumătate decât investiția necesară aici, în Prelungirea Ghencea. Vorbesc de 3 ani, toate investițiile!

Mari parcări la intrările în oraș: zero.

Investiții în modernizarea șinelor de tramvai: zero. Tramvaiele deraiază.

De trei ani nu e în stare să facă bucla de închidere la tramvaiul 5.

Benzi unice pentru autobuze: zero.

Semaforizare inteligentă: zero.

Piste pentru biciclete: aproape zero.

Asta, dacă nu punem cele două linii trasate pe asfalt pe Bulevardul Aviatorilor.

Încălzirea centralizată

Iarna trecută, zeci de mii de bucureșteni au tremurat în case și n-au avut apă caldă.

Sub Gabriela Firea, Radetul a intrat în faliment, cu litigiu pe datoria de 4 miliarde de lei.

Termoenergetica îi calcă pe urme, cu datorii curente de 300 de milioane de lei. Peste cele 4 miliarde înghețate odată cu falimentul Radet!

Nu s-a reabilitat aproape nimic din această infrastructură depășită.

Erau 180 milioane euro fonduri europene disponibile, nu au fost accesați.

Poluare

Ne batem și aici la titlul de cea mai poluată capitală din Europa. E vorba de depășirea limitelor maxime admise de organizația mondială a sănătății. E vorba de sănătatea bucureștenilor, în special a copiilor și a vârstnicilor.

Recent, România a fost condamnată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Comisia Europeană spune explicit că planurile pentru îmbunătățirea calității aerului, și din mandatul Oprescu, și din mandatul Firea, sunt, pur și simplu, niște cuvinte scrise pe hârtie, fără nicio finalitate practică.

Niciun progres cu registrul spațiilor verzi.

Dimpotrivă, dispar spații verzi; prin PUZ-urile de sector promovate de primărie se propune desființarea a sute de hectare de spațiu verde, construire în Herăstrău, Pădurea Băneasa. Din fericire, două au fost suspendate de instanță.

Dispar bazele sportive. Luna trecută s-a dat PUZ pentru ca baza Girueta să devină hipermarket.

Primnarul nostru a promis 25 de stații de monitorizare a poluării: a realizat zero.

Are 10 milioane euro de la Ministerul Mediului, de câțiva ani deja, pentru realizarea pistelor de biciclete. Rezultat: zero.

Continuă așa-zisele toaletări, în care oameni cu drujbe, fără pregătire, omoară zeci de mii de copaci în fiecare an. Niciun parteneriat cu oameni serioși care știu cum să îngrijească copacii.

Situația financiară

Bucureștiul este, practic, în incapacitate de plată. Ceea ce am avertizat în urmă cu un an și ceea ce confirmă și primarul general în declarațiile publice. Situație absurdă în condițiile în care Bucureștiul are buget de un miliard de euro doar la nivelul Primăriei Capitalei.

Suntem în situația în care Societatea de Transport București a trebuit să gajeze, pentru datorii pe care le are către ANAF, cu clădiri și autobuze din subordine.

Ca și anul trecut, bugetul pentru anul acesta este supraevaluat cu 3 miliarde de lei, bani care nu vor fi încasați.

Gestiunea patrimoniului: dezastruoasă și netransparentă. Marile primării din lume câștigă bani importanți din închirierea patrimoniului pe care-l au în subordine. Sumele pe care le câștigă Primăria București sunt insignifiante.

Fonduri europene: practic zero

Cheltuirea banului public: 20 de milioane de lei pe an pentru publicitate. Risipă incredibilă. Pomenesc doar jaful de la Parcul Verdi: s-au plătit 50 milioane euro, aproape cât toate investițiile în infrastructura rutieră, de 10 ori peste prețul pieței!

Companiile municipale

Practic, cel mai mare jaf al acestei administrații și principala gaură. Ele, când au fost înființate, au pornit cu promisiunea că vor scădea costurile cu plata lucrărilor și serviciilor publice pe care primăria le face.

De fapt, pentru capitalizarea acestor companii au fost plătite o jumătate de miliard de euro, iar rezultatul nu se transformă într-o reducere a costurilor pentru serviciile publice, dimpotrivă.

Doar salariile directorilor și membrilor Consiliilor de Administrație reprezintă 10 milioane lei / lună! Adică bani pentru clientela de partid.

Vă dau doar un exemplu, ca să evidențiez situația absurdă: avem o Companie de Arbori și avem o Companie de Parcuri! În plus, avem ALPAB, care se ocupă de arbori și de parcuri!

Dezvoltare urbană și mari proiecte publice

Bucureștiul nu are o strategie de dezvoltare care să atragă investițiile. Planul de Urbanism General a expirat de 10 ani și încă, în tot acest mandat, nu s-a înregistrat niciun progres cu noul Plan Urbanistic General.

Am avut Centrul de Proiectare Urbană, un centru de reflecție pentru dezvoltarea urbană a Bucureștiului. Acest centru a fost desființat de fostul primar Oprescu. Primarul Firea a înființat Compania de Dezvoltare Durabilă, iar compania asta, în loc să facă dezvoltare durabilă adevărată, face Planuri Urbanistice Zonale pentru speculatorii imobiliari prin care permite construirea pe spații verzi, dă etaje în plus și, recent, cum ați văzut, a propus demolarea Clubului Fabrica, clădire cu valoare istorică.

Mari proiecte publice

Spitalul metropolitan: zero.

Polivalenta: zero.

Centru de conferinte: zero.

Sănătate

Nu avem nici Spitalul Metropolitan promis de Gabriela Firea, așa cum nu avem nici cele 8 spitale regionale propuse de colegul ei, Liviu Dragnea.

Pentru Spitalul Metropolitan nu avem nici măcar un studiu de fezabilitate! Avem 3 pagini prin care, peste noapte, costul Spitalului Metropolitan a sărit fără nicio justificare de la 400 milioane de euro la un miliard de euro. Bani pe care, bineînțeles, nu-i avem.

Am avut, în schimb, publicitate de 1 milion de euro pentru spitalul Gomoiu, unde chiar experții angajați de primarie au descoperit cheltuieli nejustificate de 15 milioane de euro.

Educație

Gabriela Firea a promis 20 de grădinițe, cu program prelungit, pentru cel puțin 2.500 de copii. Rezultat: zero.

A promis la fiecare școală un afterschool. Rezultat: zero. Avem școli în care se învață în continuare în 3 schimburi.

A promis că va lua fonduri europene pentru a reabilitatea școlilor și grădinițelor. Zero!

Mai important decât atât. Trăim într-o societate care se mișcă în mare viteză, iar primăria trebuie să fie mediatorul între sistemul de educație din localitate, universitarer și preuniversitar, și comunitatea de business. Pentru ca școala să producă ceea ce comunitatea de business așteaptă.
Implicare în această chestiune: zero.

București – smart city

Primăria nu înțelege acest concept. Au existat și există niște aplicații smart care funcționează, aplicații prin care oamenii pot să comande taxiuri de acasă, prin telefonul mobil. Printr-un proiect propus și votat de Consiliul General, primarul Firea a interzis aceste aplicații smart. Din fericire, a intervenit instanța și această hotărâre a fost suspendată.

Domeniul juridic și respectarea legii

Mii de bucureșteni stau în instanțele de contencios administrativ atacând actele nelegale pe care primăria le emite. Din păcate, primăria, în loc să fie un partener al cetățeanului, a devenit un inamic pentru toți acești cetățeni care-și caută dreptatea în justiție.

Doar Asociația Salvați Bucureștiul are peste 10 procese câștigate cu Primăria în mandatul Firea.

Niciun progres în ceea ce privește soluționarea dosarelor de retrocedare. Nici la 30 de ani nu avem lămurit regimul proprietății în București.

Transparență și relația cu cetățeanul

Din păcate pentru primarul Gabriela Firea, și mai avem aici un exemplar (n.r. –semn cu mâna către viceprimarul Bădulescu), aceste două lucruri nu există. Ce spune primarul nostru, Gabriela Firea? Citez: “Cui nu-i place, să plece din București!”. Aceasta este raportarea primarului Gabriela Firea la cetățean.

Avem un primar care a început zeci de procese cu jurnaliști și cu politicieni din opozitie pentru criticile la adresa ei.

Avem o primărie care refuză să pună la dispoziția publicului informatiile publice chiar și după ce instanța spune ca aceste informații să fie publicate.

Este, totuși, un punct în care primarul Gabriela Firea și-a ținut promisiunile electorale. A promis că face referendum pentru orice proiect public major. S-a ținut de cuvânt, nu a făcut niciun proiect public major, deci nu a fost obligată să facă referendum.

Ca să închei: e momentul sa încheiem suferința bucureștenilor. Și suferința, trebuie s-o spun, a unui primar inadecvat, înconjurat de oameni inadecvați secolului pe care-l trăiește.

E momentul ca bucureștenii să găsească în primărie un partener. E momentul ca creativitatea, energia și hărnicia bucureștenilor să fie canalizate către reconstrucția unei adevărate capitale europene. Către construcția unui oraș în care să ne placă să trăim. Către construcția unui oraș din care copiii noștri să vrea să plece, ci să rămână.

Sunt optimist, mai ales după ce-au văzut azi, că bucureștenii vor ști să facă această alegere“.

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Da, un articol foarte bun, si-un rechizitoriu foarte exact al purcelei psdiste firea la PMB, aparitie corupta in maduva, cap de lista la furaciunile psdiste din Bucuresti. Un dezastru cu adevarat, nu s-a mai vazut primar atat de prost. Toate televiziunile sunt manjite cu banii bucurestenilor din bugetul PMB, de catre hoata de firea, de-asta au tacut complice la mizeria de circ a badulescului grobian si penal si el cu siguranta, ca doar e psdist!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -