Liviu Bulgaru, candidat în 2020 pe lista PNL Iași pentru Camera Deputaților, dar pe loc neeligibil (4), și-a dat în judecată partidul, pe care-l acuză că l-a pus să-și cumpere locul cu 30.000 de euro (145.000 de lei), scrie ReporterIs.ro. Bulgaru reclamă că suma le-a fost solicitată tuturor candidaților, sub pretextul unei donații personale pentru campania electorală.
La trei ani după momentul alegerilor, supărat probabil și pentru că în trei ani de la alegeri niciun deputat PNL de Iași nu a renunțat la mandat prin promovarea în funcții executive mai tentante (situație în care ar fi ajuns și el, în sfârșit, în Parlament), Liviu Bulgaru a decis că e momentul să-și recupereze investiția. El a scris, în motivarea depusă la instanță, că au fost promovați și alți candidați din banii care i s-au cerut lui.
Suma ar fi fost cerută, în mod insistent, prin mesaje și presiuni pe WhatsApp, de către președintele de atunci al filialei județene, Costel Alexe.
În total, au fost 9 persoane pe listele electorale ale PNL în 2020: Alexandru Muraru, Sorin Năcuță, Alexandru Kocsis, Liviu Bulgaru, Lucian Rusu și Marius Minea la Camera Deputaților, respectiv Iulia Scântei, Liviu Brătescu și Andrei Cazacu la Senat.
Liviu Bulgaru spune, în documentele trimise instanței de judecată, că Costel Alexe i-a forțat pe toți cei 9 să cotizeze cu câte 145.000 de lei (29.800 de euro la cursul de la începutul lunii decembrie 2020). „Ni s-a explicat că, de fapt, această sumă este necesară pentru susținerea precampaniei electorale”, a scris Liviu Bulgaru.
După alegeri, nimeni n-a rămas nerecompensat. Candidații care au prins loc în Parlament și-au scos investiția cu vârf și îndesat. Cei care au fost pe listă, dar n-au prins loc – cum e și cazul lui Liviu Bulgaru –, au fost repartizați de PNL în diverse funcții publice foarte bine plătite. E vorba, printre altele, de celebrele sinecuri prin Consilii de Administrație ale firmelor de stat, prin ministere, companii publice ori instituții deconcentrate. Aceștia și-au scos cei 30.000 de euro în câteva luni.
Nici Liviu Bulgaru n-a fost lăsat pe dinafară. Din 2009 până în 2021, el a fost director în cadrul AFIR – Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (CRFIR) 1 Nord-Est. Apoi, aproape un an, între aprilie 2021 și martie 2022, a fost secretarul general al Ministerului Agriculturii. Este și membru al Consiliului de Administrație la Citadin, companie a Primăriei Iași.
Conform ultimei declarații de avere, Liviu Bulgaru a cumulat în 2022 venituri de 132.000 de lei, bani veniți de la AFIR (96.728 de lei), de la Camera Deputaților (consilier parlamentar – 3.739 de lei), de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (26.742 de lei) și de la Citadin (membru CA – 6.143 de lei).
Văzând, însă, sinecurile mai grase ale altor candidați liberali care – ca și el – n-au ajuns parlamentari, Liviu Bulgaru s-a hotărât să dea partidul în judecată, pentru a-și recupera „investiția electorală”.
CE ZICETI DE TORPILA DE 3.5 MILIARDE DE EURO A „justitiei” ? CU DOBANZI CU TOT, CAMATARESTE.
CAT NE COSTA DE FAPT ACESTE 3.5 MILIARDE DE EURO? LA DOBANZILE LA CARE NE IMPRUMUTA ACUM PARTIDUL, CEL MAI PROBABIL AVEM DE PLATIT 4 EURO DOBANDA PENTRU FIECARE EURO IMPRUMUTAT.
„justitia” SI-A CRESCUT PRIVILEGIILE CU 25%. ASA, DE SFARSIT DE AN. PENTRU VIITOR. VIITORUL LOR. IN LANT AU CRESCUT TOATE, PANA LA PENSIILE PUSE UNA PESTE ALTA ALE dorneanului, PANA LA ULTIMUL NEURON DRES CU SPOR DE SUPRASOLICITARE 😜😁
pe la alte partide o fi spaga si mai mare, deh, mai stii?
Nu-i mai satură dreaku pe bandiții bolșevici PCR-USL 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂