miercuri, octombrie 23, 2024
AcasăEconomieEuropa şterge pe jos cu baronii ROBOR. Daniel Zamfir, Grapini, Zoană, Nica...

Europa şterge pe jos cu baronii ROBOR. Daniel Zamfir, Grapini, Zoană, Nica şi Ţapardel au încercat să atragă UE în propaganda PSD-ALDE împotriva băncilor

-

Mizeria politică pe care PSD şi ALDE încearcă s-o exporte în Uniunea Europeană nu mai păcăleşte pe nimeni. Aşa s-a întâmplat şi cu tentativa puterii de la Bucureşti de a băga pe gâtul UE o investigaţie pe tema ROBOR.

Mai mulți europarlamentari PSD au cerut Comisiei Europene să înceapă o investigație privind o eventuală manipulare a ROBOR. Solicitarea europarlamentarilor a fost refuzată de Comisia Europeană din lipsă de dovezi clare, potrivit unei scrisori transmise de comisarul european Margrethe Vestager, responsabil cu politica în domeniul concurenței.

„În primul rând, documentele pe care le-ați anexat la scrisoarea dvs. au o vechime de peste zece ani, datând de la începutul crizei financiare, și nu arată, la prima vedere, dovezi suficient de clare cu privire la încălcări pentru a justifica o investigație în materie”, a transmis comisarul european către 10 europarlamentari români: Dan Nica, Răzvan Popa, Victor Boștinaru, Andi Cristea, Doru-Claudian Frunzulică, Maria Grapini, Claudia Țapardel, Maria Gabriela Zoană, Emilian Pavel și Claudiu Ciprian Tănăsescu.

- Advertisement -

Acesta este un răspuns la o solicitare făcută în luna februarie de europarlamentarii români.

„În al doilea rând, având în vedere perioada de timp care a trecut, nu ar mai fi posibil ca Comisia să impună sancțiuni financiare”, mai precizează comisarul european, potrivit informaţiilor Hotnews.ro.

De la începutul anului, au avut loc mai multe audieri în cadrul comisiei economice din Senat, în cadrul unei așa-zise anchete cu privire la o eventuală manipulare ROBOR. Cel mai vehement senator care tot invocă manipularea ROBOR este Daniel Zamfir (ALDE), șeful comisiei, care a dat dovadă de o incompetenţă crasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -