sâmbătă, septembrie 28, 2024
AcasăNewsElena Lasconi spune că a discutat cu REPER pentru "o reconstrucție a...

Elena Lasconi spune că a discutat cu REPER pentru „o reconstrucție a USR”, dar fără Cioloș / „Nu mai putem defila cu Ludovic Orban”

-

Dacian Cioloș nu mai face parte din „poza asta de reconstrucție“ a USR, afirmă Elena Lasconi, principala favorită la alegerile intenre din partid pentru poziția de președinte. Într-un interviu acordat postului de radio Europa FM, primărița orașului Câmpulung Muscel a afirmat că nici Ludovic Orban nu ar trebui să mai facă parte dintr-o alianță cu USR.

Elena Lasconi spune că a discutat deja cu cei de la REPER pentru a reconstrui USR – ceea ce pare să fie, de fapt, o revenire a celor plecați în ultimii ani –, dar „nu văd în poza asta de reconstrucție să apară domnul Cioloș. A avut ocazia să lupte când a fost președinte și nu cred… dar v-am spus, acum vorbește Elena Lasconi, un membru USR. Toate deciziile de a strânge oameni lângă noi o să le iau împreună cu Biroul Național, Comitetul Politic“.

Referindu-se la menținerea actualei coaliții cu PMP și Forța Dreptei, favorita la șefia USR a părut sceptică. E a spus că Alianța Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei) „oricum nu mai există“, deoarece fusese făcută doar pentru alegerile din 9 iunie: „O să am discuții și cu șefii de filiale. Nu voi face după ureche. Și am avut discuții și cu membri din Forța Dreptei – dar la fel, nu cred că mai putem defila cu domnul Ludovic Orban. Sunt oameni buni peste tot și eu o să fac apel și la românii de bună credință care au ceva de spus și înțeleg că acum suntem într-un moment important în care am putea să îngropăm democrația din România anul acesta sau am putea să salvăm democrația. V-am spus că eu am discuții și aș vrea să găsim o formulă, dar o formulă în care să înțeleagă și domnul Cioloș și domnul Orban că trebuie să facă un pas în spate cumva, pentru că există oameni de calitate, oameni foarte buni și care au aceeași viziune ca și noi, atât în Forța Dreptei, cât și în REPER, chiar și în PMPׅ“.

Elena Lasconi a spus că nu are de gând, dacă ajunge președintele României, să convoace un nou referendum pentru definirea familiei și că este „100% pentru parteneriatul civil“. Referindu-se la acest lucru, ea a spus că „fiecare este liber să-și trăiască viața cum vrea. Și nu este treaba politicului sau nu este treaba USR-ului să intre în viața oamenilor“.

- Advertisement -

Criticată pentru că poartă la gât cruciuliță și pentru că astă-toamnă a declarat că ar fi votat în 2018 la referendumul pentru familie, Elena Lasconi și-a precizat acum poziția: „În USR e loc pentru toată lumea. Atât pentru creștini, cât și pentru atei, atât pentru cei care sunt LGBTQ sau non LGBTQ, atât pentru gay, cât și pentru hetero. Vocația USR-ului nu este aceea de a le impune oamenilor cum să-și trăiască viața. Ci, din contră, noi ne dorim să luptăm ca toți românii să trăiască cum își doresc viața aici, dar să aibă o viață mai bună. Am intrat în echipa asta ca să reformăm România, nu ca să încerc să introduc pe gât cuiva ce cred eu despre Dumnezeu“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Epidemia de voturi nule indică o fraudă masivă la europarlamentare! Creștere galopantă a numărului de voturi anulate: de la 2,93% în 2019 la 5,19% în 2024

Premeditare în fraudarea alegerilor: Ciolacu a scos REPER – prin OUG – din secțiile de votare, iar acum oamenii descoperă că partidul lor are zero la secțiile unde l-au votat!

* Elena Lasconi are culoar spre șefia USR: Fritz renunță, Viziteu o susține. Primărița din Câmpulung va candida și la conducerea partidului, și la Președinția României

EDITORIAL CARTIANU: Întăriți USR, nu-l demolați!

Cazul Cioloș: fostul premier a dinamitat forțele de dreapta a treia oară în 8 ani. REPER a ratat Parlamentul European, iar șeful său constată uimit că s-ar fi putut lua 30% dacă n-ar fi spart polul pro-european

VIDEO. Delir xenofob al lui Rareș Bogdan. Jigniri primitive aduse Franței, în încercarea de a lovi în Clotilde Armand. Cuvinte rudimentare: „colonie”, „Bantustan”, „bande”, „România nu e Mali”. Ambasada Franței e acuzată că o ajută pe Clotilde să fure voturi, iar firmele franceze – că ne fură banii!

55 COMENTARII

      • Pai nu Ciolos e securist? Sau cel putin are rude in securitate. De d-na Lasconi nu stiu, am auzit ca a fost secretara lui Timofte.
        Stii ce cred eu? D-na Lasconi nu cred ca este securista, daca era securista atunci dl. Drula nu ar fi fost lasat s-o puna pe tusa.

        • Babacule, stilul in care incerci sa-ti indeplinesti misiunea te tradeaza, este suta la suta securist. Securist de formatiune stalinista, care prin anii ’50 au incarcerat si numit „dusmani ai poporului” elita Romaniei, iar pe invadatorii rusi „prietenii de la rasarit”.

    • Oportunist dau eu unul în vileag: Alin Prunean. E din REPER.
      Poate chiar dna Lasconi e oportunistă.

      Mie nu mi se pare deloc că Drulă ar fi oportunist, dimpotrivă: a fost un ministru cât se poate de competent, a fost votat ca președinte al partidului, nu văd unde e problema.
      În plus, ei pot să se învârtă cât vor vrea, atât timp cât Mafia Media face propagandă. Nu vor avea rezultate. Oamenii sunt orbiți de TV.

  1. Ateii, teistii, agnosticii, credinciosii Zamolxieni, Romani, Asatru si Odinisti se simt exclusi. Satanistii, rastafarienii si Crowleyenii sa nu mai vorbim….

    Treaba e insa simpla.
    Fiecare sa plateasca asigurarile medicale in functie de riscurile propriilor practici si credinte. Cancerele bucale si anale sa fie platite separat. Schizofrenia separat si tot asa. Sunteti baieti destepti. Stiti si voi care cu care…

    Responsabilitatea personala este baza libertatii. Fiecare poate crede si face ce vrea cata vreme e responsabil. Fara a pasa greutatea propriei libertati in contul societatii.

    Frumoasa d-na Lasconi pare comunist-utopica. Mai ramane sa tragem un „we are the world” ca sa se rezolve toate problemele.

    Responsabilitatea personala si judecata dreapta! Asta e de asteptat de la un partid de dreapta.

    Nu vorbe fara substanta.

    Treaba ta ce faci. Nu ma intereseaza. Numai nu pasa costurile vietii tale in bugetul altora. Pentru ca atunci devine interesul meu, si dreptul meu sa-ti tai libertatea ta neasumata.

    Nu cred ca frumoasa d-na Lasconi intelege ceva. Tot cat Drula si Ghinea. Adica putin spre nimic.

    • Si cei infestați cu ciuma roșie, ca mata, cât ar trebui să plătească la asigurări medicale ? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        • Știm tovarăși ! Voi comuniștii iubiți cel mai tare România, de aia ați cărat-o pe toată la voi acasă ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    • “ Costurile vietii din buzunarul altuia”
      Eu zic ca toti pofticiosii care pretind ca au facut diabet “pe sistem nervos”, fumaaaaatiriii, consumatorii de alcool, fast food, zahar, slaninuri traditionale, aia care calca pedala dar sunt bandajati tot pe asigurare, toti ar trebui sa plateasca din buzunarul propriu. Asa cum si la o masina mai mare si mai poluanta taxele trebuie sa fie mai mari.
      Si multe altele. Noi traim un socialism in care responsabilitatea nu o are nimeni, se transmite, generatiile viitoare sa faca ceva.

      • Exact!
        Scoli puscarii pt tineri in loc de scoli online. Cu sute de mii de mamici care dic si aduc copiii de scoala.
        Transportul de persoane in loc de telecomunicatii si imagini 3D de inalta rezolutie.
        Turism distructiv si badaranesc.
        Biblioteci goale in loc de biblioteci digitale cu drepturi de autor platite din impozite.

        Oooo, cate probleme solubile dar blocate din ticalosie, aroganta, si pura rautate.

        • Bla bla bla … În primul rând să nu mai furați, tovarăși ! Apoi să desființați pensiile speciale, adică iar să nu mai furați ! Apoi să eliberați Bugetul de PCR-iști (cei cu Pile Cunoștințe si Relații) adică tot așa, SĂ NU MAI FURAȚI ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          • Nu ma bagati in oala.. Eu am zis ca daca pui la plata, sa-i pui pe toti, fara discriminare.
            Despre pile … , presa cu ajutorul populatiei ar putea sa mai dezvaluie din arborele asta al coruptiei. Toata lumea stie cate un caz doua prin vecinatate.

    • Nici eu nu cred ca d-na Lasconi va putea reforma un partid anchilozat in interese, ambitii personale si orgolii, dar macar poate sa incerce. Stiu de la USR Cluj cite certuri au fost, nici acum nu s-au impacat.

      • E cam tarziu, Babacu! D-na Lasconi intai sa reformeze USR, daca e in stare, sa se vada efectele reformarii si apoi sa aibe… pretentii de marire. Acum e prea devreme!

    • Atatea vorbe si atata filozofie ca sa lovesti in Ghinnea si in Drula!
      Sa-i pui in categoria Lasconi, privind puterea de a intelege…
      Este o dovada ca, in pofida succesului cu falsificarea alegerilor si cu instalarea d-nei Lasconi, adevaratul USR mai trezeste ingrijorari adversarilor.

  2. Si de ce nu mai trebuie sa „defileze”cu Orban Usereul „reformat”?Ce le-a facut Orban?Individa asta e din ce in ce mai dubioasa,are o agenda suspect de ciudata…tot ce a facut dupa ce a castigat cele 11000 de voturi din comuna aia mai maricica ,numita oras ,sunt o gramada de vorbe fara nicio explicatie logica! Ce intentii are,incepe sa se vada din ce in ce mai clar:distrugerea opozitiei,caci cine se apuca de reforme structurale cu 2 luni inainte de alegeri?Cartita asta venita din presa pe filiera SRI,nu se agita asa,de pomana,tocmai cu cateva luni inainte de cele mai importante alegeri ramase!

    • Pai a facut.
      Ca de asta l-a decartat Iohannis. Si de asta il ataca USRul la baioneta in pandemie.
      1. Atragerea primarilor pesede cu dosare penale. Gen Chirica de la Iasi. Preferand sa-l dea afara pe Bodea din PNL. Practic distrugand cu totul PNL Iasi. Si prin infiltrare a facut praf si USR Iasi, Bodea incaierandu-se cu Chichirau. Useristic!
      2. Magaria cu masina chinezeasca de facut masti si bagata pe gat MAPN. A functionat 15 minute si nu a mai mers niciodata. Magarie de baiat de general de Securitate. Sau asta nu se pune?
      3. Importul de masti prin firme de interlopi. A cumparat masti falsificate de la interlopi. Hai ca USRul ii sarea la beregata pe tema asta. Si pe drept cuvant.
      4. Si cate vor mai fi fiind si nu sunt cunoscute decat in spatele usilor capitonate si bine inchise, probabil prea scandaloase ca sa fie facute publice.

      Din punctual asta de vedere, ce sa vezi? Frumoasa doamna are dreptate.

      • Parca sunt debitate de simion si sosoaka,agentii lui Putin care zburda liberi prin parliament,nederanjati de coalitia lui iohannis,ba si incurajati sa faca pe opozantii..

        • Pt Lia Di’ si celelalte „duamne”

          Cenzura Securista a acestui site a taiat raspunsul bine documentat, punct cu punct, eveniment cu eveniment.
          Inclusiv de pe minunata publicatie de investigatii Rise Project. Oameni adevarati, care chiar au intrat in subterana mafiilor etnice Bucurestene. Spre deosebire de parerologii de partid si secu.
          Nu va amagiti. Sunteti posedate de acelasi demon al prostiei razbunatoare si cu ochii bulbucati, vanat de rautate si cu gura plina de veninul minciunii si inculturii. Ca si Shokarina, Firea, sau Dancila. Medusa, Kali, sau Lilith.

  3. Dusmanul USR e creierul lor indoctrinat cu progresism. Daca ei cred ca principala problema a Romaniei e problema LGBT atunci sunt dusi cu pluta. Problema a fost corect pusa de Nicusor Dan spunind sa amine problema asta care ii divizeaza pina dupa ce vor fi rezolvate probleme precum coruptia, inflatia etc. Insa ei nu si nu, ca asta trebuie sa fie prioritatea Romaniei si l-au indepartat pe Nicusor.
    Daca ei nu stiu ce prioritati are Romania si ce isi doresc romanii atunci nu vor cistiga vreo alegere oriciti membrii mai aduc.

  4. Iar s-a spart țeava la haznaua3 ! Să vină vidanja ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    • Schimbă-ți pampersul, Dummy 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  5. Daca adminul da drumul la comentariu veti vedea sursele la fiecare lucru spus.
    Wikipedia, pagina lui Ludovic Orban, Rise Project pe tema afa erilor cu masti, Digi 24 pentru masina chinezeasca de produs kickback (parandarat sau recoup cum vreti).

    Probabil e prea mult pentru creerasele useriste. Fara constiinta fara memorie. Fix 3 automatisme. Securistii, hotii, sosoaca,

    • Si era unul din locurile curate si fara cenzura aiurea unde se merita comentat. Asta era marele plus al locului. Ca altfel stirile, cele mai multe, vin cu 2-3 zile intirziere.

    • Măi, nenea Dunn, pricepe un lucru: mesajele cu limbaj injurios, calomnios sau trivial vor fi șterese de pe acest site! Aici nu merge ca la HAUR, Șoșoacă, mahala sau boschet! Dacă ai păreri interesante sau informații valoroase, nu le omorî cu un limbaj murdar! Acceptăm critica și ironia, nu și grosolănia!

      • Chiar daca stergi comentariile, stii ca am dreptate nea Cartiene.

        Trolii rezidenti, jignesc su provoaca. Cand li se raspunde cu justa masura, vai ce vulgaritate, shoshoaka, etc. Stergem comentariul.

        Astea sunt tactici comuniste de eliberare a spatiului public.

        3%

        • Voi comuniștii trăiți într-o realitate paralelă. Vă priviți vreodată in oglindă? 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

  6. Nu vad de ce Ciolos sau Orban, in optica d-nei-tovarase, trebuie „sa faca un pas inapoi”! daca dinsii vor fi alesi in vreo functie in partid, inseamna ca partidul ii vrea acolo. daca altii vor fi alesi, inseamna ca partidul ii vrea pe aceia… Nu trebuie sa puna tov. Lsconi conditii pentru ca anumite persoane sa fie date afara din partid, sau puse pe tusa… Daca face asa ceva, inseamna doar ca Drula si comp. vor fi inlocuiti de tov. Lasconi si comp., insa cu aceleasi defecte: datul acfara din partid pe cine vor ei, si pe cine nu le place… Halal!!!

    • In viziunea „reformatoare” a d-nei- tovarase Lasconi, USR va sfarsi emasculat, dar va castiga un „potent” simpatizant, seful minuscului Partid al Patriotilor, Iulian Surugiu – alias Babacu!

      • Daca este asa,si dupa comentarii tind sa cred ca asa este,e o informatie.Altii,mai inspre vest, au partide cu nume si pretentii caraghioase,insa noi,tara condusa militieneste zeci de ani,nu putem scapa asa usor de ei,tot vor sa ne conduca!Asta inseamna dupa mintea lor sa fii patriot…

  7. Poate că Lasconi vrea să se înțeleagă, la un moment dat cu PSD. Orban e singurul care a fost ÎMPOTRIVA alianțelor cu PSD!!! Pe față! Și da, Orban e foarte uzat și învechit, dar asta nu înseamnă că e neapărat rău. Cât despre Ciolos, e clar că a făcut multe compromisuri, inclusiv cu PSD. E politician mioritic!!! Pe de altă parte, a fost „lucrat” de USR la greu până și-a dat demisia. Și Lasconi știe asta. De aceea vrea toată puterea în partid. Problema e, ce va face cu ea cînd o va avea….

    • Ciolos nu cred ca a fost” lucrat” de useristi,ei cei care conduceau partidul atunci,Dan Barna ,Cristian Ghinea chiar au fost in guvernul lui si ei l-au chemat intr-o alianta cu partidul sau,Plus…Dar nepotul militianului din Salaj ,adus in politica de Basescu si trimis direct la Strassbourg jnainte de intrarea in UE a noastra,cu sora care lucra la Doi si-un sfert in Salaj ,si cu stagiul facut la securitate pe strada unde locuia Doina Cornea ,trimis de unchi sa o supravegheze,avand astfel de educatie politieneasca din familie,nu prea se simtea bine printre oameni liberi,educati prrin strainatate sa produca plus valoare ,nu sa asculte de ordine!

  8. Sugerez site-ului ziaristii.com ca în loc sa șteargă comentariile bine documentate mai bine sa înlocuiască anumite cuvinte critice cu asteriscuri.
    Cenzurarea comentariilor care într-adevăr au ceva de spus (nu ma refer la comntariile idioate scrise de interlopi sau ultrasi) aruncă o lumina proasta asupra credibilității site-ului.

    • In schimb, sa primeasca cartitele care li se vor infiltra, incat spiritul USR-ist sa se distruga si in locul USR sa apara o varianta penibila.
      S-a mai intamplat si altor partide, metoda nu e noua. Cel mai revoltator exemplu este PNTCD-Pavelescu.

      • Sper că e destul de inteligentă să elimine politic pupincuriștii
        și traseiștii care se vor înghesui să prindă un post în
        conducerea partidului. Vom vedea. Dacă puterea îi ia
        mințile, atunci pa și pusi.

  9. Lasconi, dacă faci alianță cu Cioloș, Orban și Tomac, eu unul nu mai ies
    din casă să te votez. Ca fapt divers, din 1996 nu am mai ieșit din casă să votez,
    indiferent că au fost locale, parlamentare sau prezidențiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -