vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăEconomieȘefa FMI: "Criza covidului" ar putea genera cea mai mare prăbușire economică...

Șefa FMI: „Criza covidului” ar putea genera cea mai mare prăbușire economică din ultimii 100 de ani, peste Marea Depresiune din 1929

-

Criza provocată de extinderea pandemiei de coronavirus (Covid-19) este cea mai severă de la Marea Depresiune din 1929, a avertizat luni directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva, transmite Agerpres, care citează Reuters.

Bulgăroaica Georgieva a spus, la Sofia, că actuala criză ar putea fi mai severă chiar și decât Marea Depresiune din 1929.

Din cauza efectelor negative ale epidemiei, 170 de ţări vor înregistra o scădere economică („creştere economică negativă”) în 2020, a declarat şefa FMI la o videoconferinţă cu presa din Bulgaria.

Statele în curs de dezvoltare „sunt acum cel mai lovite de pandemie şi nu trebuie să fie şi cele mai afectate din punct de vedere economic”, a spus Georgieva, adăugând: „Sunt extrem de îngrijorată de ţările în curs de dezvoltare şi cele emergente”.

- Advertisement -

Săptămâna trecută, FMI estima, în cel mai nou raport „World Economic Outlook”, că economia mondială ar urma să se contracte cu 3% în 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, ceea ce reprezintă un declin mai grav decât cel înregistrat în perioada crizei financiare din 2008-2009.

FMI subliniază că este vorba despre o revizuire cu peste 6% comparativ cu raportul WEO din luna octombrie sau cu update-ul din luna ianuarie, „o revizuire extraordinară într-o perioadă atât de scurtă de timp”. În loc de creștere cu peste 3%, economia lumii va înregistra o pierdere de 3%.

„Conform scenariului de bază, care pleacă de la ipoteza că pandemia se va reduce în a doua jumătate a anului 2020, iar măsurile de izolare vor fi eliminate treptat, economia mondială este preconizată să înregistreze un salt de 5,8% în 2021, pe măsură ce activitatea economică se normalizează”, adaugă FMI.

- Advertisement -

În pofida revizuirii semnificative a previziunilor privind economia mondială, FMI avertizează că riscurile la adresa acestor prognoze sunt orientate în jos. Pandemia de coroavirus ar putea să fie mai persistentă decât se aşteaptă FMI în scenariul său de bază. Efectele crizei sanitare asupra activităţi economice şi a pieţelor financiare ar putea fi mai puternice şi mai îndelungate, ceea ce ar testa capacităţile băncilor centrale de a proteja sistemul financiar.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Criza de coronavirus raport final:

    Nu poți obține un virus care nu moare la 22 grade temperatura aerului. Ionelaș
    Coronavirus e codat într-un roman conservator drept „ienupăr roșu gâfâind” cu aluzie la o planetă Marte a sângelui.
    Criza de coronavirus îmi dă de gândit.
    Avem cel puțin 900 milioane de săraci care nu au 2 dolari pe zi pentru mâncare.
    China are 200 milioane săraci care trăiesc cu 20 dolari pe lună și muncesc unilateral.
    Nu voi mai produce mâncare ca înainte și România să arunce 50 milioane tone la gunoi. Prețul corect la raft e dat de cerere. Prefer o ofertă mai mică de mâncare și un preț corect în funcție de calitatea mâncării. Legile din Biblie produc etica. Etica spune: știința evolează cu fiecare om care crede în viitor egalitar. Nu pot fi numai săraci sau numai bogați. Egal om cu om nu vom vedea vreodată, dar șansa din Biblie e mai pregnantă în viitor. Nu poți trăi în România cu importuri agricole. Poți importa numai mâncare bio dacă nu ai tehnologie să produci bio. Nu poți crește pensii numai prin credite de la bănci. De asta nu dau drumul dolarului în afara SUA. Nu mai plătesc politicienii corupți ai Africii pentru a construi iluzii sociale africane în lege. Fiecare țară are moneda proprie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -