Discuția inițială despre eliminarea pensiilor speciale a fost înlocuită, în coaliția PSD-PNL, de încercarea ca banii din Pilonul II de pensii să fie naționalizați. Planul jafului a fost descoperit marți dimineața, când parlamentarii au primit lista amendamentelor la legea privind creșterea birurilor pentru populație. Guvernul urma să-și asume răspunderea pe proiectul de lege, iar între amendamente era strecurată și naționalizarea Pilonului II de pensii.
A izbucnit un imens scandal, iar, premierul Marcel Ciolacu (PSD), prins asupra faptului, a negat vehement că ar fi existat vreodată vreo discuție despre acest subiect. Numai câteva ore mai târziu, ministrul Marcel Boloș (PNL), de la Finanțe, a confirmat că se știa despre propunere de o lună! Reacția vehementă a opiniei publice a determinat Guvernul să renunțe la amendament. Pentru moment.
De peste un an, opinia publică din România, partidele din opoziție și Comisia Europeană presează coaliția PSD-PNL și pe președintele Klaus Iohannis să renunțe la pensiile speciale. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă s-au făcut scut în fața acestei cerințe, refuzând-o cu obstinație până la momentul în care au pus în pericol pierderea miliardelor din PNRR.
De la această discuție, coaliția PSD-PNL a trecut însă, în secret, la un alt plan: acela de a fura banilor pe care românii i-au strâns în pensiile private din Pilonul II. Varianta naționalizării banilor din Pilonul II nu e nouă, a mai fost încercată în PSD și în trecut, când la conducerea partidului era Liviu Dragnea.
Întrebat marți, la sosirea în Parlament, despre planul de a naționaliza Pilonul II de pensii, Marcel Ciolacu a pretins: „Niciodată în coaliție, eu sau domnul Nicolae Ciucă, nu am vorbit despre un amendament la Pilonul II de pensii. Și cu asta am încheiat discuția! Niciodată înseamnă niciodată! Înseamnă nici măcar acum o lună, nici alaltăieri, nici astăzi. Nu a fost vreo discuție despre Pilonul II de pensii, nu s-a vorbit nici despre impozitare, nici despre supraimpozitare. E tâmpenie să supraimpozitezi. Dacă aveți informații de la cineva, acel cineva să vină să vă spună dacă a discutat cu mine sau cu Nicolae Ciucă. Eu, astăzi, am trecut prin Guvern, amendamentele convenite la prânz cu domnul Nicolae Ciucă”.
Doar că, numai câteva ore mai târziu, ministrul de Finanțe al României, Marcel Boloș, avea să confirme la Antena 3 că discuția despre naționalizarea Pilonului II de pensii chiar a existat în coaliția PSD-PNL, propunerea fiind făcută acum o lună! Miza sunt 103 miliarde lei, banii privați ai românilor cu care partidele aflate la coaliție ar putea astupa deficitul bugetar creat de risipa bugetară și de erorile comise astă-iarnă de Adrian Câciu, omul lui Ciolacu și Dan Voiculescu care a fost ministru de Finanțe până astă-vară.
Marcel Boloș a dezvăluit că propunerea a venit de la Daniela Pescaru, secretar de stat la Finanțe: „Gândindu-mă la atribuţiile şi responsabilităţile pe care le are un secretar de stat, nu ştiu cum a ajuns să facă amendament. Nu cred, fiind un text care a ajuns în forma, se pare, cerută pentru amendamente, nu cred într-o asemenea acţiune, este soră cu nebunia şi acele active nete care sunt ale oamenilor acolo rămân, în fondurile de pensii private, sunt 103 miliarde lei care sunt în aceste fonduri de pensii private şi discutăm despre un număr de 8,3 milioane de oameni. (…) Trebuie să mărturisesc, acest amendament nu a urmat calea oficială, deci practic el nu a ajuns să fie discutat în comisii, eu nu ştiu să fi ajuns în comisiile parlamentare şi, recunosc, nu cunosc aceste proceduri parlamentare”.
Din explicațiile date de actualul ministru de Finanțe se înțelege, printre rânduri, că ideea naționalizării pensiilor private nu putea să vină de la secretara de stat care a făcut propunerea – deci Daniela Pescaru a executat doar ordinul cuiva mai sus-pus. În același timp, Boloș spune că nu vrea să știe cine a stat în spatele propunerii, dar că nu o poate demite pe Daniela Pescaru pentru că aceasta e decizia lui Marcel Ciolacu! Indirect, se furnizează astfel și pista care duce către adevăratul autor al propunerii de a fura banii pe care românii i-au strâns în Pilonul II de pensii.
Marcel Boloș: „Nu cunosc detaliile întregii poveşti şi nici nu vreau să le cunosc, pentru că o astfel de măsură nu cred că poate fi pusă în discuţie şi poate fi pusă în aplicare. Aici discutăm de active nete de peste 100 de miliarde de lei, nu s-a pus niciodată în discuţie (…) E jenant să întreb aceste lucruri care ţin de acţiunile individuale. (…) Nu pot eu să o demit (pe secretara de stat Daniela Pescaru – n. red.), e atributul domnului prim-ministru. Dacă era un lucru care îl discutam şi care – vă mărturisesc că subiectul a fost discutat cu aproximativ o lună în urmă în coaliţia de guvernare şi a ajuns tot în abordarea, să zic aşa, de respingere a acestei idei, şi am crezut că lucrurile s-au potolit şi că urmăm calea cea bună. Măsurile discutate au fost diverse, dar asta nu înseamnă că orice bazaconie discutată, sau inflaţie de idei, cum le-am spus adesea, la masa de lucru a coaliţiei, a fost şi dusă la bun sfârşit”.
Coalitia de 2 lei PSD PNL nu va putea ocoli problema pensiilor speciale (Legea pensiilor) eu stiu ca este conditie pentru plata PNRR nr. 3. La fel si Legea salarizarii unitare. Acum ei trag mita de coada cit pot, dar va veni si vremea scadentei.
COMUNISTII SUNT CEI MAI MARI HOTI SI CEI MAI MARI CRIMINALI DIN ISTORIE.
DACA CRESTE SALARIUL MINIM CE SA INTAMPLA CU VENITURILE bugetarilor, CE SE INTAMPLA CU PRIVILEGIILE ? CRESC AUTOMAT PROPORTIONAL CU MULTIPLICATORI STABILITI DE PARTID SI SECURITATE?
In acest moment, veniturile majoritatii bugetarilor sunt la nivelul anului 2022. Nu sunt corelate cu salariul minim, legea salarizarii unitare nefiind respectata. Sunt anumite categorii de bugetari platiti functie de salariul minim pe economie, inca de cand a fost votata legea salarizarii unitare. De ex. presedintele tarii, presedintele și vicepresedintii Senatului si ai Camerei Deputatilor, liderii grupurilor parlamentare, presedintii si vicepresedintii Comisiilor pemanente ale Senatului si CD, senatorii si deputatii etc. Daca salariul minim pe economie creste, creste si indemnizatia acestora. Dar guvernul poate sa dea o OUG prin care sa prevada ca aceste idemnizatii sa ramana la nivelul unui anumit an, sau, asa cum a facut in fiecare an din 2021 incoace, sa prevada neaplicarea prevederilor articolelor referitoare la cresterea salariilor in anul respectiv.
Andrei Caramitru:
„Pe mine ma distreaza ca voi chiar credeți ca Steer sau toți aia cu teoriile conspirației le si cred, scriu din convingere. Vai săracul Andi ! Nu. Scriu astea pe bani – agenda e clara – destabilizarea societății. Toate temele astea sunt împinse coordonat si la noi si in alte țări (de la dârele de avion la reptilieni).
Sosoaca merge pe față la ambasada Rusiei sa ia lumina. Steer e plătită pe carte de munca de un site extremist pro-rus. astia sunt pioni plătiți cu bani ca sa destabilizeze. RomaniaTV e detinuta de Ghita care e protejat de guvernul pro-rus din Serbia. Toti o fac cinic, știu foarte bine ce fac si de ce si pentru cine, si o fac pentru bani.
Întrebarea mai degrabă e de ce serviciile ii lasa sa zburde si banii astia sunt lasati sa se învârte in halul asta.”
Intr-un final se va nationaliza, stati linistiti.
Da,da, dormiți liniștiți … 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Hotii tot hoti! Ce vā asteptati de la niste panarame tupeiste? Uitati-vā cum aratā! Au niste figuri de periferie, de centurā ,si voi vreti sā fiti guvernati în mod cinstit de scursurile astea? Drojdia societātii s-a ridicat la suprafatā si acum guverneazā în România. Gânditi-vā numai la instinctele lor primare: ciorditori, lenesi, violenti, mincinosi. Āstia sunt, se comportā dupā cum e de asteptat la cum aratā. Când esti într-un loc aglomerat si-l vezi pe unu’ ca āsta cā se uitā la tine îti verifici automat buzunarul. Sunt genul de indivizi care îsi scot la produs sau cersit rudele si când dau de bani îsi cumpārā bmw-uri si mertane si se sparg în figuri pe rāgete de manele. Asta e spuma politicā murdarā care vā foloseste ca sclavi plātitori de taxe si impozite! Sloganul lor politic ar trebui sā fie : ,,Dupā noi,potopul!!”
I-ai caracterizat perfect si pe ei, si efectele pe care le produc.
De la un timp, toata lumea se vaicareste si ii critica. Dar nu depasim acest stadiu.
Care ar fi solutia??
Toti spun ca ar fi iesirea la vot a tuturor romanilor, care sa voteze cu cei buni. Dar nu spun ce ar trebui facut ca acest lucru sa se produca, Si tocmai asta este problema.