vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăNewsRadio România Actualități, interviu în genunchi cu premierul Ciucă. Generalul n-a fost...

Radio România Actualități, interviu în genunchi cu premierul Ciucă. Generalul n-a fost întrebat nimic, timp de o oră, despre plagiatul său și alte teme de interes public

-

Un interviu de-a dreptul jenant cu premierul Nicolae Ciucă – adevărat model despre cum NU se face presă – a fost difuzat vinerea trecută, la postul public Radio România Actualități. Maria Țoghină, realizatoare și fostă președinte director general a instituției media bugetare susținută de PNL, a reușit performanța ca timp de o oră să nu-i pună invitatului nici măcar o singură întrebare de interes public, relatează Alex Olaru în PressOne.ro.

Dialogul a semănat cu emisiunile de pe vremea lui Ceaușescu, plin de clișee și banalități, în care “înaltul oaspete” a fost îndelung periat și menajat din răsputeri, astfel că un act de presă s-a transformat într-o activitate de PR pe banii cetățenilor care, evident, n-au aflat nimic din ce îi putea interesa.

De-a lungul înregistrării pentru emisiunea „Serviciul de noapte”, realizatoarea a „ratat” să-l întrebe pe premier despre:

– teza de plagiat descoperită de jurnalist Emilia Șercan și confirmată de generalii din ale căror lucrări a copiat,

– mușamalizarea în Justiție a dosarului de plagiat, prin intervențiile grosolane atât în dirijarea procesului către un judecător mason, prieten al PNL,

- Advertisement -

– scandaloasele prevederi din pachetul de legi ale siguranței naționale, introduse – așa cum s-a dovedit – chiar de administrația prezidențială și cabinetul premierului la sugestia serviciilor secrete,

– amenințările la adresa presei care a scris despre subiect,

– cazurile tot mai dese de numiri pe criterii exclusiv politice în funcțiile de conducere la stat,

- Advertisement -

– inflația galopantă și prăbușirea economică a țării,

– împrumuturile la dobânzi-record, fără precedent în ultimul deceniu, pe care Guvernul le face de pe piața externă într-un ritm tot mai accelerat,

– eșecul reformei din Justiție,

– certurile din coaliția cu PSD pe tema măsurilor fiscale.

Întrebări ridicole, puse cu grijă, să nu-l tulbure pe generalul-premier

Întrebările realizatoarei pentru premier, notate de jurnalistul PressOne, sunt de-a dreptul jenante. Câteva exemple:

  • Domnule prim-ministru, începem cu actualitatea zilei: care sunt veștile bune după ședința de guvern, pentru că oamenii speră că se va implementa rapid mecanismul de compensare a prețului la pompă pentru benzină și motorină? Cum va funcționa acest mecanism în mod concret și cu cât vă aşteptaţi să se reducă prețul carburanților?“
  • „Domnule prim-ministru, e firesc că oamenii care ne ascultă spun: «e o măsură bună», dar parcă prea puțin jumătate de leu, 50 de bani. Care este efortul şi de ce s-a putut doar atât, de ce nu mai mult?”
  • „Este foarte important ceea ce spuneți, domnule prim-ministru, pentru că de multă vreme noi, în România, nu am mai avut o discuție sinceră legată de un proiect de țară și poate în finalul interviului ne oprim puțin și asupra acestei idei a proiectului de țară «Încotro România?»“
  • Domnule prim-ministru, în primele minute ale interviului nostru ați folosit de mai multe ori expresia stabilitate, stabilitatea țării, stabilitatea guvernării. De ce, privind retrospectiv la cele șapte luni și privind către viitor, de ce este atât de importantă stabilitatea? Ce ar trebui să înțeleagă ascultătorul simplu care ne urmărește la această oră, care este curios, să știe ce se întâmplă cu țara?“.

Așa cum cititorii pot vedea și singuri din linkul către convorbirea de la Radio România Actualități, premierul Ciucă a fost la „înălțimea” întrebărilor, reușind performanța de a nu răspunde nimic clar sau interesant pe parcursul întregii înregistrări.

Societatea Română de Radiodifuziune a avut, în 2021, cheltuieli totale (aproape în totalitate de la bugetul de stat) de 364.043.829 lei, adică 73.000.000 de euro, și nu mai puțin de 1.787 de angajați.

Suma exorbitantă, de 73.000.000 de euro, ar fi suficientă să asigure finanțarea unei televiziuni de top (unde cheltuielile sunt infinit mai mari decât la niște posturi de radio), iar numărul de angajați este, de exemplu, de peste două ori mai mare decât cel de la trustul Pro TV (892 de salariați în 2021)!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rușii bombardează din nou Kievul! Trimit rachete de la distanță. O fetiță de 7 ani, scoasă de sub dărâmături. Joe Biden: „Încă o barbarie a lor”

* „Putin nu va reuși. Va fi o catastrofă pentru Rusia. Ucraina va reveni la granițele ei din 1991, își va recupera toate teritoriile”

* VIDEO. O rachetă trimisă de ruși, în Lugansk, s-a întors și a lovit punctul de lansare, provocând o explozie catastrofală!

* Misterul împușcării colonelului FSB care purta valiza nucleară a lui Putin. Vadim Zimin se afla în arest la domiciliu

* VIDEO. PSD-istul pervers care i-a cerut favoruri sexuale unei tinere pentru a o angaja la Primărie: „Sunt un familist convins!”

* Prins că a trucat un concurs de angajare, ministrul Chesnoiu (PSD) și-a dat demisia de la Agricultură, dar nu și din Parlament. DNA cere ridicarea imunității sale parlamentare

* Netejoru, șeful Inspecției Judiciare cu care PSD a terorizat magistrații reformiști, se pensionează cu 6.500 de euro/lună, mai mult decât salariul pe care l-a avut

* Nepoata directorui SRI din regimul Iliescu, salariu de 11.000 de euro pe lună la stat. Ioana Timofte a făcut o facultate particulară și a fost pusă șefă la ISCIR București

* Populismul grețos al lui Dan Negru. Are salariu de 25.000 de euro, dar a pus motorină de 1,4 lei, instigând la blocarea benzinăriilor

* Dulce ca mierea e pușcăria patriei. Cazul Elena Udrea

* Extraterestrul David Popovici, dublu campion mondial la seniori, deși are doar 17 ani și 9 luni! Din 1973, nimeni n-a mai reușit „dubla” 100 + 200 de metri liber

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -