marți, ianuarie 28, 2025
AcasăOpiniiVotați-i, ca la Galați! Dar pe urmă vă ia potopul

Votați-i, ca la Galați! Dar pe urmă vă ia potopul

-

Guvernul a pregătit o rectificare bugetară mincinoasă, la fel ca proiectul de buget legiferat la începutul anului.

Deficitul bugetar estimat a sărit cu 2 puncte procentuale (pp), de la 5% la 7% din PIB, doar că în realitate vom încheia anul cu un deficit și mai mare.

Motivul este foarte simplu: din septembrie, cheltuielile statului cresc cu 2,5 miliarde de lei (0,15% din PIB)/lună doar dacă luăm în calcul „reforma” pensiilor.

Asta e, suntem campionii Europei la deficit! Ce, plătește Ciolacu din salariul lui?

- Advertisement -

***

Michel Barnier, prim-ministrul Franței, a declarat că „situația bugetară este foarte gravă”. Menționez că statul francez se îndreaptă spre un deficit de 6% din PIB.

- Advertisement -

În schimb, în România bișnițarilor politici, unde deficitul se îndreaptă oficial spre 7% și neoficial spre 8% din PIB, totul este roz, ba chiar miniștrii se laudă că pentru prima oară în istorie și chiar în premieră europeană au făcut treaba mare, adică un „deficit bazat pe investiții”.

V-ați urca într-o mașină condusă de un bețiv sau de un copil de 10 ani? Fix așa este condusă România, în cel mai bun caz de niște inconștienți, în cel mai rău caz de niște ticăloși fără scrupule.

România are un stat de doi bani, o administrație bananieră în comparație cu Franța, o guvernare de nulități impostoare. De asta suntem la periferia Europei.

O să se găsească destui care să-i voteze, totuși, așa cum i-au votat la Galați. Să ne ia potopul pe urmă.

***

Guvernul comasaților a cerut Comisiei Europene să-l lase până la anu’ să prezinte planul de reducere a deficitului bugetar.

Firește, nu dă bine să spui poporului înainte de alegeri că o să crești birurile. După alegeri… feudalism: stăpânii vor aplica bice iobagilor.

***

În 2023 a venit Ciolacu cu program de guvernare că stopează guvernarea pe datorie. Lege!

Urmarea? Datoria crește. În ciuda celor două pagini de măriri de taxe. Pe timpul lui Ceaușescu, Ciolacu ar fi fost trimis la Canal, însă în democrația noastră originală, Ciolacu candidează la Președinție.

***

Ioan Stoica, Caritas, anii 1990: „La 1 leu investit, primești 8 lei înapoi după 3 luni”.

Marcel Ciolacu, prim-ministru, 2024: „La 1 euro investit, se întorc la stat 6 sau 8 euro”.

Schema lui Stoica a sfârșit așa cum știm; schema lui Ciolacu va sfârși la fel, dar el speră să fie președinte când va veni, vorba BNR, „nota de plată”.

***

Președintele Klaus Iohannis va zbura la New York la summitul ONU cu avionul privat de lux CA SĂ SALVEZE PLANETA!

Că tot a fost preocupat de probleme climatice în ultima vreme…

***

Câți candidați are PSD la prezidențiale?

Patru: Ciolacu, Geoană, Ciucă, Simion.

DE ACELAȘI AUTOR:

Bolșevicul modern

România socialistă

3 COMENTARII

  1. profesor, nu exista un electorat majoritar ingrijorat de deficit, de investitii, fonduri europene, reforme s.a.m.d. Exista cel mult un electorat indolent la cum ii trateaza Ciolacu, Ciuca sau ‘colegii’ lor. Nu iese la vot. Macar de copiii nostri daca le ar pasa. Iar Psdnl stie asta -orice prostie le iese, electoratul lor captiv le multumeste.

    • Investitii, deficit… asta e pelicula, daca te duci in profunzime, problemele sunt multidimensionale. Cateva, in opinia mea:
      Nu-i vad pe conationali sa voteze o femeie, in afara de situatia in care e propusa de partid, caz in care doamna e acolo pentru poza. Femeile, oricat sar unii, in mentalul colectiv sunt tot cetateni cu rol “traditional”. Sa vedem daca electoratul are cu ce sa ma contrazica. Pana si fetiscanele de azi se duc la concerte misogine si aplauda.
      Nu-i vad pe conationali sa voteze tineri. Oricare dintre cei ce citesc poate analiza atitudinea pe care au avut-o ai mai in varsta fata de fiecare dintre ei. Tinerii, la noi, sunt desconsiderati doar pentru ca sunt tineri. “Ce stiu niste mucosi, au ei experienta de viata?”
      Usr e un partid de tineri, asta e motivul pentru care are cate procente are in momentul asta. A pierdut procente atunci cand a aparut partidul de extrema dreapta pentru ca tinerii cu drept de vot se aseaza pe o distributie destul de larga. Intr-un context dificil, pandemie si conflicte, hormonii au batut orice ratiune.
      Usr nu putea sa reziste decat in compania unui partid de “batrani”, care, in mentalul colectiv, reprezinta autoritatea. Dar partidul posibil companion a ales altceva. Un partid de tineri este pentru tineri scoliti, asta e bazinul lor electoral. Electoratul voteaza sub o autoritate, (de sorginte traditionala).
      Nu-i vad pe conationali sa aiba curajul sa se inhame la viitor, pentru majoritatea nostalgia, emotia trecutului, frica de analiza realista reprezinta alegerea, credinta ca va exista un individ care sa-i salveze-alesul.
      Nu vad sa existe, chiar daca ne laudam cu credinta noastra, o orientare a individului dupa principiile fundamentale, nu vad ca omul de rand sa-si foloseasca cristalinul moral. Nici macar printre cei cu barba.
      Si o sa ne scufundam cu totii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -